Gereksiz Bilgiler

qazx
19-09-2008, 08:27   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
560 mesaj

> Sivrisinek kovucu spreyler sinekleri kovmuyor;sinegin alicilarini bloke ederek sizin odada oldugunuzu anlamamalarini sagliyor...

> Taze kakao icinde bulunan sivi,kan plazmasi yerine kullanilabiliyor...

> Hicbir kagit parcasi 7 defadan fazla ikiye katlanamiyor...

> Maymunlar heryil ucak kazalarindan daha fazla insanin olmesine neden oluyor...

> İnsan uyurken tv seyrederken harcadigi kaloriden daha fazlasini harciyor...

> Mese agaclari 50 yasindan once palamut veremiyor...

> Kupa papazi biyiksiz olan tek papazdir...

> Amerikan hava yollari 1987 yilinda birinci sinif koltuklarda sundugu salatalardan bir adet zeytin eksiltmek suretiyle 40 bin
dolardan fazla kar etmistir...

> Venus saat yonunde donen tek gezegendir...

> Evlerdeki toz parcaciklarinin cogu olmus deri dokumuzdur...

> Mİchael Jordan bir yilda Malezya'daki Nike fabrikasinda calisan tum iscilerin toplam gelirinden 1.5 kat daha fazla kazanmaktadir...

> Marilyn Monroe'nin alti adet ayak parmagi vardi...

> İnci sirkeye konursa erir...

> İnekler merdiven cikabilir ama kesinlikle inemez...

> Ordeklerin vak sesi yanki yapmaz,nedeninide kimse bulamamistir...

> Mona Lisa'nin kaşlari yoktu,cunku ronesans Floransa'sinda kaşlarin tamamini almak modaydi...

> Bir otomobil enaz benzini 40 ile 60 km arasinda harcar...

> Singapur'da ciklet satisi cevreyi kirlettigi gerekcesiyle yasaktir...

> Vatikan'da calisanlar gelir vergisi odemez...

> Hitler 1938 yilinda Time dergsisi okurlari tarafindan dunyada yilin adami secilmistir...

> Mozart oyle bir parca bestelemistir ki,piyanistin bunu calabilmesi icin iki elinin yani sira burnunuda kullanmasi gerekmektedir...

> Erkeklerin yuzde 10'u kadinlarin yuzde 8'i sol elini kullanir...

> Yunanistan milli marsinin sozleri 158 dizedir...

> Ortalama bir amerikali(ki salak olurlar)gunde ortalama 560 reklam filmi seyreder...

> Camel sigarasinda ki devenin adi ilk cikis yilinda firma tarafindan yasli joe konmustur...

> ABD'de mcdonaldsin bulunmadigi tek eyalet Montpelier'dir(vermont)

> Bir kasigi ancak 120 damla su doldurabilir...

> Kanada'da 25 sentten fazla borclarin,bozuk parayla odenmesi suctur...

> Tibet'te konuklara dil cikarmak olumlu bir davranistir...

> İsrail devleti,posta pulunun arkasindaki zamkin dini kurallara uygun oldugunu taahhut eder ve sebebini israilliler bile bilmez...

> Dunyadaki en yaygin ismin 'muhammed' oldugu kabul edilir...

> Tokyo trafigi okadar yogundur ki 50 dakikalik bir yolculukta bisiklet, gidilecek yere daima otomobilden once varir...

bir dost
19-09-2008, 09:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,174 mesaj
qazx

Mese agaclari 50 yasindan once palamut veremiyor...
bunun doğru olduğunu sanmıyorum. kampüste 8-10 yıllık meşe fidanlarında palamut yetişiyor benim  bizzat toplayıp ekmişliğim var.

uGuR.uK
19-09-2008, 09:43   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

"> Hicbir kagit parcasi 7 defadan fazla ikiye katlanamiyor..."; bu çökertilmişti discovery channel'da. Mythbusters'ı izleyen varmı bilmiyorum ama orda kagıtı 7kere insan eliyle katlayabildiler, sonrasında da bir vinc ve düz demir tekerli bi arac(adını bilmiyorumda yeni yapılan asfaltları düzleştiren arac iste) sayesinde 11. kez katlamayı basardılar(tabi ona kagıt parcası diyemeyiz cok büyüktü ama olsun yaptılar iste:)

