Google+'a olan ilgi azalıyor mu?

CHIP Online
13-08-2011, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Kısa sürede adeta patlama yapan Google+'a gösterilen büyük ilgi, azalma eğilimine mi girdi?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/goog ... liyor-mu_28558.html

Resimlerle: Facebook'tan çok farklı 10 sosyal ağ sitesi...

Google'ın deneme sürecindeki sosyal ağı Google+, ilk yayınladığı tarihten itibaren büyük ilgi görüyor. Kısa sürede 25 milyona dayanan nüfusu ile Facebook'u muhtemelen endişelendiren sosyal ağ, geçtiğimiz günlerde davetiye sistemini değiştirmiş, daha fazla kişiyi davet etmemize izin vermişti.

Ancak görünüşe bakılırsa davetiyelerin olan ilgi o kadar da büyük olmadı. Bunun sebebini Google şüphesiz daha iyi biliyor, ancak ortaya çıkan sonuç Google+'ın ilk zamanki kadar ilgi çekmediği olabilir. Diğer bir ihtimal ise birçok kullanıcının Google+'ın davetiye sisteminden çıkıp herkese açılmasını bekliyor olması.

Google'ın, eğer yeni sosyal girişiminin başarılı olmasını ve kullanıcıların Facebook'u bırakıp Google+'a geçmesini istiyorsa, harekete geçmesi ve bir çözüm üretmesi gerekiyor.

Tüm konu: Google+'a olan ilgi azalıyor mu?

İzleyin: Google'dan sosyal ağa dev adım!

Resimlerle: Facebook'tan çok farklı 10 sosyal ağ sitesi...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Google'ın Google+ için değiştirmesi gereken bir şey var mı?

tuncay17
13-08-2011, 19:51   |  #2  
tuncay17 avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Bence google+ için çok reklamlar yapıldı, konuşuldu; ama eksik önü daha yapım aşamasında olduğu zaman oldu bu olanlar.ve diğer eksik yönü herkes giremiyordu google+ ya özel davetle giriliyordu.bende ilk duyduğumda çok merak ettim ama dediğim gibi davetle girebildiğin için google+ ya şu anda giremiyorum sayfaya ve bende artık merak uyandırmıyor.şu anda bana davet gelse girmem zaten o sayfaya bencede yavaş yavaş değerini yitiriyor.haa ne zaman değeri artabilir bence facebook değerini kybettiği zamann yada sayfa kapatıldığı zaman olabilir.ama facebook gibi milyonları aşan kullanıcısı olacağını sanmıyorum...

afulutas
14-08-2011, 02:50   |  #3  
afulutas avatarı
Yeni Üye
30 mesaj

evet bence ilgi azalıyor çünkü google + nın bence facebook kadar olması için daha çok çalışması lazım. biraz daha basitleştirmek lazım. bence kullanımı biraz zzor çözmek vakit istiyor. ancak görüntülü ve sesli konuşma sistemini çok sevdim. gerçekten çok kaliteli yapmışlar. yalnız arkadaş listendeki kişilerin yaptığı her şeyi göstermesi biraz saçma olmuş. arkadaşım başka birisiyle görüntülü konuşuyor onu duvarda gösteriyor. biraz saçma bence. daha çok gelişmesi lazım yoksa google'ın işe yaramayan servislerinden biri olarak tarihe gömülür.

