Chrome işletim sistemi kullanan bir Chromebook almalı mı? Cevabı bu yazımızda bulacaksınız!
Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/go ... eliyoruz_49443.html
Resimlerle: Daha özel bir Facebook için 8 Chrome eklentisi!
Gökhun Sungurtekin
Netbook'lar, çok ucuz, çok taşınabilir, Windows yerine Linux kullanan, sabit disk yerine flash depolama kullanan laptoplar olarak tanıtılmıştı. Google'ın Chromebook'larının iddiaları ile ilk çıkan netbook'ların iddiaları oldukça benziyor. Ancak arada önemli farklar da var.
Artık işlemciler ve piller eskisinden daha güçlü. İnternete hiç olmadığı kadar çok bağlıyız ve bulut hizmetleri, artık masaüstü uygulamalarından bile iyi olabiliyor. Acaba Chrome, netbook'ların vadettiği şeyleri bize sunabiliyor mu? İşiniz için Chrome OS'a geçiş yapmalı mısınız?
Chrome OS nedir?
Sadece Chrome internet tarayıcısını çalıştıran bir işletim sistemi düşünün. Chrome OS bundan pek farklı değil. Bakabildiğiniz ama dosyaları koyamadığınız bir masaüstü var. Durum çubuğunda favori uygulamalarınızı sabitleyebiliyor, saate bakabiliyor ve WiFi bağlantınızın gücünü görebiliyorsunuz. Son olarak bir de tarayıcı var.
Chrome OS'un en önemli noktası basitliği. Sadece web uygulamalarına odaklı ve diğer her şeyden kurtulmuş bir işletim sistemi. Güçsüz ve hesaplı sistemlerde çalışacak şekilde, kolay kurulacak ve kullanılacak şekilde tasarlanmış. Ayrıca basit yapısı sebebiyle karmaşık işletim sistemlerini hedef alan zararlı yazılımlara karşı da güçlü olmuş.
Tüm Konu: Google Chrome OS'u inceliyoruz!
Resimlerle: Daha özel bir Facebook için 8 Chrome eklentisi!
Kaynak: www.chip.com.tr