Gizli Klasörleri Görünür Hale Getiremiyo

HPQ-User
09-12-2009, 16:07   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Red90 sormuş:
S.a ilkten herkese hayırlı akşamlar

Birgün başka bir pcden dosya aktarımı yaptım usb me ondanmı kaynaklanır bilmiyorum neyse

Klasör Seçeneklerimden < Görünümden<Gizli Klasörleri göster işaretliyom ama göstermiyo yine aynı gösterme butonuna geri dönüyo :( yardım edin yoksa pc format atcam Keyloger,Truva ati vb korkuyorum pc önemli dosylarım var

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Windows Xp Pro
1 CB Ram
512 Mb Ekran kartı
2.93 GHZ

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.1.5) Gecko/20091102 Firefox/3.5.5

cenankaya
09-12-2009, 16:11   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Dostum
Bir malware temizleme yazılımı olan Combofix flashdisk ve nadir de olsa dikkatsiz yazılan CD'lerden bulaşan amvo.exe adlı zararlı autorun dosyasını başarılı bir şekilde bilgisayarınızdan siliyor.

Amvo.exe Nedir?
Popüler antivirüs yazılımlarının neredeyse hiçbirinin tam çözüm sunmadığı bu zararlı uygulama kendini system32 klasörünün altına atıyor. En tehlikeli özelliği ise sisteminize bulaştıktan sonra kendini kopyalaması ve gizlemesi.

Amvo.exe'nin Zararları Nedir?
Yerleştiği sistemin performansını fazlasıyla düşüren bu zararlı uygulama aynı zamanda "Gizli" durumda olan klasörlere erişilmesini engelliyor, yazılım bulaştıktan sonra "Klasör Seçenekleri > Görünüm" bölümünden tüm klasörleri görünür yapsanızda sonuç değişmiyor.

Amvo.exe'den Nasıl Kurtulurum?
ComboFix'i bilgisayarınıza indirin ve masaüstüne aldıktan sonra çalıştırın (Vista kullnıcıları programın üzerine sağ tuş ile tıkladıktan sonra "Yönetici Olarak Çalıştır" seçeneğini kullanmalıdır). Eğer bilgisayarınız "Güvenli Kip"te değilse aktif olan tüm güvenlik yazılımlarını ve pencereleri kapatın. Karşınıza çıkan yönergelere "Evet/Yes" diyerek ilerleyin, hızlı bir taramadan sonra ComboFix gerekeni yapacak ve sonuçları C:'nin içerisine attığı log dosyasında size bildirecektir.

Not: ComboFix ile temizlik yaptıktan sonra alternatif olarak Dracula Virüs Temizleyici yazılımı ile tarama yaptırıp mevcut autorun.inf dosyalarını sistemden temizlemenizde fayda var.

Tavsiye: Autorun şeklindeki bu tip zararlı yazılımlardan kısmen de olsa korunmak için bilgisayarınıza taktığınız flashdisk ve CD'leri Otomatik Başlangıç Seçeneğinden değil "Bilgisayarım"dan ilgili sürücünün üzerine sağ tuş ile tıklayıp "Araştır sekmesinden açmanızda fayda var.

Phoenix_
12-12-2009, 22:13   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
895 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

Bu virüsü bende Combofixle kaldırdım ama ondan önce Amvo virüs temizleme Scriptini kullandım.İnternetten bulabilirsiniz.Dracula çalışmadı.Arkadaş hoş bir alıntı yapmış :D

Ayrıca temizlikten sonra hemen harici disk,flash diskleri falan çıkarın.Çünkü virüs çabuk ürüyor.

Bu arada benim bilgisayarın msn vs. programları açması uzun sürüyor.Pc başladığında da bu virüs kendisini kayıt defterinde başlatması benim pc nin dezavantajından dolayı 1 dk falan sürüyor.Bu sürede gizlenmemeiş biçimde C:/ de bir AMVO.EXE buldum.Ve onu sildikten sonra sorun tamamaen çözüldü.