Arkadaşlar Gigabye anakartımda daha öncede 4 gb kingston dd2 800 mhz kullanıyordum ve 4 gb daha aldım aynı ram lerden fakat onları taktıgımda bilgisayarım onları görmedi halada görmüyor. Ne yapmam gerekiyor..
Sistem Özellikleri
CPU Türü : QuadCore Intel Core 2 Quad Q9550, 2833 MHz (8.5 x 333)
Anakart Adı : Gigabyte GA-EP43-S3L (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Görüntü Bağdaştırıcısı : ATI Radeon HD 3400 Series (1024 MB)
Ram : Kingston HyperX 2gb ddr2 (800 Mhz) x 4
Gigabyte Anakartta Ram sorunu
- 1
- 2
BIOS'unuz güncel değilse güncelleyin öncelikle.
Bende almayı düşünüyordum yeni ram.Ne yani görmeyince bios mu güncellememiz gerekiyor? Çok riskli bir iş degilmi?
Ağır grafik uygulamaları kullanmıyorsanız aslında 4 GB rem şu an için faylasıyla yeterli. BIOS güncellemenin belli bir riski olsa da, yeni Gigabyte anakartlarda ve diğerlerinin bir kısmında korumalar var, mesela Gigabyte'da dual-BIOS olduğu için herhangi bir risk yok denebilir. Eğer bir sorununuz varsa ve BIOS güncellemesi ile çözüleceği düşünüyorsa, güncellemek gerekir. Zaten her BIOS sürümü için hangi sorunların giderildiğine dair küçük notlar olur üretici sayfasında.
peki biosumu nereden güncelleyebilirim ben genelde tasarım yaptıgım için aldım 4 gb ram i fakat almışta bulundum artık kullanmam lazım bu yüzden bir deneyim eğer calısırsa burdan arkadaslarada tavsiye edebilirim. everest kurdum fakat bios güncelleme linkinden güncelleme yapamıyorum
BIOS Type:AwardBIOS Date:August 15th 2008
BIOS ID:08/15/2008-P43-ICH10-7A89PG0MC-00-None
BIOS OEM:EP43-S3L F7 - F7Chipset:Intel 2E20 rev 3
SuperIO:UnknownManufacturer:Gigabyte Technology Co., Ltd.Motherboard:EP43-S3L
böyle bir bios bilgisi var bios taraması yaptımda
F8 BIOS sürümünü indirin: http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/bios/ga-ep43-s3l_10.html
Linte anlattığım şekilde güncelleyin: https://www.chip.com.tr/forum/q95 ... or_t144365_wp5.html
aynını yaptım bios da güncelledni fakat hala 4gb olarak görüyor ram'i baska ne yapabilirim. bilgisayarıma sag tıklayıp bakıyorum özellikler deyip ama ram hala aynı görünüyor
bu ram e giden güç den falan kaynaklanıyor olabilirmi acaba
BIOS'ta kaç GB gözüküyor rem miktarı?
Bakayım bios da ram miktarına nereden bakıyoruz everest ile bakabiliyormuyuz yada reset atmadan fazla bi donanım bilgisine sahip değilim o kadar ayrıntılıda :x
BIOS önemli, esas olarak oradan bakın. Everest ile de ayrıca bakabilirsiniz.
DIMM1: Kingston 2G-UDIMM 2 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM2: Kingston 2G-UDIMM [ TRIAL VERSION ]
DIMM3: Kingston [ TRIAL VERSION ]
DIMM4: Kingston [ TRIAL VERSION ]
olarak görünüyor everest ile
format atıp tekrardan kursam pc yi düzelirmi dicem düzelmez herhalde donanım ile sistem alakası yoktur gibime geliyor dimi
Formatla ilgisi yok. CPU-Z yazılımını yükleyip "Memory" sekmesinden de bakabilirsiniz. Ama BIOS'ta kaç GB göründüğüne baksanız daha iyi olur...
Baktım şöyle diyor
Type : DDR2
Size : 8192 mb
Ama nedense 3.25 gb kullanabiliyorum suan yanı 2 tanesini kullanabiliyorum diğerlerini kullanamıyorum görmüyor :x
Hmm. İşletim sisteminiz nedir, kaç bit'lik sürüm?
32-bit işletim sistemleri 4 GB'tan fazla rem kullanamıyor. Var olan 8 GB'ın tamamını kullanmak istiyorsanız 64-bit işletim sistemi kullanmanız gerekiyor.
bunla alakalı olabilirmiki :x şimdi eski işletim sistemi olanlar kullanamazmı 8 gb ram umaırm dediğiniz gibidir win7 kurarım aldıgım firmayı aradım adamlar getirin ramleri bi bakalım dediler bi test edelim dediler ram den kaynaklanıyor olabilir dediler dedim ama pc görüyor ramleri 8 gb gösteriyor dedim olsun belki sorun vardır dediler getirin dediler bi win7 kurayım o zaman birde öyle deniyim sağolun arkadaslar sizleride yordum sabahdan beri özellikle Süleyman arkadaşın kafasını şişirdim çok kusura bakma.. Olmazsa tekrar yazarım olursada yazarım aynı sorun yaşayanlar olursa en azından faydalansın. 2 saat sonra görüşürüz
Remleri kendiniz de test edebilirsiniz. "Memtest" yazılımını indirip CD'ye .ISO (disk kalıbı) olarak yazın. Sonra sistemi CD'den başlatarak test edin.
Bunun dışında BIOS'ta 8GB gördüğüne göre sistemin remleri tanıması noktasında bir sorun yok diyebiliriz. İşletim sisteminiz ise 32-bit olduğu için remlerin tamamını kullanamıyor, bu kesin. 8 GB rem kullanabilmek için 64-bit işletim sistemi kullanmanız gerekiyor.
- 1
- 2