arkadaşlar bir Harddisk aldım..şu an bozuk. ancak bulunduğum şehirde şubesi yok..kargoyla halledebilir miyim..halledebilirsem kutunun içine başka neler koymam ve yazmam gerekir?En yakın şubeye mi göndereyim?
garantiye parça gönderecem yardım..
Nerden aldiysan oraya götür onlar yetkili firmaya yollarlar. Eger satin aldigin yer su an bulundugun sehirde bulunmuyorsa en yakin yerin telefonunu bul ve iletisime gecip gerekli bilgileri al.
kargo at
direk alıcı öder şeklinde o kdr
bide istersen kağıt yaz şunları yenisinin içine atın die
ztn şubede aynısını yapıp yolluo
arkadaşlar bir Harddisk aldım..şu an bozuk. ancak bulunduğum şehirde şubesi yok..kargoyla halledebilir miyim..halledebilirsem kutunun içine başka neler koymam ve yazmam gerekir?En yakın şubeye mi göndereyim?Ben bir kere Monitörü göndermiştim, nasıl gönderdiğimi yazayım sen ona göre planını yap.
- Monitörün geldiği kolisine monitörü yerleştirdim.
- Garanti belgesi ve faturayı koydum.
- Dilekçe gibi de bir yazı yazdım (problem ile ilgili).
Onu da poşet dosyanın içine koydum. Belge ve faturayla...
Gönderdim, iki gün içinde bana tekrardan sıfır bir monitör geldi.
ben harddisk olduğu için önce ambalajına sonra da bir kutuya koyayım..garanti belgesi ve fatura fotokobisini koyayım..dilekçe yazıp göndereyim...peki üretici firmaya mı yoksa dağıtıcıya mı gönderdiniz acaba??Ben vatan Bilgisayardan aldım oraya göndercem galiba...
Fatura sende kalsın, fotokopisini gönder. Mümkünse aslında en güzeli elden teslim ederek, teslim edildiğine dair belge almaktır. Adamlar "Bize HDD filan gönderilmedi" derse ne yapacaksınız? Bu tip durumlarda hiçbir zaman karşı tarafın insafına kalacak şekilde hareket etmemek lazım.
O zaman önce telefonla görüş. Sonra kargo ile gönderirsin. Ama faturanın aslı sende kalsın.