ghost 14 wireless kartıyla çakıştı.

HPQ-User
14-07-2009, 13:45   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

muhengi sormuş:
merhaba,

ben HP Compaq 6715S model bir bilgisayarım var. broadcom 802.11 multiband wireless kartı var üzerinde.
sistem yedekleme yapmak için uzun zamandır ghost 14 yazılımını kullanıyorum. geçen haftaya kadar bir sorunum yoktu ama aniden wireless kartı bir şekilde devre dışı kaldı. tabi ondan önce ghost yedek alırken sorun çıkardı tam hatırlamıyorum ama search(herhalde google search demek istedi) ile alakalı bir sorun yüzünden yedekleme alamadı ve hata verdi. aygıt yöneticisinde wireless kartı ünlem işareti ile görünüyor. sistem geri aldım düzeldi 2 gün sonra tekrar bozuldu. bir daha geri aldım ama düzeltemedim. bende ghost tan geri yükledim düzeldi. ama gene 2 gün sonra bozuldu. (bu arada normal ethernet kartım çalışıyor.)

sonra bilgisayar-<yönet-<servislerden ghost tu devre dışı bıraktım wireless kısmını devreye aldım tekrar ghostu da başlattım baktım çalışıyor. ama ben her zaman bunu mu yapacağım bunu düzeltmenin bir yolu yok mu? ve neden bu oldu şu ana kadar çalışıyordu.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
HP compaq 6715s
vista business 32 bit sp1
amd turion 64 X2 tl-58
2x2 gb ram
ati radeon x1250
Broadcom 802.11 Multiband Ağ Bağdaştırıcı

yazılım olarak
ghost 14

(bunlar yeterli olarak gördüm eksik birşey varsa gene bildirebilirim.)

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.9.0.11) Gecko/2009060215 Firefox/3.0.11 (.NET CLR 3.5.30729)

Süleyman.
15-07-2009, 00:48   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Sürücülerinizi güncellemeyi deneyin.

Banned
15-07-2009, 01:12   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Ghost bir program donanımla çakışma gibi bir durum olmaz. Ama normal port ile wireless çakışıyor olabilir.  Muhteeln sorununuzda bir onu bir onu kullandığınızda ortaya çıkıyordur. Sorunun ghosttan olduğunu düşünüyorsanız yedek aldıktan sonra ghostu kaldırın. Aldığınız yedeği boot cd yi kullanarak yükleyebilirsiniz, yedekği geri yüklemek için ghostun kurulu olması şart değil.

muhengi
15-07-2009, 11:58   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Alıntı: khramn  
Ghost bir program donanımla çakışma gibi bir durum olmaz. Ama normal port ile wireless çakışıyor olabilir.  Muhteeln sorununuzda bir onu bir onu kullandığınızda ortaya çıkıyordur. Sorunun ghosttan olduğunu düşünüyorsanız yedek aldıktan sonra ghostu kaldırın. Aldığınız yedeği boot cd yi kullanarak yükleyebilirsiniz, yedekği geri yüklemek için ghostun kurulu olması şart değil.
evvela süleymana, wireless kartın sürücülerini güncel. ki çevrimiçi güncelleme de yaptım. ama bir değişiklik yok.

merhaba khramn,

ghost u ilk bozulmalarda kaldırdım ama tekrar wireless kartı tanıtırken ghost ile alakalı birşey istedi o yüzden kuramadım(bu yüzden ghost dan şüphelendim). ama sanırım sen haklısın bugün tekrar wireless kartı çalışmadı ilk gönderdiğim yazıdaki gibi yaptım ama bir değişiklik yok gene çalışmadı. peki ben portlarla isteyerek hiç oynamıyorum. senin söylediğin olayı nasıl düzelticez. yani sistem geri aldım 2 gün sonra gene oldu. ghost yedekten geri aldım 3 gün sonra gene oldu.( bu arada yedekleme olayını haftalık yaparım, 11 gün önceki yedeği yüklemiştim). yani nasıl çözerim eğer senin dediğin gibiyse.

Banned
15-07-2009, 12:39   |  #5  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Muhtemelen sorun sürücü veriyolu  kaynaklıdır. İki donanım çakışıyordur veya wiriless başka bir donanımla çakışıyordur.  Daha önce düşünmemiştim ama sorun ghost ile aldığınızimajı virtual disk şekilnde açtığınız zaman ortaya çıkıyor da olbilir veya benze bir yazılımı veya çıkarılabilir bir donanımı taktığındada.

