GIGABYTE 990FXA-UD5 AM3+ AMD 990FX anakart almak istiyorum tavsiye edermisiniz.
Overclock potansiyeli ve chipset kalitesi nasıldır. işlemcim fx 6100 bu işlemci ile uyumu nasıldır.
GIGABYTE 990FXA-UD5 AM3+ AMD 990FX anakart almak istiyorum tavsiye edermisiniz.
Overclock potansiyeli ve chipset kalitesi nasıldır. işlemcim fx 6100 bu işlemci ile uyumu nasıldır.
arkadaşlar yok mu yardımcı olacak.
GIGABYTE 990FXA-UD5 AM3+ AMD 990FX anakart almak istiyorum tavsiye edermisiniz.UD5 çok iyi bir anakart. Overclock yaparsin FX 6100 işlemcini. İyi bir soğutucu da alman gerekecek mevcut kullandığın yoksa.Overclock potansiyeli ve chipset kalitesi nasıldır. işlemcim fx 6100 bu işlemci ile uyumu nasıldır.
gigbyte anakart her yönüylen iyidir fakat nadiren aksilikler ola biliyor üretim kaynaklı. bendeki ud3 modeli rahat 6 kere garantiye gitti ilk aldığımdan beridir hep sıkıntıydı en sonunda çipsetlerin değişimine karar verip yenilediler şimdi taş gibi ve hiç bir forumda gigabyte anakartlardan şikayet edende yok normalde performans olarakta istediğinden fazlasını verebileceğine emin olabilirsin. ssd disk varsa başka anakartlarda yakalayamayacağın bir performansıda görebilmen mümkün.
GIGABYTE 990FXA-UD5 AM3+ AMD 990FX anakart almak istiyorum tavsiye edermisiniz.Öğrendiğime göre Asus Formula V kullanıyorsun, anakartı değişmen hiç mantıklı değil. Biosunu güncelle sorun varsa.Overclock potansiyeli ve chipset kalitesi nasıldır. işlemcim fx 6100 bu işlemci ile uyumu nasıldır.
Öğrendiğime göre Asus Formula V kullanıyorsun, anakartı değişmen hiç mantıklı değil. Biosunu güncelle sorun varsa.dediğin mantıklı fakat güncellemeler ile bile giderilemeyen bir sorun asus kartların genelinde stabilite sorunu benden belirtmesi. msi anakartlarında istediği sistem gereksinimlerinin tavan olması çok kötü.
bu gün ilk defa gigabyte firması tarafından üretilen ilk 3D uefi bioslu anakartını kullanıyorum ve kart gerçekten aldığı paranın çok daha fazlasını hak eden bir ürün.
fm2 platformu için olanını kullanıyorum şuanda 5800K işlemci var üzerinde ve antivirüs yokken sanki sistemde ssd takılıymış gibi çalışıyor tüm herşey tıklar tıklamaz açılıyor. antivirüs varken baya bir yamuluyor sistem ssd disk takınca tekrar eski halini alıyor ve işlemci 3.8 ghz default turbo core ile 4.2 ghz olmasına karşın 12 derecelerde geziniyor contac 21 fan varken. çekirdek ısıları -4 görüyor ne kadar mantıklı orası tartışılır. donanım haberde 40 derecelerden bahsediliyordu bu ürün için ama o.c ile bu cihazın 40 dereceleri görmesi için 5.0 ghz üstüne çekmek lazım.
uefi konusunda gigabyte ile yarışabilecek bir ürün yok şuan için. 3D bios sayesinde hiçbir şeye takılmadan tüm ayarlar ile oynanabiliyor. msi kartlarda ve asus kartlarda ayar yapabilmek için baya bir uğraşmak gerekiyor.
aynen kardeşim. asus anakartımın sıkıntısı güncellemeyle geçeceğini sanmıyorum.
sıkıntılarını yazsam buraya 5 dosya kağıdı tutar valla.
en berbatıda benim işlemciyi alıyorum arkadaşın gigabyte 990 xa -ud3 anakarta taktığımda ısı başlangıçta ve boşta 26 derece ile başlıyor ama bende 38 derece ile başlıyor.
arkadaşın anakartında otomatik oc ile direk 4.2 çalışırken benim anakarta takılı iken 3.9 da mavi ekran hatası veriyor kafayı yedirecek bana bu anakart.
ayrııca oyun oynarken aniden mause kitleniyor ve usb çıkarıp takınca mause tekrardan çalışıyor.
