Öncelikle merhaba arkadaşlar yan komşum bitane asus x201e netbook almış fakat freedos. Win7 kurulacak. Bilindiği gibi üzerinde CD sürücüsü yok netbook'un. Harici USB bir CD sürücü taktım fakat bios'ta hiç birşey gözükmüyor. sadece HDD var ne yaptıysam CD'yi boot edemedim bana yardım edebilecek varmı ?
FreeDos Yardım !
Usb dvd rom bağlıyken makinayı başlatttığında bios ekranında information kısmında dvd romu görmen gerekiyor, dvd roma enerji gelip gelmediğini işlem ledinden yada eject tuşuna bastığında kapağını açmasından anlayabilirsin, enerji olduğu halde yine görünmüyorsa dvd romun external güç kaynağına ihtiyaç duyuyor olabilir, enerjisini usb üzerinden çeken external dvd romların genelinde harici enerji adaptoru bulunur, dvd romunu ayrıca adaptorede bağlayıp tekrar dene.
İlk önce bilgisayara DVD sürücünü tak biosa girip F9 a bas sonra Security bölümünden USb ile ilgili bölümlerde lock yazan varsa unlock yap.Sonra Boot etmek istiyorsan Advantec bölümünden 1. sıraya alıp dvd sürücünü F10 basıp kaydet eğer Dvd Sürücü gözüküyorsa ilk açılışda dos ekranında ok ancak veri okuyamıyorsa biosa girip Asus charge disable yap/Disable ise Enable yap F10 bas dene.