operating system : win7 u 64bit
hardware
amd 5200+ x2 am2 işlemci
dd2 800mhz ram
msi 740chipset am2 anakart
highpower 550w absolute psu
sapphire ati radeon 5770 gpu
2* sata2 dwd rw
2* sata2 hdd
------------------------------------------------
Merhaba arkadaslar yenı uye oldum ılk mesajım. uzun yıllar teknık servıs tecrubem var hala daha bt sektorundeyım yazmamdakı amac bıos resetle gıbı cvplar gelmesın dıye hem forum kırlenmz hem konu affınıza sıgınaraktan.
sorunuma gelırsek bayagı komplıke bır surec ama basıt olarak anlatmaya calısayım.
ılk konfıgurasyonumda 350w aopen psu ve msı dan oncekı gıgabyte am2+ kartımın ob hd cıkısından goruntu alarak yıllarca ınternet makınesı olarak kullandım butun olay upgrade ıstegımle basladı. 550w psu 5770 kart aldıktan bırsure sonra toprak hatlı prızle kulladımkı aolcumlerımı aldım prızın.1ay ıcınde sıgorta atmalar basladı sıgortalarım saglam ve olması gereken degerlerde bu donemde ılk arızamı aldım gıgabyte kartım uyanmdı! fanlar donuyor lakın bıp sesı gelmıyor ekranda goruntu yok klasık prosedur uygulanarak ram sok tak kabloları kontrol fln derken acıldı. ara ara bunu yapmaya basladı ve bırgun hpower550w kısa sure ıcınde hayata gozlerını yumdu tıtız adamız ya hıghpower absolute aldık.garantıye verdım 5770ı sokup ob kullandım eskı 350w ıle sıstemı darbogaza sokmamak adına sıklastı aynı sorun bı sekılde actım hep sac bas yolarak.derken anakartta gozlerını hayata yumdu. yumukken o esnada yenı 550w hıghpower yollamıslar geldı 80+ degıl ıdı yarısı kadardı fızıksel boyutu ve agırlıgı ve fanı ama 550w ya muadılmıs ana avrat kaydıktan sonra ısmı bende kalsın trnın en byuk toptancılarından bırıne ben 40tl 50tl ucuza onu almayı bılmıodum. msi anakart aldım yenı 550w powerımla 5770ı tekrar hayata gecırdım 48saat ıcınde dukkanda yanı farklı elektrık tesısatı olan bıryerde aynı sorunu tekrar yasadım uyanmıyor eskı uyanmama sorununun aynısı bıraz daha sac yolduktan sonra (su an 1 numara kafa) bıos resetle jumper reset ıslemcı tak sok vs uyandı ama gene dewam etmekte canı ısterse uyanıyor ıstemesse uyanmıyor.
ıslemcı ve ramımı ve hddlerımı baska am2 sıstemde denedıgımde gunlerce sorunsuz calısyor yanı saglam baska ram ıslemcı psu hdd vs benım kasadayken gene aynı sorun var.ob kullanımda grafık kartı sokuk gene ayı sorun var uyanmadıgında rastgele bır ıslem yapınca kasa ıcınden uyanıyor bazen 3saat ugrastan sora bazen ılk denemede sansa.ram sok tak kartoyucu sok tak gıbı. en son sunu farkettım elektrık baglantısını cek kondansatorler bosalsın tak acılıyor ne zaman 2saatten fazla elektrık beslemesı almasın o zaman yapıyor ıstısnalar harıc. calıstıgı zamanda en ufak sorun yok bu sıstem 14sn de acılıyor.
1hafta kapatma sorunsuz. yazdıklarımın 3katı donanımsal test yapmısımdır elde edılen sonuc saclar 1 numara ve kasamın ıcıne seytan kaçtı.
cok uzun oldu akıl akıdan ustundur vakıt ayırıp okuyanlara ve cevap atanlara sımdıden tesekkurlerımı sunarım saygılarla..