Gecikmeli Yazma Başarısız

ördekgagalıplatipus
20-10-2009, 14:47   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

Segate 320 Gb lık taşınabilir hardisk aldım. İlk gün sorunsuz çalıştı. Daha sonradan taktığımda Gecikmeli Yazma Başarısız uyarısı verdi. SP2 li Xp kullanıyorum . Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim. <

ördekgagalıplatipus
20-10-2009, 15:05   |  #2  
OP Taze Üye
9 mesaj

Artık takılıyken görmüyor bile donanımı. Daha önceden aldığım hardiskte bozulmuştu. Ben üründen kaynaklandığını düşünmüyorum. Bir şekilde benim sistemim hd leri bozuyor sanırım.

mustafa2116
20-10-2009, 19:29   |  #3  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

Bu arızalara nedenl olanlar hdd de kalıcı hasar vermeye yönelik virüslerdir. ÇAlışam sisitemi Bilgisayardaki sabit diskin açlışamsını engellememek kaydıyla takılan diklere DVD-CD lere yada Takılan diğer yardımcı makinalara hasar vermeye yönelik programlardır.

Bu tür bir virüs gimiş olabilir.

Yada

İşletim sisitemi çalışam sisiteminde var olan süreklilik nedeniyle bilgisayara taklına makina yada eklentinin işletim sisitemi maduru olması olabilir. burda donanımı güvenle kadır dememek  ve ansızın fişten çıkarmak etkili oluyor.

birde
Topraklama kullanmamamen ve bilgisayarda oluşan aşırı elektiriklenemede bu araızaların oluşmasında başta gelen etmenlerden.

Yazmaya çalıştığın dosyanın büyüklüğünden kaynaklanan yazma hataları, sisitemin aşırı zorlamayla hdd ye yazdırma uğraşı, hdd ayarının gereğinden yüksek olmaları, hdd nin yazma hızı, hdd nin veri yürütme hızıda  bu tür arızlarda   etkili ortamlardır.

ördekgagalıplatipus
21-10-2009, 08:43   |  #4  
OP Taze Üye
9 mesaj

Mustafa kardeşim ilk , ikinci ve dördüncü şıklar olmadığına eminim. Kuzenin laptopa takınca canavar gibi çalıştı. Ben 30 mb lık 8-9 resmi bir seferde atamazken. 140 gb lık irili ufaklı dosyaları tek seferde kopyala dedik yazdı. Kesin olmamakla beraber anakartımdan şüpheleniyorum. Usb girişleri tırt olabilir . Usb bellek okuyo ama daha fazla güç gerektiren harici diskleri nasıl başarıyorsa okumuyor hatta bozuyor bile. Birde olay sadece gecikmeli yazma başarısız olayı değil. Bazen hiç görmüyor bazen sürekli tak çıkar yapıyormuşum gibi bir görüyor bi görmüyor tabi böyle oluncada hdd içinden acayip acayip dıtlama sesleri geliyor. Valla çözüm için ne yapabilirim bilmiyorum. Yardımın içinde teşekkürler.

xxömür
21-10-2009, 12:03   |  #5  
xxömür avatarı
Yıllanmış Üye
1,574 mesaj

GÜC KAYNAGINDA YETERSİZ OLABLİR GÜC KAYNAGINI VE DONANIMINI YAZARSAN BUNDANDA EMİN OLURUZ</p

mustafa2116
21-10-2009, 20:04   |  #6  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

----
İşletim sisitemi çalışam sisiteminde var olan süreklilik nedeniylebilgisayara taklına makina yada eklentinin işletim sisitemi maduruolması olabilir. burda donanımı güvenle kadır dememek  ve ansızınfişten çıkarmak etkili oluyor.
----

üste yazdığım sürekliliki iki anlamalı. Yani sisitem sürekli donanıma cevap vermeye çalışması ama buna karşı donanımın cevap vermemsi  durumudur.
Bu  ya aşırı elektirik yolamakla  ya az elektirik yolamakla yada kesik düzeyde darbeli elektirik yollamasıyla oluşuyor.

Süreklilik devreyi tanımaya yönelik devamlı çalışma hareketidir.

Son Düzenleme: mustafa2116 ~ 21 Ekim 2009 20:07