Gigabyte ana kartı işlemcisiz nasıl test ederim..?

catetik
27-11-2011, 11:27   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
279 mesaj

Elimde D serisi işlemcileri destekleyen Gigabyte marka bir anakart var.
Anakart 6-7 aydır boşta yatıyor.
Şimdi kartı test edip çalışıp çalışmadığını öğrenmek istiyorum.
İşlemci olmadan bu testi yapmam mümkünmü?

yunus07
02-12-2011, 22:07   |  #2  
yunus07 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
992 mesaj

Sen elmayı yemeden tadının nasıl olduğunu tahmin etmeye çalışıyorsun.Önce elmayı yemen lazımGülüş
Neyse konuya geçelim;
Cpu(central processing unit) sistemin beynidir.Güc ilk cpu ya geldiği için cpu olmadan kartın çalıştığını anlaman mümkün değil. D serisi bir işlemciyle deneyesin ki kartın çalışıp çalışmadığını anlayabilesin (yani ben öle biliyorum) 
Yardımcı olabildim inşallah

sercan_97
09-06-2013, 23:29   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj

ben işlemcisiz power a bastım,sonra fanlar dönmeye başladı.Ama ekrana görüntü gelmedi.1 dakika sonra işlemciden tıtıtı tık diye ses gelmeye başladı.O korkudan pc yi kapattım.Gülüş

Senin soruna gelince işlemcisiz power a bastıktan sonra fanlar dönmeye başlar,Tahmini 20 saniye sonra işlemci slotundan tı tı tı tık diye bir ses gelmeye başlıyacak zaten o korkudan fişi çekersin.İşlemcisiz test yapamazsın.Ramsiz yapabilirsin.

ikincisi işlemcisiz pc yi çalıştırdınmı,pc o gördüğü hasardan işlemcili bile açılmaz.Açılması için işlemci slotun soğumasını beklemen lazım.Ondan sonra elindeki işlemciyi takıp ramsiz test yapabilirsin.Bilgisayar ona göre bip kodlarını verecektir.Sen Dediğimi uygula,ondan sonra pc deki bip kodunu buraya yaz.Ona Göre cevabını yazıcam.

İşlemcisiz bilgisayar bozulur.Zaten açman için pcnin kendine gelmesini beklemen lazım.neyse dediğimi yap.ondan sonra görüşürüz.