slm anakartım Gigabyte 8I915P Duo (extreme yazıyor kutusunda) onboard bi anakart
ses sistemim Creative Inspire 5.1 5200 siyah
8 tümleşik sesi destekliyor heralde tam bilmiyorum… anakart cd sinde c media 3d audio yazılımıda var…
realtexte..ama otomatik kurunca cmedia 3d yi kuruyo... 5+1 den ses çıkaramadım…
bu anakartta digital mi analog mu 5 1 desteği var bilmiyorum..
çünkü analogsa tek kabloyla hepsinden ses gelir digital se gerçek anlamda surround gelir dediler…
neyse Andrewlabs ATSurround processor 0.1.5 codeci yükledim winampa centerdanda ses çıktı diğerlerinden de 5+1 sesi winampta aldım..ama az çıkıyor gümbür gümbür çıkması lazım aynı oranda 5 inden de… sadece left rıght kuvvetli..
cmedia dan ses ayarları tam bu arada..sınamada hepsinden ses geliyor kablolar doğru takılı.. bu anakartı adam bana destekliyor diye sattı nasıl yapıcam lütfen yardım ?
winamp için codeci yükledim ama media playerda nasıl 5+1 alcam..
yada film izlerken KMPLAYER gom playerda vs.. nasıl 5 1 alcam hepsi için ayrı ayrı codec mi kurcam lütfen acil cevap… tabi gerçek anlamda 5+1 gibi değil sanki diğerinden aldığı voltajı sol sağ arka surroundlara aktarıyo sanki...
müzik öğretmeniyim
benim için ses çok önemli kayıt ta yapıyorum…
ya bu arada benim anakart modelimde CPU-Z programında şunlar yazıyor.... acaba desteklemiyomu
Chipset
-------------------------------------------------------------------------
Northbridge Intel i915P/i915G rev. B1
Southbridge Intel 82801FB (ICH6) rev. 03
Graphic Interface PCI-Express
PCI-E Link Width x16
PCI-E Max Link Width x16
Memory Type DDR
Memory Size 1024 MBytes
Channels Dual
Memory Frequency 201.0 MHz (1:1)
CAS# latency (CL) 3.0
RAS# to CAS# delay (tRCD) 3
RAS# Precharge (tRP) 3
Cycle Time (tRAS) 8
MCHBAR I/O Base address 0x0FED14000
MCHBAR I/O Size 4096
anakart sürücülerini cd den baştan yükleyeyim dedim bu uyarı çıktı... hata veriyor
kırmızılı yerde bu özellikler bu sürümlerle çalışacak şekilde yapıldı gibi bişey diyor... Service pack 3 var bende ondanmı çalışmıyor bilmiyorum.... bunu ayarlıcam diye bilgisayarı bozcam heralde...
anakart drivırını baştan nasıl kurabilirim onu da yapamadım...
anakartın cd sini sağ tıklayıp açınca realtex yazılımınıda görüyorum ama otomatik kurunca cmedia kuruyor..
c media yı silip realtex yükleyeyim dedim sürücüleri iyice bozdum....kabul etmedi zaten realtex ti .. sadece program files e atıyor... bu anakart sadece cmedia kabul ediyo heralde
nasıl yüklerim anakartın bütün driverlarını cd var.... Yalnız bütün sistemle ilgili güncellemelerim gidermi baştan kurarsam ve nasıl kurarım kurmayı da yapamadım......
ŞİMDİ ASIL DERDİME DERMAN ARADIĞIM SORULARIN ÖZETİ...1- Benim anakartın tam modeli nedir cpu-z verilerine göre yakın adla 50 çeşit anakart var çünkü
2-destekliyor diye sattılar bana 5+1 i... on board ses kartı var dediler destekliyor mu
3- c-media da ayarlarda yanlış bişey mi yaptım neden olmuyor...ayrıca realtex mi iyidir cmedia mı realtex ti neden kuramıyorum
4-bilgisayarım-sağ tıkla-aygıt yöneticisinde anakart kaynakları - bu sürücü yüklenmemiş vs diyor sanırım ben bunu halletcem diye anakart ayarlarını bozdum...cd sinden 0 dan yüklemek istiyorum nasıl yaapcam..güncellemeler vs gider mi?
5-yukarıda uzuun uzadıya derdimi anlattım aslında ama kısaca şöyle söyleyeyim :) (!)
ben 5+1 den ses almak istiyorum arkadaşlar...
desteklediğini biliyorum
sorunun özünü uzman bi arkadaş şundan şundan oluyor şunu şunu şunu şu şekilde kuracaksın vs... diye ayrıntılı anlatabilirse ne mutlu bana...
lütfen tam bilgisi olmayan arkadaşlar kafamı karıştırmasın...
not:ya az önce şurdan bi şarkı indirdim...
sanırım cırırtılı da olsa ses çıktı heralde 5 inden..
normalde 7+1 yazan yeri tıklıyodum hoparlörleri resimdeki gibi bir birine yaklaştırınca çıkardı...
bu sefer olması gerektiği gibi basmadan çıktı... kafam iyice karıştı.....
font face="Verdana">16 bit mi 32 imi bunun onboard ses kartı acaba?km playerda varsayılan 2 kanal görünüyo.... ama şöylede bişey var normal mp3 dinlerken 2 kanal kaydettiği için sadece 2 sinden geliyo olmasın
uzman help ?