Neyi kanıtlamaya çalışıyorsun;
Konuyu nereden nereye çekti.
Elektrik bilgin sıfır. En ağır yükte bile bir powersupply %5 - %10(kaliteli markalarda) bir düşüş vardır bu birincisi.
Voltaj ile watt ı bir tutanı ilk defa sayende gördük bu ikincisi.
Türkiyede ortalama %70 - 80 lik bir kesimde evlerdeki ana sigorta minimum 25 amperdir. Türkiyede abd deki voltaj değeri 2 katıdır 220 volt. 1200 wattlık bir güç kaynağı 5.5 amper çeker ki %10 unu götüreceksin 5 amper gibi birşey çeker. bu üçüncüsü.
Gelelim büyüklüğe ve saygıya. Tutarsızca yazdıkların insanı sinirlendiriyor. Daha gidip te 480 gtx in güç çekimini incelememişsin. Xeonların güç tüketimine bakmamışsın bol keseden atıyorsun.
Türkiyede kaç kişi o sistemi alacak onları hesaplamıyorsun. O sistemi alan adam güç korumasınıda yapar, ups ini de alır keyfine bakar. Tutturmuşsunuz test sonuçları vs vs. Araştırmaya gelince yok lafa gelince büyüklük küçüklük.
Eline pc alıp internet taktıran herkes bilgili oluyor Türkiyede. Çok mu zekyiz yoksa içimizdeki bastırılmama duygusu çok mu yüksek anlamıyorum. Boş yere konuşup boş yere birşeyler uyduruyorsun. Kanıtla dediklerimi kanıtlama sonra işi Türkiyedeki elektrik hatlarına çevir. Sen şimdi abd de ki piriz ve fiş yapısınıda bilmiyorsundur. Voltajı bilmediğin belli.
Çıkıyor ordan yıllarca bu iş içindeki deneyimlerini ve izlenimlerini kazanmış adama Türkiyedeki elektrik hattını, yanlış bildiği voltaj hattını vs anlatıyor. Yok yok u santrale bağlanır buna vereceksin 10 kw lık bir trafo ve öyle çalışacak Türkiyede. Düşünce bu. Biraz olsun bir araştırın bir bakın bakalım donanım üreticileri kendi sitelerinde nasıl açıklamışlar. Hadi bana inanmıyorsun nvidia 480gtx in ana özelliklerini açıkladığı sayfada yalan mı söylüyor. Intel maksimum 130 watt güç çekeri yalan olarak mı açıklıyor.
Bilmeden konuşmak basittir. Birisi doğruyu söyleyip düşüncen çökertilice moralin çökmesi ise hayal kırıklığıdır. Adem orda 5KW lık bir güç kaynağı dese ona bile inanacakmışsın. Hey Allahım ya.
Bana 3KW lık bir güç kaynağı kullandığını kanıtla burada herkesin önünde özür dileyeceğim senden sen haklıymışsın abi diyeceğim. Hadi kanıtla bana 3kw çektiğini. Yukarda Ademin aldığı kaynak linkleride var hadi bakalım kanıtla bir zahmet.