http://forum.donanimhaber.com/m_37958662/tm.htm
Kaynak:http://www.semiaccurate.com/2010/02/20/semiaccurate-gets-some-gtx480-scores/
Yeni kart Pazartesi yollarda imiş.
GeForce GTX 480 ATİ HD 5870 den %5 Hızlı
nVidia aylardır bu kartlar için uğraşıyor. ATI nin 58xx serisini yerden yere vuruyordu.Ve sonuçta çıkaracağı Fermi ler Hd5870 den sadece %5 daha başarılı olacaksa nVidia kullanıcılar tarafından bombardımana uğrar :)
ATI 6000 serisini bence hazırlamıştır.Fermi den sonra yaza doğru ATI 6000 serisi çıkarsa nVidia büyük darbe yemiş olur.
Ha evet bir de Hd5970 var. Bu fermiler 5870 i az bi farkla geçiyorsa 5970 i nasıl geçecek ki?? Karışık bir durum. Bu haberler satış stratejisi vs.. gibi şeyler de olabilir.En iyisi çıkmasını bekleyip görmek..
HD 5970 çift işlemcili, bunların rakibi değil.
dx11 olayı fos oldu ya,dx11li kartlar dx10lulardan aşırı miktarda hızlı değiller,dx11 reklamlarında geçen fotolarda ise aşırı yüksek detaylı resimler yeralıyor,allah aşkına bu kartlar crysisi max detaydayda anca açarken o fotolardaki grafiklere sahip oyunlarmı açacak,hiç inanmıyorum..
Nvdia Hala Yaşıyormuş Ati Piyasanın...Nvidia %5 Performansla Beraber Gelen Olası %100 %200 Miktardaki Parayıda Söylerde Daha İyi Olur Nvidianın Pazar Payı Daha Yüksek Adam Gibi Birşeyler Cıkarmazza Yakında İflas Edebilir:S Zaten Gereksiz Özelliklerle Dolu
Pshxy 3D Gibi Bu Özellekler Kaç Kişinin Kullandıgı Özelliklerki Şimdi Kart'A Entegre Edip Fazla Para Alırlar Anlamıyorum Nvidia'Nın Kartı Cıkardıgı Tarihe Bakılırsa Teknolojidede Ufak Gelişmeleri Bakınca 5970'İ Açık Ara Geçmesi Gerekir Gtx295 Cıktıntan Kısa Süre Sonra 5970 İle 295'İ 2'Ye Katlayıp 3'E Böldü Hemde Aynı Parayla!..
Harcadığı enerji,fiyat gibi şeylere bakınca 5870 i tercih etmek daha mantıklı bence. O kadar enerji harcıycak,pahalı olucak ve %5? nVidia eski popüleritesini yakalamak için daha çok çalışmalı. Ama bu kart da çok iyi bi kart olucaktır kesinlikle.
Harcadığı enerji,fiyat gibi şeylere bakınca 5870 i tercih etmek daha mantıklı bence. O kadar enerji harcıycak,pahalı olucak ve %5? nVidia eski popüleritesini yakalamak için daha çok çalışmalı. Ama bu kart da çok iyi bi kart olucaktır kesinlikle.Evet, katılıyorum. GTX 480'e bakılırsa enerji tüketiminin normal değerlerden fazla olacağı belli. Bir de 5870'e bakalım ; yük altında değil iken 18W, yük altında iken en fazla 188W yiyor. Bu değerler GTX 295, 285 gibi kartlarda 50-100W daha fazla. Bu kadar fazla enerji tüketip de ayrıca daha pahalı olup da %5 geçecekse 5870'i bile bu adamlar gerçekten bu işi bırakmalı diye düşünüyorum...
Bu arada Süleyman Abi'ye katılmıyorum. 5970 ile karşılaştırılamaz diyosun ama bence karşılaştırılabilir x) Nvidia'nın nesi eksik de, o da 2 çekirdekli ekran kartı üretmiyor ? değil mi ama :D Bence burada asıl önemli olan kartların kendi firmaları içindeki sırası ile değerlendirilmesi. Örnek; ATI'nin en iyi kartı HD 5970 ile Nvidia'nın en iyi kartı GTX 295 karşılaştırılması. 295'in tek çekirdekli diye ya da GTX 480'in tek çekirdekli diye 5970 ile karşılaştırılmaması bence saçma..
Yanıtımı iğrenç bir espri ile tamamlamak istiyorum, kalbi olan okumasın lütfen :D
"ATI" alan Üsküdar'ı geçti...