Arkadaslar elimde Gigabyte Ga-Ma78gm S2h anakart war.yaklasık 8 ay once tek tek alarak parcaları topladım fakat anakart cok ısınıyor.İlk aldıgımdada aynıydı halada aynı.Basına bir iş gelmesin diye bioastan 100 C a ayarladım we bu sıcaklıga ulasınca pc oto kapanıyor.Oyun oynamaya kalkınca flan yarım saat icinde oyun eskide olsa grafikler dusukte olsa pc kapanıyor we anakart ın sogutucusuna el degmeyecek kdr ısınıyor.İlk baslar fazla oyun oynamıyorum diye dert etmedim ztn aynı anakarttan aynı sorundan nette birçok kişi şikayetçi.Bazen masaustunde bile pc kapanıyor.işlemci we anakart sıcaklıkları 80 ,n üstüne cıkıor.everestte 120 yi bile gordum sıcaklıkta ekran goruntusunde bozulmalar gorulunce hemen kapadım tabi =) Simdi soruna gelince bunun garantisi dwm etmekte bu anakart yanarsa garantiye werdigimde garanti kapsamına girer mi? Eger garanti kapsamındaysa pc yi zorlayıp yakacam anakartı bayaga can sıkıyor hicbir iş yapılmıor.Lütfen eminseniz söyleyin anakarta para wercek durumda diilim bide :) Ayrıca ben yakmayı beceremessem ayrıca yakmak icinde yardımlarınız gerebilir.İllaki yakmak istememin sebebiyse cok ısınıyor diye watan pc ye goturursem bu anakartı ilgilenceklerini sanmıyorum.Memlekette işini ii yapan bi forumyazarları war gbi :D
Gigabyte Anakart Garanti Kapsamı :S
pc yi çökertmek istiyeni duyduğumda gülmüştüm birde anakart yakmak isteyeni de ilk defa duyuyorum
ayrıca belirtiğiniz ankart modelinin ısınndığını duymuştum fakat belirttiğiniz kadarda ilk defa duyuyorum mümkünse pc nin bütün özelliklerini yazabilrimisniz (psu dahil)
sanmam garanti bence karşılamaz
amd x2 5600
ga-ma78gm s2h
ocz xtc platium 2gb (2*1)
seagate 250gb 7200 sata2 hdd
ve en dandik we anakarttan baska sucu üstlenebilecek donanım = frisby 350watt psu =)
bnde ilk baslarda psu dan kıllandım ancak sıcaklık we kapanma sorununu baskalarının da yasaması bu kıllanmamı giderdi.olmassa baska psu bulup denicem ama psu ya ne kdr dandikte olsa güwenmiyorum.Anakarta ısınıor ama bi türlü ben anakarta ısınamadım.hayl kırıklıgı birtürlü gitmior :D
psu dandik ondan fazla ısınır thermaltake enermax gibi bir psu la dene sistemi tabi odandik psu anakarta zarar vermediyse.
sistemden bekledigim performansı alamadıgımdan gigabyte tanda, amd dende, ocz dende sogudum :D bnle aynı anakart sahibi adam forumda yazıor su oyunu en yuksek grafikte kasıntısız oynuorum diye ki adamın işlemci we rami benden dusuk ekran kartı aynı onboard ama ben mediumda zor oynuyorum sonrada yüzde 50 sansa kalmıs kapanıp kapanmaması. ahh ah neyleyeyim ben bole pc yi :D
kuandığın markalarda sorun yok sorun psu undan kaynaklanıyor opsu ısınma ve performanskaybı nın nedeni ekrankartınıda yaz iyi bir psu önerelim düzelir büyük olasılıkla düzelir. vatana git orda iyi bir psu la dene satınal öneri yapalım da orda denetirsin sistemi arıza varsa garantiye gönderirler.
hd4850 * gts 250 ye karar 500w yeter üstünde bir kart kulanıyorsan 600-750w bir psu önririm. psu almadan yeni istemde kursan aynı olur düzgün çalışmaz.
HIGH POWER
PLUS+ POWER 500W GÜÇ KAYNAĞI
HIGH POWER
PLUS+ POWER 500W GÜÇ KAYNAĞI
HIGH POWER PLUS+ POWER 500W
http://www.vatanbilgisayar.com/h ... ils.aspx?I_ID=30665
OCZ OCZ700SXS-EU STEALTHXSTREAM 700W
http://www.vatanbilgisayar.com/o ... ils.aspx?I_ID=35978
THERMALTAKE 750 WATT TOUGHPOWER
http://www.vatanbilgisayar.com/t ... ils.aspx?I_ID=24212
ekran kartı anakarttaki onboard ati hd3200.oynamaya calıstıgım oyunların cogu eski sayılır.middle-eart 2 flan oynarken yuzde 50 sansım oluyor detaylar low weya wery lowdayken ya kapanıor ya kapanmıor tesaduf işi.en kısa zamanda ark. ın psu ile birlikte dnicem artık ne zmn deneyebilirim onuda bilmiorum