Geçersiz ip yapılandırılması ACİL...

mexerix
20-08-2014, 17:43   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Merhaba...Hp Pavilion G6 diye bildiğim laptobumda internetim ''Kablosuz Ağ Bağlantısı'' Geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil diyor internete bir süre bağlı kaldıktan sonra internet bağlantısının üzerinde ünlem işareti çıkıyor ve internet gidiyor sorun gidericiyi açıp tarattığımda tekrar düzeliyor ama online oyun oynadığım için kopmalar sıkıntı yaratıyor..İnternette gördüğüm birçok yöntemi denedim bunlar;

bu bağlantıdaki çözümler ve otomatik IP, elle IP numarası verme filan herşeyi denedim ama sorun bir türlü düzelmedi...

Bu problemi çözebilecek bir arkadaş bulursam eğitimine katkıda bulunup Windows'a kalifiyeli eleman olarak aldırmak istiyorum :) Şaka bir yana çözümü bulabilirsek çok memnun olacağım şimdiden teşekkür ederim.

badwizard
21-08-2014, 11:57   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj

Bu oldukça yaygın bir sorun ve konfigürasyona göre yüzlerce nedeni olabilir, daha fazla detay verirsen sorunu bulmamız kolaylaşır, örneğin kullandığın routera bağlı kaç cihaz var bunların kaçı wifi kaçı ethernet, statik ip yapıladırması kullandığın başka cihazlar varmı? diğer cihazlarda benzer sorunlar varmı?, wifi kartın sürücüsü düzgün kurulmuşmu, aynı makina başka wifi noktalarında kullandığında bu tip bir sorunlar yaşıyormu? kullandığın wifi kanalı temizmi, kullandığın kanalda çevresel parazit olabilirmi, gibi uzatabileceğimiz etken mevcut.

mexerix
22-08-2014, 18:21   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Kullandığım routera bağlı 2 cihaz var 2 side wifi diğer cihazdan haberim yok başka wifi de deneme şansım olmadı ama Ethernet kartımın güncel driverını bulamadım daha doğrusu bilmiyorum siz yardımcı olursanız sevinirim.