Garip sesler...

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
heath
31-01-2006, 03:11   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Selam arkadaşlar,

Bilgisayarımdan, muhtemelen kasadan zaman zaman ambulans sesini andıran uyarı sesi gibi enteresan bir ses gelmeye başlıyo ve bilgisayar kapana dek sürüyo...Ancak bir iki defa bilgisayarı kapatmadığımda, bir süre sonra geçtiğide oldu. Fakat dediğm gibi her zaman olmuyor. Hiç bir şekilde uyarı yazısı ya da herhangi bir şey çıkmıyor. Ne olabileceği hakkında fikri olan varsa sevinirim.

darkstar
31-01-2006, 12:29   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

biosta cpu yada sistemin belli bi sicakliga ulastiginda uyari vermesini saglayan uyari mekanizmalari var bundan olma ihtimali muhtemel.

heath
31-01-2006, 14:12   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

Darkstar teşekkürlerGülümseme Bu arada sanırım şunları da belirtmeliyim; bu ses, bilgisayarı açtıktan bazen 5 dakika bazen saatler sonra çıkıyo, bazen de hiç çıkmıo. Isıdan kaynaklanıyor olabilir mi yine de? ısı değilse daha kötü/ciddi başka bi şey olabilir mi? Çünkü uzunca bi süredir hiç bi şey yapmadan bu şekilde kullanıyorum bilgisayarı. Bir de adsl kulanmaya başlayalı 4 ay falan oldu ve modem bağlandıktan bi kaç ay sonra bu sorun ortaya çıkmaya başladı...Bilmiyorum, modemle bi ilgisi olabilir mi...

darkstar
31-01-2006, 18:25   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

isidan  baska bi nedenden kaynaklanacagini pek zannetmiyorum.

belki modem bilgisayarin isinmasina neden oluyo olabilir...
baska biseyde olabilir tabi de. modem oldugunu var sayarsak
uspden baglaniyorsan modemin bagli oldugu portu degistirmeyi deneyebilirsin. yada yeni bi ethernet alip sisteme bunu taktiysanda bu hava sirkulasyonunun engelliyo olabilir takili oldugu AGP portunu degistirmeyi deneyebilirsin. onboard bi ethernetten baglaniyosan varsa bios update onu yapabilirsin baskada bisey gelmiyo aklima yada ethernetin İRQsunu da degistirmek ise yarayabilir.