Geçtiğimiz günlerde GIGABYTE'ın H61M-DS2 anakartını satın aldım. Ancak merakımı gidermek için küçük bir araştırma yaptığımda ciddi bir sahtekarlıkla karşılaştım.
Satın aldığım anakartın, elime geçenle hiçbir alakası yok. Vatan'ın sitesinden aldığım modelin görseliyle elimdeki anakartın içeriği farklı.
Aşağıda özellikle fotoğrafını çektiğim kısımlarla Vatan'ın sitesindeki görseli karşılaştırırsanız fark edersiniz.
Hemen CPU'nun sol altındaki kısmı, Vatan'ın sitesindekiyle karşılaştırabilirsiniz. Aynı zamanda üstündeki MOSFET'lerin sayısı da düşmüş.
Görselleri Gigabyte'ın Türkiye sitesiyle karşılaştırdım. Orada birden fazla revizyon olduğunu ve Vatan'ın sitesindekinin 1. revizyon, elimdeki kartın ise 4.0 revizyonu olduğunu görebilirsiniz. Vatan sitesinde revizyon numarasıyla ilgili bir bilgi vermiyor. Hadi onu geçtim, Gigabyte'ın sitesinde revizyon ayrımı olmasına rağmen, bu revizyonlarda anakart üzerinde kullanılanlarla ilgili değişiklikle ilgili en küçük bir ibare bile yok.
Gidip böyle ucuz bir üründe bile çakallık yapıyorlarsa, kimbilir daha neler yapıyorlardır.
YAZIK. Bundan sonra bir daha Gigabyte markalı herhangi bir şey almayacağım ve elimdeki kartı da iade edeceğim. Sizi bilgilendirebildiysem ne mutlu bana. Böyle bilinçli tüketicilerin olması cidden iyi hissettiriyor insanı.