GeForce 9900, Radeon HD4800'ye yetişecek gibi

CHIP Online
28-04-2008, 09:33   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Nvidia, ezeli rakibine yetişmek için yeni GeForce 9900 yongasının çıkışını erkene almak istiyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/GeFo ... ecek-gibi_6606.html

NVIDIA, AMD'nin ATI Radeon HD 4800 yongası ile baş edebilmek için GeForce 9900 serisinin çıkış tarihini erkene almak istiyor. Bildirilenlere göre tavanı temsil edecek olan GeForce 9900 GTX ve onun en yakın emsali 9900 GTS haziran ayı içinde satışa sunulmaya başlanacak ve piyasada üç ay geçirmiş olan 9800 GTX'in yerini alacak. Tekrar gözden geçirilmiş 8800 GTS'in de piyasadan silinmesi bekleniyor.

9900'ün altında yatan avantajların henüz bilinmemesine rağmen NVIDIA, yeni amiral gemisinin mimarisinin son derece komplike olacağını ve GTX modelinin en azından bir milyar transistörle beraber geleceğini söyledi. Kaynaklar göre yonga üreticisi bu iki modeli bellek bant genişlikleri ile ayırt etmeyi planlıyor. GTX modeli 512-bit bellek arayüzü kullanırken GTS sürümü 448-bit kullanacak.

Tüm konu: GeForce 9900, Radeon HD4800'ye yetişecek gibi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Ekran kartları dünyasındaki bu kadar kısa aralı güncellemeleri doğru buluyor musunuz?

Borga-x
28-04-2008, 10:01   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
CHIP Online
[Tartışıyoruz: Ekran kartları dünyasındaki bu kadar kısa aralı güncellemeleri doğru buluyor musunuz?
Kime sorsanız tabiki doğru bulmayacaktır. Adamlar oyuncak üretir gibi artık ekran kartı üretiyor. Kullanıcılar çok ciddi paralar vererek aldığı ekran kartının bir anda eskimesini istemez tabi.Ama şöyle bir durumda var teknolojıye dur diyemeyiz. Gelişim tabiki çok güzel bir sey ama bu kadar kısa surede olması da çok saçma. 7-8 ayda bir olsa anlarım bunlar artık 3 ayda bır yepyenı mımarıler buluyor veya elındekını revuze edıp 98xx veya 96xx dıye satıyor.. Nvıdıa'nın bu tavrı çok gülünç. Demekki rehavete girmişlerki böyle eski tekonoljıyı ısıtıp ısıtıp tuketıcının onune koyuyor.Rakıbı de ben bu yongayı cıkarıcam dedıgınde etekler tutuşuyor hemen yonga tekonolojısını gelıştırmek ıcın daha da hızlanıyorlar..Aslında bütün bu olanlar tüketiciye yarıyor. Tüketici sadece tekonolojıyı daha sık takıp etmek kalıyor. Ona gore eskı ekran kartını satıp ustune bıraz butce ıle yenı cıkan yongalı ekran kartı alabılır. Beğendim

frkn_ua
28-04-2008, 21:45   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
893 mesaj

Nasıl olsa satmasını biliyorlar.Niye üretmesinlerki.böyle sürekli üreterek kullanıcıların iştahını kabartıyorlar bunların üstüne yeni oyunlar çıkıpda bunlarda bu kartlarla iyi çalışır denince satışlarda artıyor tabiiki

Jezxy
29-04-2008, 06:41   |  #4  
Üye
79 mesaj

AGA MİLLET ALABİLİYORMU DAHA MİLLET ÇİFT ÇEKİRDEKLİ NE ONU BİLMİYOR :d ÇOGU FORUMDA SLİM NEDİR :d ONU BİLSE :d

Alibaba
29-04-2008, 08:13   |  #5  
Yıllanmış Üye
427 mesaj

daha iyisini, satabileceği bir fiyatla çıkarıp rekabete dayalı bir gelişme kaydedebiliyorlarsa bunda şikayet edecek ne var?
demode olan yatırımlara girişirken, demode olma hızı bilinmiyor mu? gizli saklı bir yenileme mi var?
daha güzel ve sevimli bir sevgili bulunca eskisini kolayca terk etmiyor musunuz? (maliyetsiz mi?)
şartlar size uymuyorsa, siz aklınızı başınıza toplayıp şartlara uyarsınız. hayatın (mutasyon ve  evrimin) temeli budur.
inatlaşarak, şikayet ederek, direnerek, söylenerek, ve sadece satınalmayla rekabete katılarak yaşam sürmeye çalışanlara buglı ortaasya tipi insan diyoruz.

Son Düzenleme: Alibaba ~ 29 Nisan 2008 08:16
black_eternity
05-05-2008, 13:49   |  #6  
Üye
57 mesaj

saçma..bu kadar kısa sürede bu kadar yeni denilen kartların piyasaya sürülmesi kötü birşey..bir de insanların keklenmeye çalışılması daha da üzücü..ben ati kullanıyorum ama ati kullandıgım için söylemiyorum bunları..nvidia hakkaten insanları o kadar güzel sömürüyor ki şaşıyorum doğrusu..9xxx serisi tam bir felaket mesela..yeni teknoloji diye bunu millete duyurdu millet de hücum etti balıklama daldı..ama alanlar hayal kırıklığına uğrayacak..hem bu kadar para verilmez ekran kartına artık.bende ekran kartımı yeni almıştım ama aldıgıma da pişman oldum..bir daha da ekran kartına yatırım yapmicam..çünkü gereksiz bişey konsol al daha iyi..git başka bişeye yatırım yap faydalı olan bişeye yatırım yap daha mantıklı..anlamıyorum bu insanları..