Google aramalarını güçlendiren 25 ipucu!

CHIP Online
25-09-2014, 01:40   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google aramalarını farklı boyutlara taşıyacak, çok bilinmeyen 25 ipucunu bir araya getirdik!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/go ... 25-ipucu_49131.html

Resimlerle: Google'ın gizemli logoları...

Google'ı herkes bilir ancak Google'ın arama sırları, o kadar yaygın bir şekilde bilinmeyebilir. Aramalarınızı hızlandırmak, daha özel aramalar yapmak veya eğlenceli küçük Google sürprizleri bulmak için aramanıza eklemeniz gereken bazı ufak detaylar bulunuyor.


Aramalarınızı kolaylaştırmak için kullanabileceğiniz 25 yöntem bu yazıda kısaca açıklanacak. Ancak, bu yöntemlerin bazılarını kullanabilmek için, Google dilini İngilizce'ye çevirmeniz gerekebilir.


1.  Arama Operatörlerini Kullanın


Google, neyi aramak istediğinizi anlamak konusunda oldukça büyük bir gelişme göstermiş olsa da, ne kadar ayrıntılı bir arama yaparsanız hedefinize o kadar kolay ulaşabilirsiniz. Operatörleri kullanmak da bu konuda size oldukça yardımcı olacaklardır.


Örneğin, tırnak işareti (" ") kullandığınız zaman, Google tırnak işaretlerinin arasındaki tam kelime grubunu arar. Bir kelimenin önüne koyulan eksi işareti (-) arama sonuçlarından o kelimeyi çıkartırken, koyulacak artı (+) işareti o kelimenin aramanızda önemli olduğunu belirtir. Kelimelerin arasına "or" kelimesini eklemek de Google'a arama sonuçlarında seçenek tanır.


2. Belirli Bir Siteyi Aramak


Aramalarınızı isterseniz tek bir internet sitesi içerisine sınırlayabilirsiniz. Bu sınırlama için "aranılan kelime site: internet sitesi", şeklinde bir arama yapmanız gerekiyor. Örneğin Chip Online üzerinde iPhone 6 ile ilgili bir arama yapmak istiyorsanız aramanızı "iphone 6 site:chip.com.tr" şeklinde düzenlemeniz gerekiyor.


3. Kelimelerin Anlamlarını Öğrenin


Aramanızı define:kelime şeklinde düzenlerseniz, Google size aradığınız kelimenin sözlük anlamını ve eş anlamlılarını sunar.


4. Matematik İşlemleri ve Birim Çevirmeleri


Matematik işlemlerini Google'da aradığınız zaman size sonuçların verildiğini büyük ihtimalle zaten biliyordunuz. Yani arama sayfasına 4*15 yazdığınız 60, 2*2*3*4 yazdığınızda da 48 sonuçlarınıza çıkıyor ve ekranda bir hesap makinesi görüyorsunuz. Ancak Google aynı zamanda birimleri de çevirebilmekte. Örneğin 150 kph to mph yazdığınızda karşınıza "93.2056788 miles per hour" sonucu çıkıyor. Aynı işlemi diğer birimler için de yapmanız mümkün tabii ki.


Tüm Konu: Google aramalarını güçlendiren 25 ipucu!

Resimlerle: Google'ın gizemli logoları...

Kaynak: www.chip.com.tr