"> Maymunlar heryil ucak kazalarindan daha fazla insanin olmesine neden oluyor..."; buda maymun degil eşşek/katır olcak, national geographic channel'da görmüstümGülümseme ama gerisi güzel cok daha fazlasını okumustum farklı farklı yerlerdeGöz kırpma

onlineTR
19-09-2008, 17:30   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,947 mesaj

way national geographic olayları..:)

_duyqu_
19-09-2008, 18:14   |  #5  
Taze Üye
7 mesaj

ben de izledim o 11 kez katlanma olayını o gün bu gündür  7 diyen herkesi eziyorum :D

TuncaBozkurt
19-09-2008, 20:24   |  #6  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj
qazx
Ortalama bir amerikali(ki salak olurlar)gunde ortalama 560 reklam filmi seyreder...
Gereksiz bilgiler genelde ilgi çekici olur. Nitekim bunlar da öyle. Paylaşım için teşekkürler. Ama kaç tane Amerikalı tanıyorsun da "ortalama bir Amerikalı'nın"(bu da ilginç bir tanım) salak olduğunu söyleyebiliyorsun? Eğer alıntıysa, foruma koymadan önce neden metni incelemiyorsun?

07BENER07
19-09-2008, 20:28   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,699 mesaj
elazigli
"> Hicbir kagit parcasi 7 defadan fazla ikiye katlanamiyor..."; bu çökertilmişti discovery channel'da. Mythbusters'ı izleyen varmı bilmiyorum ama orda kagıtı 7kere insan eliyle katlayabildiler, sonrasında da bir vinc ve düz demir tekerli bi arac(adını bilmiyorumda yeni yapılan asfaltları düzleştiren arac iste) sayesinde 11. kez katlamayı basardılar(tabi ona kagıt parcası diyemeyiz cok büyüktü ama olsun yaptılar iste:)
Oha! bunu izlememiştim.

DarkHellKnightX
19-09-2008, 21:29   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj

çok garip bilgiler başım ağrıdı

qazx
19-09-2008, 21:55   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
560 mesaj
tuncab
Gereksiz bilgiler genelde ilgi çekici olur. Nitekim bunlar da öyle. Paylaşım için teşekkürler. Ama kaç tane Amerikalı tanıyorsun da "ortalama bir Amerikalı'nın"(bu da ilginç bir tanım) salak olduğunu söyleyebiliyorsun? Eğer alıntıysa, foruma koymadan önce neden metni incelemiyorsun?
evet bu bir alıntı dostum.incelemeden herhangi bir yazıyı foruma koymam bu bir.ikincisi yazıda amerikalılara salak denmesi hoşuma gitti ve değiştirme gereği görmedim.bu cümleye neden bu kadar taktığını anlayamadım doğrusu.Soru

uGuR.uK
19-09-2008, 23:08   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

amerikalılarda bi gerzeklik var bu dogru, yada en azından bizim memlekete gelenler öyle ama kesin bi bilgidir bu. ben turizm otelcilik mezunuyum, zamanında havalimanında ve bicok otelde calıştım(ki hala calısıorum) evimde sultanahmet'te; yüzlerce amerikalı gördüm genc/yaslı farketmez illaki bi mallıkları cıkıyor. yani yarım metre yüksekliginde fincan kulesinin bulundugu bi masanın etrafında dolaşıp ordaki meyve suyu, kahve makinası vs. gibi daha ufak seyleri görüp sora bana "fincanlar nerde?" sorunu soran, direk çekmesiyle acılan kilitsiz sürgülü bi kapının arkasından kapanmaması icin ayakkabısının tekini bırakan ve otel bahçesinde bi spor ayakkabı ve yalın ayakla topal gezen bi millettir(otelin iceri girmeye yarayan ondan baska 3 kapısı daha vardır ve bu kapıları tek tek müşterilere tarafımdan gösterilmiştir). daha biton tane sey varda gelmio gece gece aklıma, hatırlarsam yazarımGülümseme