Garip Bir Sorun !

serhat11
04-10-2008, 21:43   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Selam arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var havaların soğumasıyla birlikte benim pc tuhaf davranışlar sergilemeye başladı ...gelelim sadede ..

Pc yi açıyorum o meşhur beep sesi geldikten sonra işlemcinin üzerindeki fan ve diğer fanlar son surat bir kaç tur atıp aniden stop ediyor ve resetlenme sırasında çıkan o kısa uyarı sesi durmadan ötmye başlıyor ben tam o anda reset düğmesine basıyorum ve yeniden başlatılmasını sağlıyorum bazen bir defa bazen iki defa reset düğmesine basıyorum anca pc açılıyor ve açıldıktan sonra herhangi bir uyarı mesajı yada sistemin çalışmasında bir anormallik olmuyor yani bu sorun sadece pc nin açılışı esnasında oluyor artık öyle bir olduki açma tuşuna basınca hemen elimi reset düğmesinin üzerinde hazır tutuyorumki fanlar aniden durunca resetliyeyim diye....uzman arkadaşlardan bilgilerini paylaşmalarını diliyorum ..

power suply ocz stealth x stream ( ocz500sxs: wat) Anakart =Gıgabyte s series GA 945 pl s3-p ram = iki adet ocz 1gb ...şimdiden teşekkürler

DarkHellKnightX
04-10-2008, 23:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj

sanırım anakart ısıyı hatalı ölçüyor fanların hızlanıp durması ve kasadan biip sesi gelmesinin sebeplerinden biri bu olabilir

serhat11
04-10-2008, 23:44   |  #3  
OP Taze Üye
6 mesaj

pc yi formatladım  tüm sürücüleri yenineden kurdum ramlarin uclarını sildim  tek tek denedim  power suply değiştirdim bios u default yaptım işlemci üzerindeki fan ı değiştim yani çeşitli denemeler yaptım sonuc olark pc ilk gün sorun çıkarmadı sonra yine tekledi şu sıralar  ilk açılşta yine son surat bir tur atıp duruyor ama arıza sesleri çıkarmıyoır tam windos açılıreken yeniden noramal şekilde dönmeye başlıyor bir türlü bulamadım bu sorunun çözümünü...

nurtan
05-10-2008, 17:02   |  #4  
Yeni Üye
48 mesaj

Power Supply arızalı olabilir, ayrıca PC'yi üzerindeki reset tuşundan boot etmeni önermem. Doğrudan güç düğmesinden aç-kapat. Ana kartın da bozulmuş olabilir.

serhat11
05-10-2008, 20:52   |  #5  
OP Taze Üye
6 mesaj

Ana kartın daha üçüncü ayı dolmadı powersuply keza aynı onlardan olacağını sanmıyorum daha yepyeniler yeni olan şey bozulmaz diye bireş yok elbette ama aynı pc bulunduğu odada başka bir pc dahavar aynı elektirik prizlerinie bağlı  zaten tum donanımı yenilemem üç aydan fazla değildir işin kötüsü iyi yapsın diye pc yi bir bilgisayarcıya götürmüştüm sözde işi bilene...kimse net olarak çıkıp şu yaşadığın sorun şundandır diyemiyor bilgisayrcı bile kobay gibi sök taklarla iş yapıyorsa yandık biz onların yaptığı  işi bende yaparım sök tak...ama çözüm bulamdılar değişmedik birtek işlemci kaldı..

black_flood
05-10-2008, 23:34   |  #6  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

donanım bileşenlerinin ısılarını kontrol edip yazarmısın.benim bir ara soket A amd 3000+ işlemcideki soruna benzemiş . 4 tane aynısından vardı birtek bendeki aynı sendedki gibi yapıyordu sorun ise bendeki işlemci ilk açılıştan 15 dakka sonra çalışması için yeterli ısıya ulaşıyordu. sendekide sanırım çok ısınıyor diyecem ama alaksı yok tam tersi seninkide bir hayli soğuk start alıyor q fan kontrol yada benzeri bir özelliğe sahip sanırım bios  biosunu güncelleyip biosu resetledikten sonrada düzelebilir.

serhat11
06-10-2008, 00:50   |  #7  
OP Taze Üye
6 mesaj
black_flood
donanım bileşenlerinin ısılarını kontrol edip yazarmısın.benim bir ara soket A amd 3000+ işlemcideki soruna benzemiş . 4 tane aynısından vardı birtek bendeki aynı sendedki gibi yapıyordu sorun ise bendeki işlemci ilk açılıştan 15 dakka sonra çalışması için yeterli ısıya ulaşıyordu. sendekide sanırım çok ısınıyor diyecem ama alaksı yok tam tersi seninkide bir hayli soğuk start alıyor q fan kontrol yada benzeri bir özelliğe sahip sanırım bios  biosunu güncelleyip biosu resetledikten sonrada düzelebilir.
işlemci ısısı 43 ve 46 arasında kalıyor ve diğer bilgileriçin bazı resimler koydum

sorunla ilgili kısa bir video çektimhttp://rapidshare.com/files/151254612/ornek.vlc.mp4

serhat11
06-10-2008, 21:44   |  #8  
OP Taze Üye
6 mesaj

Uzman arkadaşlar yokmu bir yorumunuz yanıtlarınız hala bekliyorum...