aslanpayi
14-08-2011, 11:47   |  #4  
aslanpayi avatarı
Yeni Üye
27 mesaj

Google+'ın beta aşamasındki haliyle Facebook'un şu anki halini karşılaştırırsanız tabiki Face önde olacaktır.  Face'in ilk zamanlardaki halini bilenler hatırlayacaktır ki Türkçe desteği bile olmayan paylaşım ağıydı. Görüntüsü ve kullanılma şekli Google+'tan pek farkı olmayan bir siteydi. Google+ da zamanla yeni özellikler katarak bünyesine ilerleyecek. Fakat Google diğer şirketlerden farklı bir politika ile çalışır her zaman.
     Gmail'de de aynısı oldu, davetiye sistemi hep eleştirildi ama büyük kapasiteli mail hesabı devrini yine Google başlattı. Şu an bakıyorum da ücretsiz olarak sunulan mail hizmetlerinin arasında en iyisi olarak yine Gmail'i görüyorum. Google'ın her uygulamasını gençliğe hitap etme yönünden değerlendirildiği zaman pek çok projesi çöplük olarak değerlendirilebilir ama hedef kitlesine yönelik değerlendirilen Google projelerinin hiç de başarısız olmadığını görürüz. Herkes medyada çıkan haberlere göre değerlendirme yapıyor. Medya ise internetle alakalı olan hemen herşeyi sadece gençlerin üzerinden pazarlıyor ve değerlendiriyor.  Örnek olarak hep medyada Google Wave'in başarısızlığı lanse ediliyor. Evet Google Wave gençliğin işine yaramayacak ve en geç 1 ay içinde bıkacakları kötü bir oyuncak. Ama iş dünyası açısından bakıldığında gayet kullanışlı bir yazılım olarak göze çarpıyor. Zaten Google'ın tanıtımlarını da izlediyseniz bu yöndeki tanıtımları gençlere yönelik değil de iş dünyasına yönelikti diye hatırlıyorum. E tabi hedeflediği kitle gençler olmayınca medyada başarısız bir proje olarak lanse edilmesi doğaldır.
     Google+'a bakacak olursak Facebook ile illa kıyaslamak isteyecekseniz (ki Facebook'tan farklı bir kulvarda olduğunu Google her zaman söylüyor.) 2-3 sene beklemenizi öneririm. Şu an yapılacak kıyaslar boş konuşmadan farksız olmayacaktır.

Google+'da eksik kalan yönler ve eklenmesini istemediğim özellikler:

Şu an google sadece bir duvar, birkaç çevre ve sabit eklenmiş konulardan ibaret. Mesela kendi sosyal gruplarımızı veya paylaşım alanımızı oluşturabilmek için bir özellik eklense fena olmaz. Küçük notlarımızı düşeceğimiz sayfalar oluşturabilmeliyiz. Ama Facebook gibi uygulama çöplüğüne dönmesini istemiyorum Google+'ın. Uygulamaları olmalı elbette ki ama çöplüğe dönmemeli. Tüm bunların yapılabilmesi için de zaman gerekli diye düşünüyorum. İnsanların bir zaman bu özelliklere alışmaları gerekiyor. Daha sonra bu halinin problemleri giderildikten sonra tek tek yeni özellikler de eklenecektir yavaş yavaş. Bence beta aşamasındaki bir projeyi hemen karalamamak gerekiyor. Eğer Google davetiye ile üyeliği aktive etmeseydi 100milyon kişi sınırını bu 1 ayda aşacağına ben inanıyorum. Ama yazılımdaki hataları gidermeye uğraşırken de bir taraftan 100milyon kişinin yükü ile de uğraşmak var. O yüzden yine yapması gerekeni yapıp 100milyon kullanıcıyı içeri almadan önce birkaç milyon test kullanıcısını içeri alıp diğerlerini de yavaş yavaş sindire sindire sisteme dahil etmeyi uygun gördü. Bu perspektiften bakıldığında bence Google güzel hamleler yapmakta.

Son Düzenleme: aslanpayi ~ 14 Ağustos 2011 11:49
sosyalik
14-08-2011, 12:12   |  #5  
sosyalik avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,707 mesaj

Benim Google+ kullanmama nedenim 18 yaş sınırı. Diğer Google hesabımla kullanabilirim ama neden kullanayım ki? Piyasada o kadar sosyal ağ varken biz kullanmak için uğraşmamalıyız, onlar kullandırmak için uğraşmalı. Kullanmamam için bu neden bile yeter.
Bu arada başlığa katılıyorum, Google+ başta parladı ama yavaş yavaş sönüyor gibi. Herkese açılınca göreceğiz.

faceman
14-08-2011, 13:27   |  #6  
faceman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,588 mesaj

sönecek bitecek çok gereksiz