Arkadaşlar her şey hardiskimin bölümlerinin düzensiz olması ve bendeki bunları düzenleme istegiyle başladı. 320 gb samsung hdd neredeyse tamamen doluydu. hard diskime önce low level format atmayı düşündüm. forumdaki bi arkadş bu işlemin tehlikeli oldugunu ve hard diskimi işlem sırasında bi elektrik kesintisinde kaybedebilecegimi söyledigi icin bu işlemden vazgectim. arkadaşımdan ödünç aldığım taşınabillir hdd ye bütün verilerimi kopyaladım. ardından win 7 dvd si ile pc mi boot edip format menüsünden bütün bölümleri formatlayıp önce tek bölüm haline getirdim ardından 3 bölüme ayırdım c:50 gb d:50 gb ve e:197 gb olmak üzere üç bölüm oldu ardından standart olarak c: sürücüsüne win 7 ultimate i yükledim.
format işlemlerim bittikten sonra taşınabilir hdd deki dosyalarımı hard diskime geri taşıdıım. Bu olaydan sonra pc m deki acayip performans kaybına şahit oldum. daha önce cok rahat oynayabildigim oyunları takılarak oynamaya başladı özellikkle loading kısmında önceki zamnlara göre daha cok bekler oldum. ayrıca oyun yüklenirken hard diskin aşırı zorlandıgıda cıkan sesten net şekilde belli. bende sorunun gercekten hdd oldugunu ögrenmek icin hd tune pro programını indirip test yaptım
sonuç böyle cıktı tam bilgim yok ama hdd nin son bölümlerinde aşırı bi yavaş oldugu gözüküyor testte
şimdi benim sormak istedigim iki sorum var
1) hard diskim üzerine cok fazla dosya yazılıp silindigi icin yavaşlamış olabilir mi?
2) LOW LEVEL FORMAT atsam hdd m ilk günkü performansına dönermi ( bide low level format atarken hdd sini bozan bi arkadaş oldumu risk büyük mü diye soruyorum :) )