full hd monitör çözünürlük ayarı yardım

mert_ozcan
15-02-2012, 12:34   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

herkese hayırlı günler öncelikle  yeni üye oldum ve ilk yardım mesajım yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler

dün akşam yeni bir monitör aldım

samsung  21.5''  led   ve full hd  

monitörü kullanmaya başladım ancak şöyle bir sorunum var

sağ tıklayıp  ekran çözünürlüğüne girdiğim zaman  öneriler çözünürlük 1920x1080 olarak gösteriyor onu seçiyorum
görüntü gayet güzel tam istediğim şekilde oluyor masaüstündeyken

ancak sorun şu   internet e girdiğim zaman siteleri tam ekran görüntüleyemiyorum

x siteye girdiğim zaman site ekranı olduğu gibi kaplıyor hiç bir sorun yok
y siteye girdiğimde site ekranın tam ortasında ufacık yazılarla çıkıyor ekranın sağında ve solunda büyük boşluklar kalıyor
bir başka siteye girdiğimde site ekranın soluna yapışık açılıyor ekranın diğer tarafı bomboş kalıyor bir başka site sola yakın çıkıyor sağ taraf bomboş kalıyor

sitelerin çoğunu ekrana tam olarak yerleşmiş şekilde açamıyor umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir 
bu sorun sadece internette var  masaüstünde oyunlarda film falan izlerken hiç bir sıkıntı yok

başka bir çözünürlük seçtiğim zamanda görüntü bozuluyor bulanıklaşıyor  öylede kullanılmıyor

bir türlü beceremedim

yardımcı olabilirseniz çok çok memnun olacağım saygılar

Kapalı Hesap (230936)
15-02-2012, 12:42   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 12
771 mesaj

Bu sorunu düzeltmek için internet sitesine girdiğiniz zaman CTRL 'ye basılı tutup klavyenin en sağındaki nümerik tuşlardan "sıfır" a basın.. ekranı normal haline getirecektir. Ya da CTRL ye basılı tutup farenin tekerleriğini ileri geri hareket ettirerek te istediğiniz ekran boyutunu ayarlayabilirsiniz. Ama CTRL+0 normal ekran boyutuna getirir.

endlessnight
16-02-2012, 09:54   |  #3  
endlessnight avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
2,457 mesaj

windows tuşu ve p ye basıp görüntüyü yalnızca bilgisayara ver seçeneğini seç.

dasti
16-02-2012, 10:04   |  #4  
dasti avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,962 mesaj
Alıntı: XF LUİ  
windows tuşu ve p ye basıp görüntüyü yalnızca bilgisayara ver seçeneğini seç.
Adam işi biliyor ya :)

Kapalı Hesap (230936)
16-02-2012, 11:19   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 12
771 mesaj
Alıntı: dasti  
Adam işi biliyor ya :)
Niye, biz bilmiyor muyuz yani?Ağlıyor
Şaka bir yana  gerçekten bu sitenin bilgisayar konusunda bana büyük faydası oluyor. Bilmediğim bilgileri burada öğreniyorum. Kahkaha

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (233417) ~ 16 Şubat 2012 11:31
dasti
16-02-2012, 11:28   |  #6  
dasti avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,962 mesaj
Alıntı: Cpt. MacMillan  
estğ. hocam öyle birşey demedim :) sadece lui için dedim senin yöntemde doğrudur ya onu da denesin belki sorun o dur :)

Haksu77
16-02-2012, 12:56   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
409 mesaj

Bu windows yada ekranin cözunürlügünden kaynaklanan bir sorun degil. Site tasarlanirken sola yasli ve piksel olarak sabit tasarlandiysa ekran cözünürlügü arttiginda yine yazilar ayni pikselde olacagi icin büyük ekranlarda cok kücük görünecektir. Eger site orta hizalanmis em yada % kullanilarak yazi boyutu ve katmanlar ölceklenmis ise bu sorunlari yasamazsin. Cözüm yukarda yazan arkadasin dedigi gibi yakinlasirma uzaklastirma kullanarak istedigin ölcülere getirmek.

endlessnight
16-02-2012, 14:33   |  #8  
endlessnight avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
2,457 mesaj
Alıntı: Cpt. MacMillan  
Şaka bir yana  gerçekten bu sitenin bilgisayar konusunda bana büyük faydası oluyor. Bilmediğim bilgileri burada öğreniyorum. Kahkaha
Tamam benim için kavga etmeyinKahkaha