Öncelijkle aygıt yöneticisini açıp görünümden bağlantıya göre aygıtlar ve  Kesme isteği seçeneğini seçerek hangi aygıtın hangi veriyolunu kullandığını görebilirsiniz. Bakın bakalım wiriless ile aynı veriyolunu kullanan başka aygıt var mı? Bunu sorunla karşılaştığınızda yapmalısınız. 

Varsada yoksada en güzel çözümü sistemde kurulu (anakart dahil)  tüm sürücüleri kaldırıp anakart wriless, ekran kartı, ses kartı ... sıralamsı ile tekrar kurmanız olacaktır. Ayrıca deamon toll vb. virtual disk yazılımları kullanıyorsanız sadece gerektiğinde kullanın diğer zamanlarda kapalı tutun.

muhengi
31-07-2009, 17:39   |  #6  
Taze Üye
9 mesaj

evvela kusura bakmayın uzun süre cevap veremedim. tatildeyim hala.
innotek virtualbox sanal pc kullanıyorum. bu şimdiye kadar bir sorun çıkarmamıştı ama belki sonradan çıkarmaya başlamış olabilir. aygıt yöneticisi ile istediğiniz şey bağlantıya göre aygıtlarda yok. türe göre veya bağlantıya göre kaynaklar da kesme isteği bulunmakta. baktım ok fazla aygıt vardı ISA olanlara bakmadım ama diğerlerine baktığımda birşey bulamadım.  bende zaten tatilde olduğumdan format atmaya kara verdim. en güzel çözüm olacak diye düşünüyorum.

muhengi
02-08-2009, 16:00   |  #7  
Taze Üye
9 mesaj

sorunun çözümüne bir katkısı olur mu bilmem ama wireless kartı bir ara çalıştığından kaynaklar tabında bulduklarımı aşağıya yazdım. bu arada format attıktan sonra da aynı şekilde hata veriyor. bağlantıya göre kaynaklardan kesme isteğine baktım  18 olan yok bu arada hala neden olduğu konusunda bir fikrim yok. yani sıfırdan vista kurdum yaa anlamıyorum yani.

bellek aralığı: C8000000 - C8003FFF
IRQ: 0x00000012(18)

muhengi
08-08-2009, 12:37   |  #8  
Taze Üye
9 mesaj
Muhtemelen sorun sürücü veriyolu  kaynaklıdır. İki donanım çakışıyordur veya wiriless başka bir donanımla çakışıyordur.  Daha önce düşünmemiştim ama sorun ghost ile aldığınızimajı virtual disk şekilnde açtığınız zaman ortaya çıkıyor da olbilir veya benze bir yazılımı veya çıkarılabilir bir donanımı taktığındada.

Öncelijkle aygıt yöneticisini açıp görünümden bağlantıya göre aygıtlar ve  Kesme isteği seçeneğini seçerek hangi aygıtın hangi veriyolunu kullandığını görebilirsiniz. Bakın bakalım wiriless ile aynı veriyolunu kullanan başka aygıt var mı? Bunu sorunla karşılaştığınızda yapmalısınız. 

Varsada yoksada en güzel çözümü sistemde kurulu (anakart dahil)  tüm sürücüleri kaldırıp anakart wriless, ekran kartı, ses kartı ... sıralamsı ile tekrar kurmanız olacaktır. Ayrıca deamon toll vb. virtual disk yazılımları kullanıyorsanız sadece gerektiğinde kullanın diğer zamanlarda kapalı tutun.

ya hocam dediğin gibi bir çakışma görmemiştim önceden de söyledim. sonra format attım ve yaptığım ilk şey sadece wireless kartı için driver yüklemek oldu. yükler yüklemez gene aynı şekilde sorun oluyor. yuh dedim yani. başka nasıl çözeceğimi bilemiyorum.

muhengi
08-08-2009, 12:38   |  #9  
Taze Üye
9 mesaj

ya hocam dediğin gibi bir çakışma görmemiştim önceden de söyledim.sonra format attım ve yaptığım ilk şey sadece wireless kartı içindriver yüklemek oldu. yükler yüklemez gene aynı şekilde sorun oluyor.yuh dedim yani. başka nasıl çözeceğimi bilemiyorum.