Google, 10. yaş gününü kutluyor!

CHIP Online
07-09-2008, 00:04   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dünyanın en popüler web arama motoru Google, bugün 10. yaş gününü kutluyor. İşte Google'ın hikayesi.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Goog ... -kutluyor_8569.html

Resimlerle: Google 10 yaşında!

Google... İki üniversite öğrencisinin başlattığı bir akım bugün akıl almaz boyutlara ulaşmış durumda. Çok kısa sürede Microsoft gibi dev yazılım şirketlerine dahi kafa tutmayı başaran Google, bu kısa zaman zarfında hızla büyüyerek dünyanın en popüler web arama motoru olmayı başardı.

Yıldan yıla büyüme hızını daha da artıran Google, internet dendiğinde akla ilk gelen 'isim' oldu. Google, öylesine popülerleşti ki, İngilizce'de internette arama yapmak için kullanılan 'to Google' eylemi dahi türetildi.

Web arama motorunda gösterdiği başarıyla da yetinmeyen Google, kullanıcılarına daha fazla servis sunmakta kararlıydı. Bunun son örneği ise geçtiğimiz günlerde Google'ın Chrome web  tarayıcısını pazara sürmesi oldu. Çok kısa sürede %1'lik pazar payı elde eden Chrome, her ne kadar sade bir tasarıma sahip olsa da, sunduğu birçok fonksiyonla, beta sürümü olmasına rağmen milyonların gönlünde taht kurmayı başardı.

Ve sayfalarca anlatmakla bitiremeyeceğimiz Google, bugün 10. yaş gününü kutluyor. Evet, Google, tam 10 yıl önce, iki üniversiteli gencin bir araya gelmesiyle dünyaya geldi.

CHIP Online olarak Google'ın nasıl ortaya çıktığını ve doğmasından bu yana hangi süreçlerden geçtiğini mercek altına aldık.

İşte doğumundan bugüne bir Google hikayesi...


Tüm konu: Google, 10. yaş gününü kutluyor!

Resimlerle: Google 10 yaşında!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google'ın internet dünyasına katkıları, zararları...

SaGoPa KaJMeR.
07-09-2008, 03:41   |  #2  
SaGoPa KaJMeR. avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,547 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

İyiki varsın google GülüşDil çıkarıyor

zaer
07-09-2008, 17:40   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
56 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Yapmadan Git Google :D:D

neverofnever
10-09-2008, 20:53   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
507 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Bu adamlara bayılıyorum.Google'ın tarihini anlatan bir kitabı okumustum orda şu şekilde seyler vardı ; Sergey ve Larry arama motorlarını büyük bir amaçla kurmuslar dünyadaki herkese milyonlarca bilgiyi ücretsiz olarak vermekmiş amaçları.Başlarda reklam uygulamalarına çok ters çıkmışlar.Arama motorlarını reklamlarla süsleyerek para kazanma amacında üretmemişler,dünyadaki herkese ücretsiz mükemmel bir bilgi kaynağı olarak üretmişler bu yüzden başlarda nakit sıkıntıları çekmişler taki melek 2 yatırımcının 25 milyon dolar yatırım yapmasına kadar daha sonra zaten şirket büyüyüp,internetin her alanına el atıp,herşeyi ücretsiz sunarak büyümüş ve şimdi vazgeçilmez sitemiz..!!