GALATASARAY GÜNDEM

Banned
16-07-2008, 11:39   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 1
1,447 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Volkan Yaman: “Hedefimiz Avrupa’da da Başarı


Galatasaray’ın başarılı futbolcusu Volkan Yaman, Almanya Kampı sırasında yeni sezon hazırlıklarını GS TV’ye değerlendirdi.

Bu sene de hedeflerinin takım olarak şampiyonluğu yakalamak olduğunu belirten Volkan, Şampiyonlar Ligi’nde de başarı yakalayacaklarını inandığını söyledi.

Tatil sırasında Almanya’da olduğunu dile getiren Volkan, bu süre içersinde ailesiyle şampiyonluğun keyfini çıkardığını ifade etti.

İstanbul’da başladıkları yeni sezon hazırlıklarında, izinli olanlar nedeniyle küçük bir kadro olduklarını söyleyen Volkan Yaman, “Çoğu ağabeylerimiz ve arkadaşlarımız milli takımda olduğu için yabancılarda dahil küçük bir kadroyduk. Ama ona rağmen gerçekten güzel bir şekilde çalıştık ve yeni hocalarımızla tanıştık. Çok güzel ve zevkli bir ortam vardı. Gayet iyi bir tempoda çalıştık ve gerçekten güzel bir zaman geçirdik” dedi.

Yeni transferlerin hemen uyum sağladıklarını belirten Volkan, “Geçen sene ben ilk idman yaptığımda nasıl zorluk çekmediysem, onlar da geldiklerinde hiçbir zorluk çekmediler. Senelerdir beraber oynuyormuşuz gibi bir ortam vardı ve hiçbir yabancılık olmadı” diye konuştu.

Volkan Yaman, Almanca bilmesinin yeni teknik kadro ile kolay uyum sağlamasına olanak verdiğini söyleyerek, “Hocalarımız da genç ve istekli hocalar; hedefleri büyük. Oyuncularla hocalar arasında hiçbir sorun yok. Gerçekten herkes birbiriyle çok iyi anlaşıyor” dedi.

Geçtiğimiz sezon Galatasaray’a transfer olan Volkan Yaman, Galatasaray’a geldikten sonra hayatındaki değişiklileri şöyle sıraladı: “Çok büyük bir kulübe geldim ve ilk senemde şampiyonluk yaşadım. Çok iyi arkadaşlar kazandım. Kendimi şu anda çok iyi hissediyorum. Bu sene hedeflerimiz tabiî ki daha büyük. Şampiyonlar liginde inşallah iyi yerlere gelmeyi hedefliyoruz. İnşallah bunu da başaracağız.”

Başarılı futbolcu Şampiyonlar Ligi için ise, “Şampiyonlar ligi denilince mutlaka heyecanlanıyorum. Televizyondan gördüğümüz dünya starları var. Bunlarla beraber veya karşılıklı oynayacaksınız. Bu insanın içinde büyük bir heyecan yaratıyor. İnşallah bu heyecanı uzun süre sürdürürüz ve Şampiyonlar Ligi’nde iyi yerlere geliriz Gönlümden geçen herhangi bir takım yok Çünkü Şampiyonlar Ligi’ndeki tüm takımlar dünya çapında. Bu yüzde hangi takım olduğu fark etmez” dedi.

A Milli Takım’ın Avrupa Şampiyonası’ndaki performansını değerlendiren Volkan Yaman şunları söyledi: “Milli takımın maçlarını evde izledim. İnanılmaz bir şeydi; bir Türk olarak Almanya’da o heyecanı yaşamak gerçekten çok güzel bir duygu. İlk maçta Portekiz’e mağlup olduk. Belki çoğu kişinin umudu kesilmiştir ama futbolda neler yapabileceğimizi gösterdik herkese. 2002 yılında Brezilya’ya yarı finalde kaybetmiştik ama bu başarıyı yine tekrar ettiğimizi düşünüyorum. Avrupa Şampiyonası’nda çok genç bir ekip olmamıza rağmen çok iyi işler yaptık. Umarım önümüzdeki Dünya Kupası’nda daha iyilerini yaparız. Ben de milli takımda olmayı çok isterdim. Mutlaka herkes oynamak ister ama arkadaşlarımız gerçekten ellerinden geleni yaptılar. Çok iyi de başarı elde ettiler. Bu yüzden daha çok çalışıp Dünya Kupası’nın kadrosunda yer almak benim hedefim.”

Yeni transferlerden Ferdi’yi milli takımdan tanıdığını belirten Volkan, “Norveç-Yunanistan maçında beraber kalıyorduk. Ferdi çok şeker bir çocuktur. O da gurbette doğdu ve Türkçe ile pek alakası yok. Biz Türkçe’yi öğrenelim sonra ona da öğretiriz. Dediğim gibi Ferdi çok iyi ve şeker bir çocuktur. Takıma da çok çabuk zamanda iyi bir uyum sağladı. Hiçbir sorun çekmedi” diye konuştu.

Kampın çok keyifli geçtiğini ifade eden Volkan Yaman, “Gördüğünüz gibi kocaman masada 12-13 kişi vardı ama bugün herkes yanımıza geldi. Yemek yemesi de daha zevkli oldu. Bütün seneyi birlikte geçirdiğimiz arkadaşlarımız vardı. Bütün sene mücadele ettik. Bugün de yine hepimiz bir araya geldik. Bunlar güzel şeyler insan yaşadığı her şeyi paylaşabiliyor. Avrupa Şampiyonası olsun, tatil olsun. Yani herkes her şeyi paylaşıyor güzel bir ortam var. Siz de görüyorsunuz her anımız neşeli geçiyor. Hiçbir sorun olacağını düşünmüyorum. Gerçekten herkes birbiriyle çok iyi anlaşıyor. Bu bizim performansımızı etkileyecek ve yine başarıyı getirecek” dedi.

Volkan Yaman, Harry Kewell transferi ile ilgili olaraksa, “Kewell’ı tartışmaya hiç gerek yok. O kendini ispatlamış bir oyuncu. İngiltere’de Leeds United, Liverpool da kendisini ispatlamış bir oyuncu. Avustralya milli takımında oynamış. Benim söyleyecek fazla bir şeyim yok. Çünkü çok iyi bir transfer. İnşallah bize büyük faydası olur ve bundan da şüphem yok” şeklinde konuştu.

Son olarak hedefinin elinden geldiği kadar takıma katkı sağlamak olduğunu söyleyen Volkan Yaman, kimin oynadığını önemli olmadığını, önemli olanın takımın ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde başarı elde etmesinin olduğunun altını çizdi.

Son Düzenleme: Banned ~ 16 Temmuz 2008 11:40
hiko91
16-07-2008, 11:53   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,899 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

ins hersey istedıgınız gbı olur