Gerçek Olduğuna İnanamayacağınız Hikayeler

viking20
15-01-2014, 12:07   |  #1  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Gerçek Olduğuna İnanamayacağınız 15 Ölüme Meydan Okuyup Hayatta Kalma Hikayesi

kaynak: burdan

İnsanoğlunun en temel içgüdüsü şüphesiz ki hayatta kalma içgüdüsüdür. İnsanlar normalde asla yapabileceklerini düşünmediği şeyleri ölümle yaşam arasında bir seçim yapmak zorunda olduklarında yaparlar. 

İşte bu tarz hikaylerin en etkileyici olan 15 tanesi.. Daha fazla detaylı bilgi almak isterseniz kişilerin isimlerini Wikipedia'dan aratabilirsiniz.

Jon Baalsrud - 1943 Norveç Dağlarında Tek Başına 2 Ay


2- Dünya Savaşı'nda Norveçli bir komando olan Jon Baalsrud'un bulunduğu gemi Nazi'ler tarafından pusuya düşürülür ve batırılır. Buz gibi denizde yüzerek kıyıya ulaşan Baalsrud'un inanılmaz hikayesi sonra başlar. Kıyıya çıkıp, nazilerden saklanarak dağlarda ilerlemeye çalışan Baalsrud tam 2 ay boyunca doğada karın içinde yaşar, soğuk temelli kangren ve kar körlüğü yaşar. Zaman zaman kan zehirlenmesi olmamak için çakısıyla bacaklarındaki kanı boşaltır. En sonunda bir kulübe bulup sığınır. Kan zehirlenmesi olduğunu düşündüğünden ve kangreni engellemek için kör bıçakla ayak parmaklarının 9'unu keser. Sığındığı kulübenin Norveç'li sahipleri tarafından İsveç sınırına bırakılır ve hayatı kurtulur.

Hiroo Onoda, 1944 - 1974 Filipinler


Hiroo Onoda, 2. Dünya Savaşı esnasında Filipinler'e görev için gönderilen bir Japon Subayıdır. Görevi Filipinler'in Amerika ile olan işbirliğini engellemek ve asla teslim olmamaktır. Japonya'nın savaşta yenilmesiyle birlikte, sağ kalan bir grup arkadaşıyla yenilgiyi kabul etmez ve ormana kaçar. Yer yer filipinlilerle çatışan Onoda, savaşın bittiğini kabul etmez. Diğer arkadaşlarını da çatışmalarda kaybeden Onoda tam 30 yıl boyunca ormanda tek başına yaşar. Savaşın bittiği ile ilgili gazeteler ormana bulması için bırakılı ancak hepsinin bir oyun olduğunu düşünür. Ta ki 1974'te dünya turu yapan bir Japon hippie ile karşılaşana kadar. Japon hippie ona gerçekleri söyler ve Onoda sadece komutanından emir gelirse Filipinler'i terkedeceğini belirtir. Japonya'da emekli olup, kitapçı işleten komutanına bir geri çekilme emri imzalatılır ve Onoda ancak o zaman teslim olur.


Poon Lim - 1942 - Atlantik'te 133 Gün


1942'de 2. Dünya Savaşı esnasında İngiliz bir erzak gemisinde çalışan Poon Lim, geminin bir Alman denizaltısı tarafından vurulması sonucu tek kurtulan olarak kendini suların içinde bulur. Birkaç saat sonra bir erzak sandığına rastlar ve onu tahtadan bir sal haline getirir. İçinde bulunan erzaklar (biraz bisküvit, 40 litre su, bitraz çikolata, biraz şeker)  bitince de, yağmur sularını biriktirip içer, balık tutar (erzak sandığında bulunan bir el fenerinin içindeki telden kanca yaparak) ve hayatta kalır.  En etkileyici hikayelerinden birisi de, fırtına yüzünden alabora olduktan sonra tüm erzağını kaybetmesi, susuzluktan eliyle yakaladığı bir kuşun kanını içmesidir.

Asıl inanılmaz olansa tam 133 gün içerisinde tüm Atlantik Okyanusu'nu geçerek Brezilya kıyılarına gelmesi ve Brezilyalı balıkçılar tarafından kurtulmasıdır.


1846 Nevada - Donner Party


1846'da bir grup kaşif. Nevada'da kardan dolayı hapsolur. Donner Gölü'nün kenarında kamp kuran grup, hastalanan veya açlıktan ölen arkadaşlarını yiyerek hayatta kalır. 87 kişiden 48'i canlı kurtulur.


1972 Uruguay Uçak Kazası


1972'de bir Uruguay uçağı 45 yolcusuyla 3000 metrede karla kaplı bir dağa düşer. 29 kişi hayatta kalır. Daha sonra 8 kişi daha düşen çığ sebebiyle ölür. Geri kalanlar ölen kişileri yiyerek hayatta kalmaya çalışır. 16 kişilik gruptan 2 kişi yardım bulmak için kamp alanını terk eder ve 10 gün sonra yardım bulurlar.


1912 Douglas Mawson - Antartika


Douglas Mawson 1912'de 3 kişilik ekibi ve 2 köpekli kızakla yola çıkar. Köpekli kızaklardan birisi -erzakları taşıyan uçurumdan yuvarlanır. Mawson ve hayatta kalan arkadaşı geri dönmeye karar verirler. Yiyecek hiçbirşeyleri olmadığı için mecburen kalan köpelerden açlıktan ölenleri yemek zorunda kalırlar. Aşırı derecede soğuk ve açlıktan arkadaşını da kaybeden Mawson, tek başına tam 160 kilometre yol katederek kurtulur.


