bu soru için uygun alt başlık burası mı tam bilmiyorum ama sanırım en doğru yer burası. elimde pentium4 işlemcili 256ram bir masaüstü bilgisayar var. biraz eski bu bilgisayarı açma düğmesine bastıktan sonra her zamanki gibi ilk açışış ekranı geliyor. memory'i test ediyor, "press f2 to enter setup" falan gibi şeyler diyor. buraya kadar herşey normal. ama bu ekrandan sonra windows xp yi yükleme ekranına hemen geçmiyor. ekran uzunca bir süre kararıyor 4-5 dakika sonra ancak windows yüklenmeye başlıyor. bu arada ne oluyor anlayamadım. setup ayarlarıyla falan oynadım ama çözemedim. yardımcı olacak arkadaşlar varsa çok sevineceğim. şimdiden teşekkürler...
geç açılan bilgisayar
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
76 mesaj
Öncelikle İyi Aksamlar qazqafa
win xp yükleme ekranı gelmeden donuyorsa cd sürücünde veya hdd n de bir aksaklık olabilir onu bekler sonro pc bütün parcalarını onayladıktan sonrada xpyi acar.sen parcalarının düzgün calıstıgından emin ol
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Rem miktarınız çok düşük. Büyük ihtimal ondandır.
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
400 mesaj
Süleyman abi; Ben 128 ram lik bilgisayar da kullandım bilgisayar 48 sn de açılıyordu. Yani dakikalar sürmüyordu.Bence bunun altında HDD nin okuma yavaşlığı yatıyor. Aklıma başka bişey gelmedi...