frontpagede video ekleyemiyorum. yani ekle-resim-video diyorum. videoyu seçiyorum. video olması gereken yerde küçük bi simge çıkyor. ben sayfamdan video izlenmesini istiyorum. yani mesela youtube gibii videonun üzerine tıklandığında izlensin istiyorum.
frontpage de video eklemek
Videoyu önce flash formatına çevirmeli sonra flashı sayfaya gömmelisiniz.
Sayfanin kod kısmında;
<embed autostart="True" src="video/deneme.wmv" width="420" height="309"></embed>
böyle ekleniyor scr= parametresine dosya yolu; autostrart="false" yaptığında sayfa yüklendiğinde oynatmaya başlamaz.
yada böyle ekleyebilirsin:
Menüleri tam hatırlamıyorum ama ekle/nesne(activex)/ Çıkan listeden windows media playeri seç sonra eklenen playere çifttıkla özelliklerini belirle.
recep arkadaş peki nasıl svf yapacam videoyu. o programı nerden bulacam. ve flashı sayfaya nasıl gömecem. daha ayrıntılı bilgi verirsen çok sevinirim.
jevor arkadaş sendende aynı şekilde daha ayrıntılı bilgi istiyorum. solediklerini denedim ama bişey yapamadım. daha ayrıntılı anlatırsan çok sevinirim
natlarecep arkadaş peki nasıl svf yapacam videoyu. o programı nerden bulacam. ve flashı sayfaya nasıl gömecem. daha ayrıntılı bilgi verirsen çok sevinirim.Çok zor bişey söylemedim.
jevor arkadaş sendende aynı şekilde daha ayrıntılı bilgi istiyorum. solediklerini denedim ama bişey yapamadım. daha ayrıntılı anlatırsan çok
Sitenin html kodlarına ;
<embed autostart="True" src="video/deneme.wmv" width="420" height="309"></embed>ekleyeceksin. "video/deneme.wmv" yerine kendi video linkini yazacaksın. Siende mplayer görünecek verdiğin linkteki videoyu oynatmaya başlayacak.
Alternatif olarak Flash video ile yapabilirsin videonu flash biçimine çevirmelisin.
swfconverter: http://www.swf-kit.com/download/swf_video_converter.exe
- [ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
<object width="425" height="344"> <param name="movie" value="video/video1.swf"></param> </object>