1808 John Colter


1808'de Kızılderililer tarafından ele geçirilen John Colter, Kızılderililerin av oyununda av olur. Çırılçıplak soyundurulan Colter'ın koşmasına izin verilir ve peşine bir grup Kızılderili düşer. Oklarla defalarca vurulan Colter bir kızılderiliyi öldürerek kaçmayı başarır ve diğerlerini de atlatır. Little Big Horn kayalığına çıplak şekilde 11 gün boyunca tırmanan Colter, sonunda özgürlüğüne kavuşur.


Leonid Rogozov - 1960 Antartika


1960'da Antarktika'da Leonid Rogozov apandisit başlangıcı sonrası imkansızlıklardan ve başka doktor olmadığından dolayı, hiç bir anestezi olmadan kendi kendini ameliyat eder.


Yossi Ghinsberg - 1981 Amazonlar


İsrailli bir komando olan Yossi, ordudan ayrıldıktan sonra kendisini geziye ve keşfe verir. Bolivya'da Amazon ormanlarında altın arama amacıyla nehirde kayığıyla dolaşırken, şelaleden düşer, yaralanır ve kaybolur. Bulunana kadar tam 3 hafta boyunca tek başına ormanda hayatta kalma mücadelesi verir.


Steven Callahan - 1982 Atlantik Okyanusu


1982'de Bermuda açıklarında kendi tasarladığı ve ürettiği teknenin batması sonucu şişirilebilir yardım botu içinde mahsur kalır. Yardım botu içindeki azıcık erzakla hayatta kalmaya çalışır ama belki de hayatını kurtaran en büyük etmen bottaki "nasıl hayatta kalınır" adlı bir kitaptır. Tam 76 gün boyunca denizde tek başına yaşam mücadelesi veren Callahan, yakalayabildiği balık ve kuşlarla hayatta kalır, yağmur suları biriktirerek su içer.  Neredeyse 25 kilo kaybeden Callahan, 76 gün boyunca tam 9 gemiyi uzaktan görmesine ve 2sine fişek ateşlemesine rağmen en umutsuz olduğu zamanda bir balıkçı teknesi tarafından kurtarılır.


Aaron Ralston - 2003 Büyük Kanyon


127 Saat adlı filme de konu olan hikayede, 2003'de dağcı Aaron Ralston kanyona tırmanırken düşer ve kolu sıkışır. 5 Gün dayandıktan sonra kolunu kör bıçakla keserek kurtulur.


Hugh Glass - 1823


1823'de bir ayı tarafından saldırıya uğrayıp arkadaşları ölüme terkedilen Hugh Glass 6 hafta ve 160 kilometre boyunca sürünerek kurtulur. Ayı saldırısı sonucunda bacağı kırılan ve kaburga kemikleri görünecek şekilde sırtından yara alan Glass arkadaşları tarafından öldü diye terkedildikten sonra kendine gelir. Kırık ayağı için destek yapan, sırtındaki yaraları kurtçuklarla dolu olan Glass 6 hafta boyunca hayatta kalmayı başarır ve tam 160 kilometre yol kateder. Genellikle bitki kökleri ve yemişlerle beslenen Glass, bir defasında kurtların avladığı bir hayvanın da etini çiğ çiğ yemek zorunda kalmış


Joe Simpson - 1985, Himalayalar


1985'de dağcı Joe Simpson bir dağa tırmanırken bacağı kırılır, 3 günde 7 kilometre sürünürek kurtulur. Daha sonra yazdığı Touching The Void kitabı 2003'de film haline getirilir.


Juliane Koepcke - Peru 1971


1971'de havada yıldırım çarpması sonucu parçalanan uçaktan, hala koltuğunda otururken ve emniyet kemeri bağlıyken düşmeye başlar. Çok ağaçlık bir alana düşer ve yaralanır. Ancak 17 yaşındaki Juliane hayatta kalmayı başarmıştır.  9 gün boyunca yağmur ormanlarında tek başına çeşit çeşit hayvan ve böcekle mücadele ederek hayatta kalmaya çalışır. Bir nehrin kıyısında oduncuların kullandığı tekne bulur. İçindeki benzin bidonundan yaralarına benzin döker ve sterilize eder. Kolundaki yaradan 40'a yakın kurtçuğu kendi elleriyle ayıklar ve bayılır. Geri dönen oduncular tarafından kurtarılır


Beck Weathers - 1996 Everest


Bir ekiple birlikte Everest'e tırmanırken kaza geçirir ve düşer. Arkadaşları tarafından öldü gerekçesiyle bırakılır. Kendine geldiğinde en yakın kamp yerine sürünerek döner. Kampa vardığında onu gören ilk kişi "Beck'i gördüğümde elleri sanki ona ait değilmiş gibi eldivensiz ve donmuş şekilde önünde duruyordu" der. Bir kolu dirsek altından kesilir, diğer elinin de 4 parmağı kesilir. Aynı zamanda ayak parmakları ve burnu da kesilmek zorunda kalınır.

Son Düzenleme: viking20 ~ 15 Ocak 2014 12:16