Alın size fail :D
Bil gün ilk defa format atmaya aldım elime bi "Windows XP Professionel" Format CD'sini atacam format ama daha Biosun adını dahi bilmiyom o derece...
Yaklaşık 5-6 ay önce yani evimizde İnternet yok ve Chip Forumu hiç bilmiyorum bios nedir bilmiyorum daha ama bilgisayarda üç boot özelliği olduğundan hiç yabancılık çekmedim yani 3 boot özelliği derken şöyle
1st Boot Device: CD-ROM
2nd Boot Device: IDE-0
3th Boot Devive: IDE-1
yani CD'yi takıp yeniden başlatınca PC otomatik tanıyo ve yazı çıkıyo CD'den Onyükleme için bi tuşa basın... neyse bastım..
Geldi Windows kur bakıyom bakıyom bi türlü anlam veremiyom içiden diyom ki "Ne yapıyo Lan bu" neyse az sonra kendime geldim bi silkelendim bi baktım ekran siyah oldu aha dedim PC çöktü korkudan titrer bi vaziyatte 10-15 sn bekleyince "Windows XP Professional Kur" geldi oda biraz yükleme yaptı sonra Geldik Harddisk seçme bölümüne geldim asıl macera burda :D
Sonra biraz baktım anlayamadım tabi bilgisayarı kaybetmekten korktuğum için %50 şansımı kullanmadım onun yerine bizim binanın güzenlikisine sordum (sehircilere sorma hakkı) ona dedim ki Yasin abi şimdi ben ilk kez format çekiyom C:\ yemi çekiyim D:\ yemi :D oda dedi ki Format genellikle windowsu kuran kişi tarafından C:\ sürücüsüne kurulacak şekilde ayarlanır ama bu laf her ne kadar cezbedici olsada benim inadım var :D tamam C:\ ye kuracam ama D sürücüsünü biçimlendirmem lazım nasıl yapacam nasıl yapacam die düşünürken bi baktım altta bölümü sil :D neyse onuda sildim bide D:\ sürücüsü komplae kalktımı... Kazma sapı gibi kaldım ortada :D
Sonra üzüle üzüle C:\ sürücüsünü seçtim bir iki gün öyle idare ettim
Normalde benim harddisk 100GB ben kullanıyom 40GB :D :D :D
sonra bi gün tekrar istikrarımı topladım aynı evreleri yine yaşamak üzere tekrar Taktım CD'yi yeniden taktım rest attım bastım tuşa yüklendi yüklendi yine geldi aynı sahneye sonra D:\ bölümünü sildiğim yere bi baktım orda anlamsız sayılar üstüne geldim bi baktım bölüm oluştur :D :D
çok sevindim oluşturdum D:\ sürücüsünü tekrar bastım C:\ ye formatı oldu en sonunda sonra tabi biraz yeni windows abancı geldi
Eski windowsu "windows xp ultimate edition" du bende ona "windows xp professionel" kurdum sonra yorucu bi günün ardından ohh çetim tabi PC biraz gudurdu arka arkaya çift format yiyince :D
))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) FAİL 1 (((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Sonra yorucu bi günün arkasından bi müzik dinleyeliim dedim müziğin tekini açtım windows media player geldi baktım güzel güzel çalıyo çalıyo ama ben ne hikmetse bi halt duymuyom
Bi an 5+1'de sorun var sandım babama böyle böyle 5+1 bızulmuş dedim babam gitti uyduya taktı net net ses geliyo bu sefer şaşkınlık + korku + yusuf yusuf = ben denklemi çıktımı ortaya
Ertesi gün bi bilgisayarcıya gittik dialog aynen şöyleydi
Bilgisayarcı:
Efendim buyrun sorununuz neydi
Ben
Abi benim PC dut yemiş bülbüle döndü sustu konuşmuyo format attıktan sonra konuşma yeteneğini yitirdi
Bilgisayarcı:
Bilgisayarınızdaki haporlör harici bi ses karınamı bağlı yoksa direkt anakrta mı?
Ben:
Wahat ??? Abi ses kartı ne ?
Bilgisayarcı:
Yani bilgisayarınızdaki hoparlörler tam olarak nereye bağlı
..... Her neyse özet geçyom çok uzun ....
Bilisayarcı:
Sizin ses kartı diriveri yüklediğiniz driverle uğraşmıyo buraya getirin sökelim ses kartının markasına bakalım driverinin internetten indirelim olsun
Babam: (birazda babam konuşsun yaw)
Bütün bunlar kaç para
Bilgisayarcı
20TL olur
babamın gözle faltaşı gibi açıldı bana baya kızdı
Bende sinirlendim hayatımda ilk defa PC'yi açmaya karar verdim ama nerden açılacağını bilmiyom yanlıştıkla arkadaki PSU'yu söymüşüm zor taktım neyse meğersem yanda kapat varmış açtım oldu ses kartını söktüm marka modeline baktım kağıda yazdım götürdüm bilgisayarcıya bunun diriverini idirin dedim indirip verdiler sonra götürdüm eve yükleyacem bi baktım bi tane daha var onun üstüne yükledim olmadı ikisii bir sildim tekrar sıfırdan kurdum ve en sonunda You Win !!!!!
))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))FAİL 2 (((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((