GIGABYTE 990FXA-UD5 AM3+ AMD 990FX anakart almak istiyorum tavsiye edermisiniz.Gşgabyte 990FXA-UD5 önereceğim bir kart değil o kartı fx8320 ile kullandım zağten biyosu uefi bir biyos değil zağten o asus anakrtında sonra biosu çok kötü gelcek Anakart ve işlemciyi denme amaçlı 5.0 Ghz çıakrttım ama stabil olmadı sorna 4.5 çıkarttık orda stabil oldu odnan sorna 5.5GHz dendim bilgisayar fena çakıldı ondan sorna 4.5 geitirdiğimde anakart cızırtı sesi gelmeye başladı sonra fabrika çıkısı hızına getirdiğimde ses kesildi ama prime95 açınca aynı ses gelmeye başladı sonra anakartla işlemciyi sattım o.c yapamk için alıyorsan alma zağten o biosu görünce o.c yaapsın gelmez :=] asus sabertoothu düşe bilirsin yada msiın modelelrindedne düşe bilirsin msi sıcak bakmıyordum ama 990xa-gd55 aldım fx6300 var üstünde 4.56 GHz çok güzel bir şekilde çıkıyor eğer Ramlerin 1600 MHzin üstündeyse anakarta o.cli şekilde göstermen gerekiyor ozamanda 1872 MHz yada 1864 MHz kullanmak zorunda kalıyorsun MSi 990xa yada 990fxayı deney bilriisin yada asus sabertoothOverclock potansiyeli ve chipset kalitesi nasıldır. işlemcim fx 6100 bu işlemci ile uyumu nasıldır.
elektrik nedir bilmeyince doğal olarak 5.0 ghz göremezsin işlemcinin voltajını manuel yapıp 1.6 volt yapsaydın 5.6 ghz rahat çalıştığını görebilirdin.
uefi biosta duruma hakim olmak çok daha zor ve bu nedenden dolayı asrock firması bile uefi sistemler için o.c olayını kendi sistemlerinde oluşturdukları bios kalıbını alıp entegre etmeyince hiç stabil olmuyor.
gigabyte am3+ için anakart çıkartacak olursa artık 3D bios olarak geleceği için çok daha kolay yönetilebiliyor uefi yanında halt etmiş 3D' nin. gerçek zamanlı olarak frekansı yükselterekten gerekli voltaj ayarınada olanak sağlıyor ve mavi renk olmadığı sürecede ayarları kaydetmiyor. adamlar iyi iş yapıyor.
elektrik nedir bilmeyince doğal olarak 5.0 ghz göremezsin işlemcinin voltajını manuel yapıp 1.6 volt yapsaydın 5.6 ghz rahat çalıştığını görebilirdin.5.6 GHz ha :=] 1.680 v açmayı denedim ne oldu mis gibi çakıldı ondna sonra çıkan cızırtı sesine ne diyeceksin doctor beyuefi biosta duruma hakim olmak çok daha zor ve bu nedenden dolayı asrock firması bile uefi sistemler için o.c olayını kendi sistemlerinde oluşturdukları bios kalıbını alıp entegre etmeyince hiç stabil olmuyor.
gigabyte am3+ için anakart çıkartacak olursa artık 3D bios olarak geleceği için çok daha kolay yönetilebiliyor uefi yanında halt etmiş 3D' nin. gerçek zamanlı olarak frekansı yükselterekten gerekli voltaj ayarınada olanak sağlıyor ve mavi renk olmadığı sürecede ayarları kaydetmiyor. adamlar iyi iş yapıyor.
gigabyte 3D bioslarına intelde gördüm gerçek oalrak görmedim tabi ama iyi bir şey yapmış gibilerdi tek sorun 990fxa-ud5 de 3D biosun gelmemesi
Son Düzenleme: pankreas76 ~ 25 Nisan 2013 16:55
sanırım uyarı niteliğinde gelen mesaj kesmeye yetmedi artisliğini ama 1 şikayette benden gidecek daha devam edersen artis konumda takılırsan. bilmediğin işler ile uğreşiyorsun sendeki bu agresif davranışın kimsenin çekme gibi durumu söz konusu değil hele forum' un hiç değil en iyisi söylede sana biraz istirahat yazsınlar forum ile ilgili ama bilki şikayet edeceğim seni boş bırakmayacağım her seferinde saptırman yeter artık herşeyi hakkında 1 değil 5 değil çoğu kişi şikayetçi seninki tartışma falan değil sadece ne kadar ileri gidebilir testi karşındaki için uyguladığın.
