Kolay gelsin arkadaşlar. 2 gün önce gigabyte ın 4850 ekran kartından almıştım memleketten. Neyse geldim taktım, ama benim gibi sese gıcığı olan birine yapılabilecek en kötü işkenceyi yapmış gigabyte. Ben bu ekran kartını zalman soğutmalı diye almıştım. Evet öyle ama fan devri sabit (ve her yere baktım yazılımsal olarak ve biostan değişmiyormuş)ve katlanılmaz bi ses çıkarıyordu (benim için katlanılmaz ses). Tabi bu durumdayken, eğer gpu nun termal sensörleri arızalı değilse 32 dereceyi gösteriyordu (oda sıcaklığı 22 derece). 2,3 saat kadar sonra dayanamayıp aldım tornavidayı elime soğutucuyu çıkarmaya çalıştım ama olmadı. Neyse bir de anakartın üzerindeki fan girişine bağlıyayım dedim. Tabi gigabyte yine yapmış güzelliğini benim emektar X1600XT den kalan 2 pinli girişi kullanmış. Neyse eski işlemcimin stok fanını aynı bunun gibi sebeplerden psikopata dönüp parçaladığım zamanlardan kalma bir molex ucu buldum,ekran kartımın fanının tellerine birleştirip bağladım anakarta. Sesten eser kalmadı ve sıcaklık boşta iken 37 tam yükte 45 dereceyi gösteriyor. Sizce sensorlerde mi bir sorun var yoksa hakikatten ısınmıyor mu bu kart. Eğer gerçekten ısınmıyorsa gigabyte a burdan teşekkürler işkence için.
Gigabyte gv-r485oc sıcaklık ve ses kesme yöntemi
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,907 mesaj
yöntem pek iyi değil ama senin sinirlerin yatışmışsa iyidir :=)