G-data antivirüs 2012-sürekli aynı virüs bulması

hcemre
22-09-2012, 14:18   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Genelde free antivirüs leri kullanırım , en son avira yı kullanmıştım sonra  dedim ki sağlam bir lisanslı antivirüs alıyım.Burda da gördüğüm kadarıyla g-data tavsiye edilmişti ben de onu aldım.Kurdum lisansını yaptım hem rootkit hem de komple bilgisayar taraması yaptım bir şey çıkmadı.Ama her internet tarayıcımı açtığımda (google chrome) g-data engine b, virüs uyarısı veriyor.Sil dememe rağmen 40 dk sonra aynı dosyadan bir tane daha çıkıyor ve g-data günlüklere baktığımda bazen erişim reddedildi bazen dosya silindi diyor.En sonunda ben de virüsü sil demek yerine arşivi sil dedim. Bunun üstüne bootscan yaptım bu virüsü değil ama trojan.heur.p virüsünü buldum ve onu sildim.  şu anki silemediğim virüs(bootscande de çıkmayan): JS:ScriptSH-inf [Trj] bundan nasıl kurtulabilirim?

aldığım uyarı şöyle :    Virüs: JS:ScriptSH-inf [Trj] (Motor B)

Virüslü bir dosyaya erişim
sağlanmaya çalışıldı.

Dosya: 120921093944-m[1].zip
Dizin: C:\Users\SAMSUNG\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\JN4O7LWY

Bulunan son virüs: C:\Users\SAMSUNG\AppData\Local\blekkotb_031\data\temp.zip.tmp 

genelde hep bu dizinlerde çıkıyo sadece dosyanın ismi farklı oluyor.Mesela 012312 gibiyse 03124 olarak ya da direk aynısı , dosyayı silmiş olmama rağmen.

Sistem windows 7 home premium 32bit(6.1, yapı 7601)  ,   

intel(R) core(tm)2 duo cpu  p8700 2.53 ghz(2 cpu)

4096 ram   /  ati mobility radeon hd 4650 

laptop samsung r520

bosluk
22-09-2012, 16:11   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Sanılanın aksine gerçek bir virüs temizliğini Windows çalışırken yapamazsınız. Zira virüslerin bazıları o an sistem tarafından kullanılmakta olan sistem dosyalarına da bulaştığından, bunların temizlenmesi pek de mümkün değildir (motoru çalışır durumdaki aracın bakımlarını çalışır durumdayken yapmaya çabalamak gibi birşey aslında). Virüs programları, temiz sistemlere kurulmalıdır bu bakımdan. Yani, virüs temizliğinden ziyade virüs koruması amacıyla sürekli dosyalara gözatmak amacıyla.

Bu yüzden firmaların cd ya da usb'lerden çalışıp, windows'a hiç bulaşmadan tarama yapan sürümleri çıkartılmış durumda. İlk aklıma gelenler kaspersky ve panda'nın rescue cd'leri. Gdata'nın da böyle bir sürümü mevcut. İndirip tam tarama yaptırırsanız bu sorundan en garantili yolla kurtulabileceksiniz.

hcemre
22-09-2012, 16:22   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Zaten gelen cd ile bilgisayarı açarken yapmıştım taramayı ama nolur nolmaz diye interneti kapatmıştım bu yüzden sadece tek motor çalıştı güncelleme yapmadığı için.Belki de ondan bulamadı , akşam gene cd den bootscan yapıyım yazarım tekrar sonucu buraya. Teşekkürler ilgilendiğiniz için.

bosluk
22-09-2012, 16:27   |  #4  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Rica ederim ve bir hatırlatma. Girdiğiniz site/dosyaları indirdiğiniz yer, bunlardan bir ya da birkaçı virüslü dosya dağıtan kötü sitelerden sanırım. Siz bu sitelerde gezinmeye devam ettiğiniz süre boyunca virüslenmeniz de kaçınılmaz olacak. Özellikle tam sürüm yazılım dağıtan forumlardan geliyor bu tarz virüslü dosyalar. Aman dikkat ;)