Ftp server'dan IDM ile dosya çekemiyorum!

radyoaktif
13-04-2013, 19:18   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Arkadaşlar iyi günler. Bilgisayarıma FTP Server kurdum. Quick 'n Easy FTP Server programınıda kurdum ve 21. portu modem arayüzünden de açtım. Güvenlik duvarını ve virüs programını kapattım, gerekli izinlerde verildi buraya kadar herşey tamam. Ve Hard diskimde ki "D" bölümünde herhangi bir klasörü Quick 'n Easy FTP Server programı yardımı ile paylaşıma açtım.

NO-IP sitesinden aldığım sabit IP Domain ile başka bilgisayarlardan Ftp serverıma internet tarayıcıları (chrome, mozilla, IE) ile "ftp://domainim" şeklinde de erişebiliyorum.

Sorunlarıma gelecek olursam;

1- FTP paylaşımına açtığım dosyaları, kendim IDM ile indirebiliyorum ama uzaktan bağlanan başka istemciler, dosyaları IDM ile çekemiyor

Şöyle ki; IE tarayıcısını kullanarak, test için komşudan interneti aldığım laptop'umla farklı IP olarak FTP dosyama domainim ile erişiyorum ve FTP içindeki 2 şarkıdan birini çekmeye çalışıyorum, IDM indirmeyi hemen devralıyor ama 1,2 saniye sonra hata veriyor;

Dediğim gibi FTP servarı kendi modemim üzerinden kuruyorum, ftp paylaşımını sırf WAN olarak test etmek için ise, laptop'u üst kat komşunun wireless'inden internete bağlayıp, bu kurduğum FTP servera bağlanmayı deniyorum ki böylece kendi kendimi rahatça WAN üzerinden test etmiş olayım.

2. Sorunum ise; Laptop'da (bu durum dolayısı ile WAN olarak benim ftp servarıma dışarıdan ulaşacak herkes için geçerli sanırım) Google chrome tarayıcısından server açıkken domain ile FTP'me girmeye çalışıyorum, kullanıcı adı ve şifre soruyor bende önceden tanımladığım için bunları girerek giriş diyorum ama 5 saniye bekledikten sonra aşşağıdaki hatayı veriyor ve dosyaya girmiyor;

Ama Mozilla ve Internet explorer'da sorun olmuyor. Bir tek chrome da bu sorun oluşuyor. Tabi IDM ile indirememe sorunu 3 tarayıcı içinde geçerli. Lakin chrome ile bırakın indirmeyi, daha ftp servera bile erişemiyorum :)

Bu arada laptop'dan WAN olarak herhangi bir klasöre girip klasör satırına "ftp://radyoaktif.zapto.org" şeklinde yazıp da tarayıcı kullanmadan kullanıcı adı ve şifre girerek dosyalara uzaktan erişebiliyorum ama bu şekilde IDM ile indiremediğimden bu bağlantı şeklini tercih etmiyorum. Sırf IDM ile indirmek için tarayıcılar ile erişmek ilk tercihim.

Demek istediğim şey;

Bu arada "FileZilla Server" programı ile de Ftp server kurmayı denedim ama anlamadığım bir nedenle programı kurduktan sonra server a giremiyorum. "Quick 'n Easy FTP Server" programı işimi görüyor ama bu programdaki hatada düşündürdü;

Evet arkadaşlar neden ftp dosyalarını IDM ile indiremiyoruz? Halbuki IDM'nin ftp desteği var. Ve neden ftp server'ıma uzaktan chrome kullanarak giremiyorum? Yardımcı olursanız minnettar kalırım.

murat5038
13-04-2013, 23:42   |  #2  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

IDM deki hata şu nedenle oluşuyor sisteme haliyle giriş yapmak gerekli bunun için ıdmdeki bağlantılı hesaplardan giriş yapmadan parola sormadan indiremiyeceği için o hatayı veriyor Kısaca Parolayı kaldırman veya IDM ye bağlantı hesaplarını girmen lazım tabi idm ye dışardan isteyen İD ŞİFRENİ giremiyeceğindne parolayı kaldırcaksın nette araştır normalde filezilladan erişebilmen lazım onuda araştır hataları vs.

radyoaktif
15-04-2013, 14:29   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Cevap için teşekkürler arkadaşlar. IDM işini murat arkadaşın dediği gibi çözdüm. Lakin FileZilla ile hala WAN üzerinden Ftp server a giriş yapamıyorum. 

21'nolu portu açtım ve FileZilla Server programını kurdum. FileZilla Server'ı açtığımda sadece localhost (127.0.0.1)'dan ve 14147 portundan server'ı aktif edebiliyorum. 


Ama mesela aşşağıdaki şekilde 21. porttan hem PC'ye kendi verdiğim statik IP ile, hem normal IP ile, hem domain ile hemde localhost IP ile bir türlü giriş yapamıyorum.  Bu ne saçma bir durumdur anlamadım?


Hadi 127.0.0.1 ve 14147 portu ile server'ı aktif ettim diyelim. Bu seferde başka bir bilgisayar bu server'a ne domain ile, ne WAN IP ile giremiyor. 

 Quick 'n Easy FTP Server programı ile ne güzel WAN üzerinden NO-IP sitesinden aldığım sabit domain ile giriş yapabiliyordum. Ama bu FileZilla ile bir türlü ftp server kuramadım.

FileZilla Client programı ile farklı bir internet kullanan laptop'umdan, masaüstün'den 127.0.0.1 ve 14147 portuyla aktif ettiğim ftp server'a hem domain ile hemde ip ile girmeye çalışıyorum ama girmiyor. 

Quick 'n Easy FTP server programında olduğu gibi windows gezgininden ftp://radyoaktif.zapto.org yada ftp://75.184.156.25 yazarak hiç girmiyor.

Bu 14147 portu da neyin nesidir? Bende böyle bir port aktif bile değil. Ve neden 21 portundan ftp server açamıyorum. Kısaca bu FileZilla programından neden  Quick 'n Easy FTP Server programında olduğu gibi rahatça ftp server açıp hem local hemde WAN üzerinden domain yada IP ile rahatça giremiyorum?

murat5038
15-04-2013, 21:29   |  #4  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Easy ftp de programı filezillanın çalışmasını engelliyor olabilir veya modem veya güvenlik duvarında hata olabilir.Ayrıca ipadreslerini burda paylaşmassan iyi olur başına bela alabilirisn :)

radyoaktif
18-04-2013, 14:58   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Portu doğru açtığıma eminim ve tüm ayarlarıda gösterilen şekilde yapıyorum. Başkaları ZyXEL modemlerde sorunsuz bu FileZilla'yı kullanırken benim kullanamamam ilginç gerçekten. Sorun bende mi anlamış değilim. IP olayına gelirsek, dinamik olduğundan sorun yok :)