Geleceğin Apple Mac'leri nasıl olacak?

CHIP Online
29-08-2009, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Apple'ın bilgisayarı Macintosh yakın gelecekte nasıl bir değişim gösterebilir? İşte cevaplar...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/gele ... l-olacak_14666.html

Resimlerle: Mac OS X 10.6 - Snow Leopard

Özellikle tasarımıyla dünyada haklı bir şöhrete sahip olan Apple, teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden biri. Mac, iPhone ve iPod gibi dünya genelinde oldukça popüler olan ve satış rakamı milyon rakamına ulaşan Apple, şirketler global ekonomik krizle uğraşırken bile kar durumunu arttırmasını bildi.

Apple'ın kendinde özgü yapısıyla dikkat çeken ve özelikle grafik tasarımcıların yoğun ilgi gösterdiği Mac sistemler, zaman içinde de büyük bir değişim kaydetti. Ancak asıl merak edilen nokta, geleceğin Apple Mac sistemlerinin hangi teknolojilerle donatılacağı ve kullanıcılara ne gibi fonksiyonlar sunacağı...

Bu makalemizde, geleceğin Mac sistemlerinde göreceğimiz çok özel teknolojileri masaya yatıracağız.

Tüm konu: Geleceğin Apple Mac'leri nasıl olacak?

İzleyin: İşte ilk Macintosh!

Resimlerle: Mac OS X 10.6 - Snow Leopard

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Macintosh'ları PC'lerden ayıran özellikler...

egesari
29-08-2009, 11:32   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
64 mesaj

Küçük bir performans artışı için binlerce lira vermek demek MAC demek.

Süleyman.
29-08-2009, 11:41   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Acaba küçük bir performans artışı da var mı?

Thrystan
29-08-2009, 23:10   |  #4  
Yıllanmış Üye
155 mesaj

Mac'i pc den ayıran özelliker :D

Direct x mi desek yoksa kullanabileceğimiz program sayısını belirtsek yoksa dvd sürücüsü olmayan bir bilgisayar için (mac book air) binlerce dolar harcamak mı desek :D

Nyse kimseye sataşmıyorum ama mac benim tarzım değil kusura bakmasınlar. Macos X kullancağıma linux kullanırım :D

emrah33
30-08-2009, 00:41   |  #5  
emrah33 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
802 mesaj

Tabiki tasarım farklılığı. Çok hoşuma giden lcd monitörleri. Ama neden pahalı bu kadar bu sistemler acaba? Yani bunun maliyeti pc'den daha mı yüksek acaba ?

Kapalı Hesap (53751)
30-08-2009, 12:13   |  #6  
Kapalı Hesap
3,036 mesaj

Macintosh'u PC'den ayıran özellikler saymakla bitmeyeceği için nereden başlasam bilemiyorum:P
Öncelikle DirectX ve program desteği olmadığından bahseden arkadaşlara işletim sisteminin adının "Mac OS" sistemin adının ise "Macintosh" olduğunu ve burada sorulan Macintosh'lara zaten Windows kurulabildiğini, hatta MacBook Pro'nun Windows Vista'yı en performanslı ve stabil çalıştıran dizüstülerden biri olduğunu belitmekte yarar var diye düşünüyorum. Performans artışının az olduğu hatta onun bile olmadığına inananlar için Mac OS X'e dönersek gene Mac dizüstü modellerinde Windows Vista ile 1.5 saat giden pil Mac OS ile 5 saat gitmektedir. Evet gerçekten bu büyük bir performans artışı sayılmaz çünkü Mac OS, Windows'a göre deyim yerindeyse ses hızıyla açılıp, ışık hızında kapanmaktadır. Ayrıca fan sesi gibi şeyleri hemen hemen hiç duymayacağınız sistemlerdir. Macintosh'ların pahalı olmasının başlıca nedeni 1. sınıf işçilikle üretilmeleridir. Üstelik masaüstü modellerinde her şeyin monitöre dahil olduğu derli toplu tasarım ortadayken, dizüstü modelleri ayak takılmalarında düşmeyi engellemesi için güç adaptörünün mıknatıslı olması şeklinde birbirinden ince düşüncelerle tasarlanmıştır. Gene bir Mac bilgisayar aldığınızda Windows yüklü bir PC'de asla elde edemeyeceğiniz kalitede yazılımlar gelmektedir. http://www.apple.com/ilife/ İşte tüm bu şık tasarım, detaylarda gizli özellikleri, 1. sınıf işçilik, üstün kalitede yazılımları ile diğer PC'lere göre pahalı kalmaktadır.

