Gecikmeli Yazma-Kasadan Ses Geliyor

HPQ-User
03-09-2010, 09:16   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ajdar sormuş:
Uzun süredir kullandığım dizüstü bilgisayarım şimdiye kadar darbeye maruz kalmadı. İki gün önce yarım saatliğine bir arkadaşıma kullandırdım, o sırada darbe alıp almadığını bilmiyorum, fiziksel bir belirti göremedim ancak daha sonra laptopu kendim kullandım, sorun yoktu.

On iki saat sonra laptop Windows klasöründeki dosyalar için Gecikmeli Yazma Başarısız hatası vermeye ve mavi ekran gösterip hemen arkasından kapanmaya başladı.Sonraki açılmalarda hatalar devam etti, ekran ya dondu, ya da mavi ekran verip kapanmaya başladı. Açılıştaki disk kontrolü sırasında 300 kb civarında bozuk alan tespit etti.

Sistem Geri Yüklemesi yaparak sistemi on gün geriye aldığımda sorun hallolmuş görünüyor.  Diskte yazma önbelleği açılmış, onu kapatınca bilgisayar çalışmaya başladı ancak zaman zaman komutları geç algılıyor. Laptopu son açışımda da CD-Rom'un yan tarafından, kasanın altından sanki boşta dönen bir disk varmış gibi ses gelmeye başladı. Ses on dakika sonra kesildi. Diski gözden geçirme komutu verdiğimde 300 kb ile başlayan bozuk alan 4900 kba ulaşmış durumda. Şu anda Windows klasörünün altındaki bazı dosyaları kurulum CD'si ile karşılaştırmamı istiyor.

Gecikmeli Yazma Hatası'nı tamamen kapatmış mıyım? Bozuk alan oluşumu için bilgisayarın düşmesi falan gerekir diye biliyorum, ancak bildiğim kadarıyla böyle bir şey olmadı. Bozuk alan oluşumu neden kaynaklanıyor? Sabit HDD ömrünü mü doldurdu? Yoksa yazılımsal bir problem mi var?

Şimdiden teşekkürler

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Toshiba Satellite-A80-121 dizüstü
Intel Pentium M
512 Ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8