Gazete Tasarım Günleri Başlıyor!

Koray Kocaman
06-06-2008, 19:29   |  #1  
Koray Kocaman avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Gazate Tasarım Günleri Başlıyor.

Haberin evrensel formülü 5N 1K'ya tasarımı da ekleyerek yola çıkan 5N1K+1T Gazete Tasarım Günleri'nin 3.sü başlıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir program ve zengin bir içerikle gerçekleştirilecek sekiz günlük seminerin adı da +1T Gazete Tasarım Günleri olarak özetlendi.

Tasarım Günleri, gelecekte Türkiye'de daha iyi tasarlanmış gazetelerin yayınlanmasını isteyen ve buna kafa yoran gençlere kapılarını açıyor.

Seminere öncelikli olarak güzel sanatlar ve iletişim fakültesi öğrenci ve yeni mezunları başvurabiliyor. Bunun dışında yayın tasarımına ilgi duyan diğer kişilerde ihmal edilmedi.

Zaman Gazetesi'nin merkez binasında gerçekleşecek 8 günlük seminerde katılımcılar dersleri teorik ve pratik olarak profesyonellerden alacak.Hem yayın mutfağı, hem baskı tesisleri, hem de sergi alanına yakın olmanın verdiği mekân avantajı katılımcılara, haber ve tasarım dolu bir atmosferde çalışma imkânı sunacak.

Öğrenciler fotoğraflı CV ve varsa üç çalışma örneğini 27 Haziran'a kadar tasarim08@zaman.com.tr adresine göndererek seminere başvurabilirler. Değerlendirme sonunda yapılacak elemeyi geçenler, 7-14 Temmuz tarihleri arasında Zaman Gazetesi'nde düzenlenecek, Gazete Tasarım Günleri Semineri'ne davet edilecek.

Kim bilir belki de geleceğin tasarımcılarından ya da sanat yönetmenlerinden biri de siz olursunuz.
KYNK:Zaman

CUFC
09-06-2008, 12:50   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

çok güzel bir düşünce daha önce hiç böyle bişey denemedim ama masaüstü yayıncılık programıları sayesinde yapılabiliyor diye duydum bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa çok güzel olur.

_AFD_
09-06-2008, 17:00   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
596 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

güzel birşey olacak gibime geliyor herkesin tasarım işinde uğraşması