merhaba arkadaşlar,
anakartım p4vmm2,socket 478 celeron 1700 işlemcim var ayrıca onboard 32 mb s3 prosavageddr ekran kartı var.chipsetim via vt8751.fan dönüyor fakat bilgisayar agp4x slotuna taktığım s-media marka geforce fx 5200 ekran kartını algılamıyor monitoru ekran kartına taktığımda hiçbir görüntü yok.yardımcı olursanız sevinirim.
geforce fx 5200
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Arkadaşım ekran kartın AGP 8X senin yuvan ise AGP4X bu nedenle çalıştırmaz.
Arkadaşım agp4x yuvaya agp8x ekran kartı takabilirsin sorunsuzca çalışır. Çalışmaz diyen arkadaşlara buradan sitemlerimi yolluyorum. Arkadaşlar tam olarak bilmediğiniz konularda kafa karıştırmayın lütfen. Arkadaşım ekran kartını agp slotuna taktığında o/b olan kartı biostan kapamalısın. Kapatmadığın sürece bios o/b ekran kartını görür sende kabloyu yeni ekran kartına takarsan tabiiki çalışmaz. Umarım faydalı olabilmişimdir. Sorun devam ederse bildir ok? Saygılar.Ekran kartında hayırlı olsun. :)
Dostum HER 4X slot 8X slotun voltaj aralığını desteklemez
mwm çok teşekkür ediyorum.bios ayarlarına giriyorum fakat onboard ekran kartını kapatmayla ilgili birşey göremiyorum.
bazı ekran kartları otomatik olarak hem 8x hemde 4x te çalışabilir.bazıları ise sadece 8x ve ya 4x te çalışır. ekran kartının özellikleri arasında 8x/4x yazıyosa ekran kartını anakartında çalıştırabilirsiniz. yani bu yalnızca anakarta ve ya sadece ekran kartına bağlı değil ikisine bağlı.ama onboard ekran kartın varsa onu bios ta devre dışı bırak