Süleyman.
30-08-2009, 12:40   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Coşkun, kalite, işçilik ve hız bakımından uçak gibi olan bir Mac'e verilen parayla uçak alınır zaten. :P

OSMAN BAĞÇEVAN
30-08-2009, 18:32   |  #8  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

hiç kullanmadım ama kullanıcam yakında : )
bir kaç işim bitsin windows da onu da kullanıcam..

bizim ESKİŞEHİR de teknolojinin en iyi yerinde bir bilgisayarda mac kuruluydu ve 5-10 dk lık bilgisayarda istediğimi yaptım...tasarımı çok güzeldi...

toddler
01-09-2009, 02:41   |  #9  
Yıllanmış Üye
220 mesaj
Alıntı: Coşkun OLCA  
Macintosh'u PC'den ayıran özellikler saymakla bitmeyeceği için nereden başlasam bilemiyorum:P
Öncelikle DirectX ve program desteği olmadığından bahseden arkadaşlara işletim sisteminin adının "Mac OS" sistemin adının ise "Macintosh" olduğunu ve burada sorulan Macintosh'lara zaten Windows kurulabildiğini, hatta MacBook Pro'nun Windows Vista'yı en performanslı ve stabil çalıştıran dizüstülerden biri olduğunu belitmekte yarar var diye düşünüyorum. Performans artışının az olduğu hatta onun bile olmadığına inananlar için Mac OS X'e dönersek gene Mac dizüstü modellerinde Windows Vista ile 1.5 saat giden pil Mac OS ile 5 saat gitmektedir. Evet gerçekten bu büyük bir performans artışı sayılmaz çünkü Mac OS, Windows'a göre deyim yerindeyse ses hızıyla açılıp, ışık hızında kapanmaktadır. Ayrıca fan sesi gibi şeyleri hemen hemen hiç duymayacağınız sistemlerdir. Macintosh'ların pahalı olmasının başlıca nedeni 1. sınıf işçilikle üretilmeleridir. Üstelik masaüstü modellerinde her şeyin monitöre dahil olduğu derli toplu tasarım ortadayken, dizüstü modelleri ayak takılmalarında düşmeyi engellemesi için güç adaptörünün mıknatıslı olması şeklinde birbirinden ince düşüncelerle tasarlanmıştır. Gene bir Mac bilgisayar aldığınızda Windows yüklü bir PC'de asla elde edemeyeceğiniz kalitede yazılımlar gelmektedir. http://www.apple.com/ilife/ İşte tüm bu şık tasarım, detaylarda gizli özellikleri, 1. sınıf işçilik, üstün kalitede yazılımları ile diğer PC'lere göre pahalı kalmaktadır.
Alkış Mac daha nasıl anlatılır ki. Burda ne kadar anlatılsada Mac kullanmamış biri bunu anlamayacaktır.

net24
01-09-2009, 16:54   |  #10  
Yıllanmış Üye
1,233 mesaj
Alıntı: Coşkun OLCA  
Coşkun abi,bende PC ve Windows kullanıyorum ama Macintosh'un evet fiyatı yüksektir ram az verirler ama sen bir maddeyi eklemeyi unutmuşsun :) :

-Apple yazılımları Macintosh için yapıldığından "tam uyumlu" oluyor.Şimdi mesela Microsoft atıyorum Dell markası için işletim sistemi ve yazılım yapmıyor ki onunla tam uyumlu çalışsın.Ama Apple'da bu fayda var.

Ama harbiden keşke fiyat daha uygun olsa da Macintosh ve Mac Os X keyfine varsak. :)
Umarım anlatmak istediğimi anlamışsınızdır.Ben bunu kime desem bana çok haklısın diyorlar.Ama fiyattan bende şikayetçiyim ondan herkes şikayetçi :) .

2 sorum var:
-Mac OS X'te Türkçe Dil olanağı var mı?
------------------------------------------------
-Mac OS X'te program yazılabiliniyor mu?
Mesela Windows'ta Visual Basic,C#,C++ ve diğerleri kullanılabiliniyor.Bu Mac Os X içinde geçerlimi?

Son Düzenleme: net24 ~ 01 Eylül 2009 17:07