Games for Windows online sorunu

mikasso
31-10-2009, 19:54   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj

Merhabalar,
Games for windowsun 2 tane orjinal oyununu aldım GTA IV ve street fighter.. bu oyunları online oynayabilmek için gereken yerlerden acount açtım ve üye oldum oyunları çalıştırıp online bölümlerine girdigimde hiç bir şekilde pc nin ip adresini görmüyor ve games for windows bir firewall uyarısı veriyor.. vista 64 bit sistemini ve kayspersky antivirüs programını kullanıyorum.. ikisin de de firewall ayarlarından izin verdim hatta ikisinide kapadıgın oldu ama yinede games for windows hata verip duruyor.. böyle bir sorunla karşılaşmış arkadaşlar varsa pc de nasıl bir ayar yapmam gerekiyor yada varsa modem ayarı nedir? (air 5050) yardımcı olursanız sevinirm

görünen hata:
"can't download the update. make sure that you are connected to the internet.if the problem persists,go to"

_hEro
31-10-2009, 20:02   |  #2  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Güvenlik duvarınıda kapattınız mı ? Yada oyunlara windows üzerinden izin verdiniz mi ?

mikasso
31-10-2009, 20:36   |  #3  
OP Yeni Üye
29 mesaj

evet zaten yazımda bu işlemleri yaptıgımı belirttim

_hEro
31-10-2009, 20:45   |  #4  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Of kasperskyı farkettim sadece.Kusura bakmayın.
En aşşağıdaki uyarıda, güncelleştirmenin yapılamadığını, internet bağlantından kaynaklanabileceğini söylüyor anladığım kadarıyla.
Kurulumda bir sorun yaşamadım değil mi ? GFWL i tekrar indirip sıfırdan kur istersen.
http://www.microsoft.com/games/e ... ivemarketplace.aspx
Bu sitede olabilir.

mikasso
31-10-2009, 21:04   |  #5  
OP Yeni Üye
29 mesaj

evet dedigini daha önceden yaptım silip tekrardan yükledim hatta dosyalarını bile temizledim sorun çıkmasın die ama bir şekilde oyunun içinde baglantılara baktıgında ip adresini ve upnp yi görmüyor karşılarında not signed yazıyor.. microsoft sitesinde bu sorunla ilgili bir çözüm var onuda yaptım ama sorun düzelmedi ilginç bişey bir şey engelliyo görmesini ama bulamadım bir türlü.. bu arada gta oyununda online profil açınca baglanıyor yazısı çıktıktan sonra update uyarısı vermeye başlıyor gfw ve yukarıda yazdıgım uyarıyı veriyodu.. manuel olarak senin yolladıgın linkten yeni versiyonunu indirince de firewall uyarısı vermeye başlıyor

mikasso
31-10-2009, 21:17   |  #6  
OP Yeni Üye
29 mesaj

gfw nın yeni versiyonunu yükleyince bu uyarıyı veriyor

_hEro
31-10-2009, 21:21   |  #7  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Bağlantında mutlaka bir sorun var.Hatalar hep aynı yönde.

mikasso
01-11-2009, 19:51   |  #8  
OP Yeni Üye
29 mesaj

başka oyunları online oynayamasam dicemki net baglantısında sorun var ama bitek game for windowsta böyle yapıyor... nasıl çözülecek bu anlamadım gitti ? hiç kimse böyle bir sorunla karşılaşmadımı

_hEro
01-11-2009, 22:23   |  #9  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj
Alıntı: mikasso  
başka oyunları online oynayamasam dicemki net baglantısında sorun var ama bitek game for windowsta böyle yapıyor... nasıl çözülecek bu anlamadım gitti ? hiç kimse böyle bir sorunla karşılaşmadımı
Sanırım sorunuza cevabı buldum.
1.Başlat a tıklatın ve "cmd" yazarak aratın. Cmd ye sağtık yönetici olarak çalıştır deyin.
2.Çıkan dos ekranında netsh int ip reset resetlog.txt  yazın ve entera basın.
3.Ardından  netsh winsock reset yazın ve enterlayın.
4.Şimdi bütün açık pencereleri kapatın.Hepsini.
5.Denetim Masası ndan İnternet Seçenekleri ni açın.
6.Bağlantılar sekmesinden yerel ağ ayarlarını tıklatın.
7.Ayarları Otomatik Olarak Algıla seçeneğinin işaretini kaldırıp Tamama tıklatarak pencereleri kapatın.
8.Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın...

http://social.answers.microsoft. ... d-81e0-9466ae91bf5d

Vistada geçerli birşeymiş.Win7dede olacağını tahmin ediyorum.Baştan söyleyim denemeden çevirerek ekledim.2. ve 3. maddelerin ne işe yaradığını bilmiyorum.Umarım işinize yarar.

Son Düzenleme: _hEro ~ 02 Kasım 2009 00:16
mikasso
05-11-2009, 17:50   |  #10  
OP Yeni Üye
29 mesaj

eyw saolasın.. fakat 6. ve 7. maddeleri bulamadım .. yerel ag bağlantılarında Ayarları Otomatik Olarak Algıla seçenegini bulamadım

dehşet
08-12-2009, 23:37   |  #11  
Taze Üye
4 mesaj

Aynı sorunu Wİndows 7 Ultima 64bit te yaşıyorum.Lütfen fikri olan arkadaşlar yardım etsin.

Ben de Dirt 2 aldım online oynayamıyorum.2 gündür gezmediğim yabancı forum kalmadı.

Son Düzenleme: dehşet ~ 08 Aralık 2009 23:40
dehşet
14-12-2009, 14:47   |  #12  
Taze Üye
4 mesaj

Bu konuda fikri olan arkadaşların yorumlarını beklemekteyim.

_hEro
14-12-2009, 16:33   |  #13  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj
Alıntı: dehşet  
Aynı sorunu Wİndows 7 Ultima 64bit te yaşıyorum.Lütfen fikri olan arkadaşlar yardım etsin.

Ben de Dirt 2 aldım online oynayamıyorum.2 gündür gezmediğim yabancı forum kalmadı.

Alıntı: _hEro  
Sanırım sorunuza cevabı buldum.
1.Başlat a tıklatın ve "cmd" yazarak aratın. Cmd ye sağtık yönetici olarak çalıştır deyin.
2.Çıkan dos ekranında netsh int ip reset resetlog.txt  yazın ve entera basın.
3.Ardından  netsh winsock reset yazın ve enterlayın.
4.Şimdi bütün açık pencereleri kapatın.Hepsini.
5.Denetim Masası ndan İnternet Seçenekleri ni açın.
6.Bağlantılar sekmesinden yerel ağ ayarlarını tıklatın.
7.Ayarları Otomatik Olarak Algıla seçeneğinin işaretini kaldırıp Tamama tıklatarak pencereleri kapatın.
8.Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın...

http://social.answers.microsoft. ... d-81e0-9466ae91bf5d

Vistada geçerli birşeymiş.Win7dede olacağını tahmin ediyorum.Baştan söyleyim denemeden çevirerek ekledim.2. ve 3. maddelerin ne işe yaradığını bilmiyorum.Umarım işinize yarar.

Denediniz mi ?

LorD_KratoS
12-09-2010, 14:09   |  #14  
LorD_KratoS avatarı
Yeni Üye
25 mesaj
Alıntı: _hEro  
Denediniz mi ?

evet bende işe yaramadı :S