İyi akşamlar konuyu yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın benim son 2 haftadır bi problemim var
sorunum şöyle
2 hafta önce cs go oynarken fps düşüşü yaşıyordum yani 220 ile 180 fps alırken en düşük ayarlada
şuan 160 üstüne çıkamıyorum ve en fazla 160 oluyor en az 90 görüyor normal gelmedi bana bu kadar düşüş yaşatması bende temiz bi kurulum yapmak istedim temiz kurulumdan önce eski windows 10 pro hdd'ye yüklüydü bende sıfırdan kurmak istedim ve yeni aldığım 240 gb olan ssd ye kurdum sistemi neyse fps drop sorunum çözülmedi steam başlangıç ayarlarına yazılması gerekeni yazdım
fps_max yazdım konsoldan herneyse sorunum düzelmedi bende msı afterburner programından gerekli bölümleri aktif edip sonuçları sizlerle funmark aracılıyla sunmak istedim yüksek derecede aktif oalrak oynadığım bi oyun yok o yüzden funmark üzerinden strese soktup ekran kartını. merak ettiğim şu acaba dedimki işlemci ekran kartı veya ram de darboğaz olabilirmi bu yüzdenmi sorun yaşıyorum diye düşündüm birde aklıma takılan şu 2 resimde afterburner da gördüğünüz GPU clock bölümünde 1366 MHZ bu boştaki hali bölye 1366 mhz kullanması normalmi yani bu değer tabiki ısındığı zaman yükseliyor ve son sorum afterburner programında fan hızını belli bi hızda dönmesini aktif edebiliyorum acaba 0 da kalmasımı mantıklı yoksa belli bi yükseklğe getirmelimiyim
1. https://hizliresim.com/b6MmzY
2. https://hizliresim.com/1EDqQ1
funmark test sonuçları ?
uzun süre yüksek sıcaklıkta kullanmaktan dolayı ekran kartı lehimleri açılmış veya kapasitörleri şişmiş olabilir. garantisi varsa gönder yoksa elektronik kart işlerine bakan bi bilgisayarcıya götür. ısıtma işlemiyle eski haline gelebilir
sorunun ekran kartı olduğu kesinmi peki yani bunu başka bişey sebep olamazmı
bide şöyle bişey var oyun sırasında yada tarayıcada dolaşırken bi anda tık sesi geliyor ardından sanki bi fan dönmeye başlamış gibi yada durmaya başlamış gibi bi ses alıyorum kasadan bunu sürekli yaşamıyorum ama
önerinizi deniycem ama şöyle bişey eskiden win 10 hdd ye kuruluydu bende sistem hızlı rahat çalışması açısından yeni aldığım ssdye kurdum yani öyle kafa atma sesi gib değil bu tık sesinin hemen ardından sanki bi fan aktif olmuş ta dönmeye başlamış yada fan durmuş gibi bi ses geliyor o gelen sesin ardından baktığımda fanalrın döndüğünü görüyorum ama