Galaxy Ace Gt-5830i

ylmzrgn
13-03-2017, 17:50   |  #1  
ylmzrgn avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2017

Bu telefonu kullanan arkadaşlar eminim ki "Nerden aldım bunu dumanla haberleşsem daha kullanışlı" diye isyan edebilirler. Fakat bu telefonun da kullanışlı olabilmesi mümkün nasıl mı ?. İşte yanıtı
1- Telefonu daha kapsamlı kullanmak isteyen arkadaşlar öncelikle telefonu rootlamalı -Root da neymiş? dediğinizi duyar gibiyim
Root: Telefonun tamamen kökenine inip gerekli veya gereksiz tüm uygulamaları yönetmeye yarayan bir sistemdir. Telefonunuzu rootlamak için bir tarayıcıdan telefonunuzun markasını yazmanız yeterli (Örnk. Galaxy ace gt-5830i root)
2- Telefonunuzu rootladığınızı kabul ediyorum ve anlatmaya oradan başlıyorum. Öncelikle bu telefonda kullanıcağınız her şey sınırlıdır yani normal telefonlar gibi instagram,twitter,tumblr gibi sosyal medya içeriklerini kullanamazsınız. Fakat root ile bu mümkün
3- Gt-5830i lerin genelde en büyük sorunu boş yer olmamasıdır. Eğer paraya biraz kıyıp da hafıza kartı alırsanız bu sorun ortadan kalkıcaktır.
4- hafıza kartınızı alıp telefona taktıktan sonraki ilk işleminiz kartı biçimlendirmek olmalıdır.
5- Bunu da yaptıktan sonra playstoreden "hafıza kartına taşı" adlı uygulamalar ve bunun daha da gelişmiş hallerini yayınlayan farklı isimlerde aynı ya da daha geniş ieçriğe sahip uygulamalar var bunlardan birini indirmeniz yeterli.
6-İndirdiğiniz uygulamayı açar açmaz sizden Root izni isteyecektir. buna "Allow" cevabını vericeksiniz ve artık bu uygulama Root izinli olucak şimdi yapıcağınız işlemler çok basit. İndirdiğiniz uygulamadan "tüm uygulamalar" dediğiniz zaman normalde olduğu gibi karşınıza 2-3 uygulama çıkmaz. Telefonunuzdaki tüm uygulamalar çıkar (yaklaşık 100 civarı uygulama)
7- Bunları ne yapıcam diyorsanız boş yer sağlamak için bunları kaldırmanız gerekicek fakat kesinlikle hepsini değil örneğin dinlediğiniz standart müzikler var ve bunların dışına çıkmıyorsunzu o zaman radyo sizin için gereksiz bir uygulama olabilir bunu silmekle başlayabilirsiniz unutmayın bu uygulamayı kaldırmak normalde hiç bir telefonda mümkün değil.
8- Yanında "sistem için gerekli" yazılı uygulamalar haricindekilerin hepsinin ya da dilediğinizi kaldırabilirsiniz.
9-Bu işlemi tamamladıktan sonra görüceksiniz ki oldukça fazla boş alanınız var bundan sonrası size kalmış playstore'ye girin ve gönlünüzce indirin fakat bir şey unutmayın herhangi bir uygulmayı indirdikten sonra "hafıza kartına taşı" uygulamasından indirdiğiniz uygulamayı hafıza kartına taşıyın yoksa sistem kaldırmayabilir :)
Not: Ne kadar ileri gidilebilir diyen arkadaşlara örnek olarak ben e galaxy ace gt5830i kullanıyorum ve şuan telefonumda Whatsapp-İnstagram-Twitter-Facebook-Tumblr-Letgo-NewStarSoccer-ClashOfClans-WeChat
bu uygulamaların tamamı mevcut ve hiç bir kasma ya da sistemde yavaşlama yok :)
!!Dikkat!!
____PlaySotereden indiremediğniz uygulamaları apk sitelerinden temin edebilirsiniz____