"Gemini" yeni Office mi?

CHIP Online
31-03-2013, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un kesinleşen Windows Blue planından sonra yeni söylenti gecikmedi: Karşınızda Gemini!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/gemini-yeni-office-mi_39443.html

Resimlerle: Windows 8 için 40 pratik ipucu

Bilişim dünyasını uzun süre meşgul eden Windows Blue söylentileri, Microsoft'tan yapılan resmi açıklamayla birlikte açıklığa kavuştu. Ancak o söylentilerin yerini yenilerinin alması uzun sürmedi: İddialara bakılırsa Microsoft "Gemini" kod adını taşıyan yeni bir Office üzerinde çalışıyor.


Önümüzdeki iki yıl boyunca art arda yayınlanması planlanan bir dizi güncellemeden oluşacak olan yeni Office, sadece Microsoft Windows için geliştirilen bir uygulama olduğu şeklindeki genel kabulü değiştirmeye çalışacak. Pek çok farklı platformda ortak bir şekilde çalışması planlanan bir seri uygulama ve hizmetten oluşacak olan Gemini, önceki Office uygulamalarında bulunmayan özelliklere sahip olacak, daha yüksek performans sergileyecek. Yeni yüzüyle karşımıza çıkacak olan ilk Office uygulamaları Word, Excel, PowerPoint ve OneNote olacak.


Elbette bütün bunların internetin yeni gündemini oluşturan söylentiler olduğunu unutmamak gerek. Sonuçta Gemini kod adıyla anılan girişimin, Office 365'i destekleyecek bir seri güncellemeden ibaret olma ihtimali de var. Microsoft'un Office 2013'ü daha yaklaşık iki ay öne piyasaya sürdüğünü düşünürsek, firmadan bu kadar kısa süre içinde radikal adımlar beklememekte fayda var.

Tüm Konu: "Gemini" yeni Office mi?

Resimlerle: Windows 8 için 40 pratik ipucu

Kaynak: www.chip.com.tr