Evimde 2 Adat Masaüstü Bilgisayarım var. Biriyle Ethernet Kablosu ile nete bağlanıyorum diğeri ile wiriless ile bağlanıyorum. Daha doğrusu bağlanıyordum. Lanet olsun ki dün wireless ile bağlanmış olduğum bilgisayarım vistaydı. Format attım win7 yükledim. Başta her şey iyi hoştu sonrasında Farkettim ki nete bağlanamıyorum. Aklıma gelen her şeyi denedim, modem sök,çıkar,tak,sil,yükle vs. vs. vs. fakat olmuyor sorun modemden diye diğer modemi taktım ondada aynı hatayı veriyor..
Hata şu ki sizinde tahmin etceğiniz üzere ; Geçerli İp Yapılandırmasına sahip değil. Bazen kafası esiyor bağlanıyor 2-3 dk sonra tekrar gidiyor internet. Kablosuz Ağdaki IPv4' de ip numarası zaten otamatik olarak seçilmiş durumda. Yani elle girilen bi ip söz konusu değilken İp hatası veriyor. Ben ilk defa karşılaşıyorum böyle bir şeyle bunca yıldır kullanıcısıyım ilk defa başıma böyle bir şey geliyor. 11820 midir nedir orayı aradım tam yarım saat görüştüm onlar manuel ip girdiler 1-2 dakikalığına net geldi ben telefonu kapattım sonra net geri gitti. sonra IPv4 otomatik yaptım 1-2 dakka internette kaldım sonra tekrar internet gitti.
Kablosuz bağdaştırıcı veya erişim noktası sorunuda veriyor. Sorun Üstüne sorun çıkarıyor. Sorun Gider diyorum Modem Aç Kapa Diyorum Açıp kapatıyorum bu seferde Geçerli İp Yapılandırılmasına Sahip Değil Diyor.
Anlıcağınız Kafayı yemek üzereyim. TTnet arıyorum bizden kaynaklanmıyor diyor, 11820' de beceremedi.
Son Çarem artık siz kaldınız. Sorunumu Anlamışsınızdır sanırım. Gezindim sitede herkes diyor işte IPv4 Otomatik yap falan filan zaten otomatikde ama otomatik ip doğrulanmıyor. Elim kolum bağlandı valla ne yapcağımı bilemiyorum artık beynim durdu. Sizin bi öneriniz yada bu konuda bildiğiniz bi kesin çözüm varsa paylaşırsanız çok makbule geçer inanın.
Bana en kısa yoldan e-posta ulaşabilirsiniz
e posta : juez0600@gmail.com
Lütfen Şu Lanet Olası Durumdan Kurtarın Beni :)
Şimdiden Teşekkürler
İyi Günler