sanırım uyarı niteliğinde gelen mesaj kesmeye yetmedi artisliğini ama 1 şikayette benden gidecek daha devam edersen artis konumda takılırsan. bilmediğin işler ile uğreşiyorsun sendeki bu agresif davranışın kimsenin çekme gibi durumu söz konusu değil hele forum' un hiç değil en iyisi söylede sana biraz istirahat yazsınlar forum ile ilgili ama bilki şikayet edeceğim seni boş bırakmayacağım her seferinde saptırman yeter artık herşeyi hakkında 1 değil 5 değil çoğu kişi şikayetçi seninki tartışma falan değil sadece ne kadar ileri gidebilir testi karşındaki için uyguladığın.:=] tamam 5 gün iyi gider ayrıca agresif davranmıyorum ben size bana nasıl davranıyorsanız öyle ilk yorumunda görmüssündür birileri elektirik nedir bilmiyor demissin meğersek elektiriğin farkındaymışız eğer 1.6 yapsaydın kesin görüdün demissin bak eksin demissin bedne yapmışım sonuç 0 siz ne yapıyorsanız bende size aynınıs yapıyorum ilişkiler karşılıklı hele dimaonla i3 kavgamazını uzaması kavga bir yerde giderken sağolsun arkadaş diğer konuya taşırdı zafer i3 fx8den dah performanslı i3 koy demişti ondan sorna bende diğer konuya taşırdımsorna suçlu ben odlum heryere maydanoz gibi damlıyon demişti halbuki kimin damldağı belliydi doğru bir cevap varsa arkadaş orya girip o cevabın aynısnı yazıyor yani ilk siz yapıyorsunnuz bende sizin yaptığınızı yapıyorum sonra ben suçlu oluyorum
Son Düzenleme: pankreas76 ~ 27 Nisan 2013 02:34
yaptın biliyoruz daha sonrada çekirdekleri pert ettin stabil kalamadı voltaj vermeden denedin ilk daha sonra voltaj vermişsin anlamı yok. hatta daha yakın zamanda yaptın bu işide.
Gerçekten üstün bir performans istiyorsan MSI Z77A öneririm.Ama bütçen uygun değilse ve fazla bir performans beklemiyorsan ASRock Pro 3 tavsiye edebilirim...aldığın Madde nasıl bir şey afrodizyak falan aldın sanırım AMD' yi İNTEL - İNTEL' ide AMD okumaya başlamışsın büyük başarı son gaz devam madde almaya :)
Aynı şekilde ASUS rog formunda da bazı sıkıntı çeken insanlar var usta, Crosshair V Formula anakartlarındaki bios sıfırlanması, stabilitesinden bahsediyorlar ve zaten bunun üzerine ASUS Formula-Z çıkardı revizyon etti gibi geliyor ama kullandığımı bir kart değil, yorum yapamam fakat doğru düzgün sağlam 5.0GHz gören insanlarda var.dediğin mantıklı fakat güncellemeler ile bile giderilemeyen bir sorun asus kartların genelinde stabilite sorunu benden belirtmesi. msi anakartlarında istediği sistem gereksinimlerinin tavan olması çok kötü.
bu gün ilk defa gigabyte firması tarafından üretilen ilk 3D uefi bioslu anakartını kullanıyorum ve kart gerçekten aldığı paranın çok daha fazlasını hak eden bir ürün.
fm2 platformu için olanını kullanıyorum şuanda 5800K işlemci var üzerinde ve antivirüs yokken sanki sistemde ssd takılıymış gibi çalışıyor tüm herşey tıklar tıklamaz açılıyor. antivirüs varken baya bir yamuluyor sistem ssd disk takınca tekrar eski halini alıyor ve işlemci 3.8 ghz default turbo core ile 4.2 ghz olmasına karşın 12 derecelerde geziniyor contac 21 fan varken. çekirdek ısıları -4 görüyor ne kadar mantıklı orası tartışılır. donanım haberde 40 derecelerden bahsediliyordu bu ürün için ama o.c ile bu cihazın 40 dereceleri görmesi için 5.0 ghz üstüne çekmek lazım.
uefi konusunda gigabyte ile yarışabilecek bir ürün yok şuan için. 3D bios sayesinde hiçbir şeye takılmadan tüm ayarlar ile oynanabiliyor. msi kartlarda ve asus kartlarda ayar yapabilmek için baya bir uğraşmak gerekiyor.
GIGABYTE 990FXA-UD5 AM3+ AMD 990FX anakart almak istiyorum tavsiye edermisiniz.UD5 iyi bir anakartdır tekrarlıyorum fakat sadece overclock için alıyorsan ne kadar mantıklı kendine sormalısın. Eğer ASUS anakartında bir sorun varsa garanti süresini sorgula.Overclock potansiyeli ve chipset kalitesi nasıldır. işlemcim fx 6100 bu işlemci ile uyumu nasıldır.
Son Düzenleme: DiamondMines ~ 27 Nisan 2013 19:34
yaptın biliyoruz daha sonrada çekirdekleri pert ettin stabil kalamadı voltaj vermeden denedin ilk daha sonra voltaj vermişsin anlamı yok. hatta daha yakın zamanda yaptın bu işide.hayır çekirdekelrde bir problem yok islemciye hiç birşey olmadı işlemci yerinde durmuyor diye şikayetim vardı oda nasılsa ramden kaynaklıymış dual kullanmıyordum işlemci soğutucu yüüznden soğutucunu fanını arkay taktım fan kısmı açıldı ondan sorna ramelri dual kullanınca düzeldi yani birşeyi pert ettirdiğim yok meraklanma