Genelde free antivirüs leri kullanırım , en son avira yı kullanmıştım sonra dedim ki sağlam bir lisanslı antivirüs alıyım.Burda da gördüğüm kadarıyla g-data tavsiye edilmişti ben de onu aldım.Kurdum lisansını yaptım hem rootkit hem de komple bilgisayar taraması yaptım bir şey çıkmadı.Ama her internet tarayıcımı açtığımda (google chrome) g-data engine b, virüs uyarısı veriyor.Sil dememe rağmen 40 dk sonra aynı dosyadan bir tane daha çıkıyor ve g-data günlüklere baktığımda bazen erişim reddedildi bazen dosya silindi diyor.En sonunda ben de virüsü sil demek yerine arşivi sil dedim. Bunun üstüne bootscan yaptım bu virüsü değil ama trojan.heur.p virüsünü buldum ve onu sildim. şu anki silemediğim virüs(bootscande de çıkmayan): JS:ScriptSH-inf [Trj] bundan nasıl kurtulabilirim?
aldığım uyarı şöyle : Virüs: JS:ScriptSH-inf [Trj] (Motor B)
Virüslü bir dosyaya erişim
sağlanmaya çalışıldı.
Dosya: 120921093944-m[1].zip
Dizin: C:\Users\SAMSUNG\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\JN4O7LWY
Bulunan son virüs: C:\Users\SAMSUNG\AppData\Local\blekkotb_031\data\temp.zip.tmp
genelde hep bu dizinlerde çıkıyo sadece dosyanın ismi farklı oluyor.Mesela 012312 gibiyse 03124 olarak ya da direk aynısı , dosyayı silmiş olmama rağmen.
Sistem windows 7 home premium 32bit(6.1, yapı 7601) ,
intel(R) core(tm)2 duo cpu p8700 2.53 ghz(2 cpu)
4096 ram / ati mobility radeon hd 4650
laptop samsung r520