Global Web Tasarım Trendleri:Güney Amerika

cheap
26-04-2012, 15:19   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
37 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011

Güney Amerika’da Web Tasarımı

Brezilya karnaval, futbol ve muhteşem plajlarıyla bilinen  Güney Amerika’nın en büyük ülkesi. Böyle yaratıcı ve mutlu insanların bulunduğu bir ülkede iyi bir web tasarımcısı olmak için ne yazık ki bir sürü engel var (ana nedenler tasarım kültürünün eksikliği, yavaş internet bağlantıları, neredeyse iyi okul ve derslerin hiç bulunmaması). Vitor Lourenco’nun aşağıdaki röportajda belirteceği gibi, mesleğinde başarılı olanların sorunların çözümünde yenilikçi yollarda olağanüstü bir yeteneği var.

Web Tasarımı işi Brezilya’da oldukça yeni bir sektör ve bazı iş çevrelerince hala yeteri kadar bilinmiyor. Sektörün düzenlenmesiyle çok ilginç gelişmeler yaşanmaya başlandı, en önemlisi bölgesel derneklerin kurulması, Web tasarım ve geliştirmede eğitim vermeye odaklanan  ABRADI(Brezilya Dijital Acentaları Birliği)’nin açılması.

Profesyonellerin daha organize olmasına ve ajansların artık belli bir şekil almasına rağmen, hala iyi okulların, kitapların, web tasarımla ilgili organizasyonların sıkıntısı çekilmekte.

Bütün bu problemler bizi dünyanın diğer bölgelerinden kaynak, kitap, bilgi aramaya yönlendiriyor. Fakat Brezilya çok büyük ve Güney Amerika’da tek Portekizce konuşan ülke olduğundan, büyük bir dil engeliyle karşılaşıyoruz. Bu bilgi azlığı tasarımcıları kitaplardaki, dergilerdeki ve İnternettekinden ayrı olarak daha çok kendi yaratıcılık ve zekalarına yönlendiriyor.  Vitor Lourenco’nun belirttiği gibi mesleğinde başarılı olanların sorunların çözümünde yenilikçi yollarda olağanüstü bir yeteneği var.

Burada tasarımcıların yüzleşmek zorunda kaldığı başka bir sorunsa girişimciler arasında iyi-tasarlanmış ve iyi-geliştirilmiş bir websitesine sahip olmanın öneminin hala kavranamamış olması. Bir sürü genç home ofis çalışarak web tasarım hizmeti vermekte ve bunu standart fiyatların çok daha altına yapmakta. Bu da web tasarım projelerine şirketler bütçe ayırırken tasarımcılar için çok büyük problemler yaratmakta. Aynı sorunun bizde de olmadığını söyleyemeyiz.

O zaman burada düşmanca bir ortam var diyebilirsiniz. Ama inanılmaz bir şekilde piyasada gerçekten umut verici gelişmeler var.  Gerçekten yetenekli tasarımcılar ve studyolar inanılmaz işler çıkarıyorlar; tümüyle Flash tabanlı web sitelerinden büyük bilgi portallarına kadar. Tasarım endüstrisinde büyük bir devrim gerçekleşmesini dört gözle bekliyoruz.

İstatistikler

Aralık 2008 itibarıyla 128.652.435 internet kullanıcısı var. Penetrasyon oranı % 33

1024 × 768 çözünürlük ve sabit yerleşim yaygın;

CSS vs. Flash: Flash daha çok tercih ediliyor, ama CSS / XHTML uyumlu web siteleri lehine durum değişmekte

Web Tasarım Trendleri

Güney Amerika’daki web tasarım trendlerini görmek için, onlarca websitesini göstermekten daha iyi bir yol olamaz. Basitlik ve SEO’ya doğru kayan bir eğilim göze çarpıyor.