google chrome sorunu lutfen yardımcı olun...

shiniigamii
02-07-2010, 22:49   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Arkadaşlar vista kullanıyorum ve  3 gun once bılgısayarıma format attım tum guncellestırmelerını yaptım hersey tamam ama google chrome ve google toolbar'ı kuramıyorum sıtesıne gırıyorum fakat ındırmıyor ne denedıysem olmadı ben cok memnundum ve google chrome u kullanmak ıstıyorum yıne yardımcı olabılırsenız cok memnun olurum.

Atilla Sarıtaş
02-07-2010, 23:09   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj

IP adresleri engellendiği için sayfa açılmıyor. Aşağıdaki konudaki anlatılanları yapın :
https://www.chip.com.tr/forum/02-temmuz-2010-guncel-hosts-dosyasi_t168265.html

Atilla Sarıtaş
03-07-2010, 12:42   |  #3  
Yıllanmış Üye
5,871 mesaj

Site açması farklı Chrome indirirken bağlandığı dl.google.com diye adres var IP adresleri engellendiği için bağlanamıyor. Hosts dosyasında gerekli ayar yapınca girip bak görürsün :)

shiniigamii
03-07-2010, 18:36   |  #4  
OP Taze Üye
5 mesaj

evet tamda bu sorunu verıyor dl.google.com .baska bılgısayardan da denedım ama aynı hatayı verdı.ayrıca zaman ayırıp cevap verdıgınız ıcın tesekkur ederım.

mcafee23 ayrılmıştır
03-07-2010, 21:25   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

Atilla doğru söylüyor ama siz denemeye bile üşeniyorsunuz.İnsanlar size yardımcı olmak için emek verip yazı yazıyor.Siz kendi bilgisayarınız için üşenirseniz.Lütfen yardım diye çok forum dolaşırsınız.

Atilla Sarıtaş
03-07-2010, 22:25   |  #6  
Yıllanmış Üye
5,871 mesaj
Alıntı: Atilla Sarıtaş  
IP adresleri engellendiği için sayfa açılmıyor. Aşağıdaki konudaki anlatılanları yapın :
https://www.chip.com.tr/forum/02-temmuz-2010-guncel-hosts-dosyasi_t168265.html
Yazdığım cevabı yineliyorum !..

E32KERNEL
03-07-2010, 22:46   |  #7  
Yeni Üye
26 mesaj
Alıntı: Atilla Sarıtaş  
Yazdığım cevabı yineliyorum !..
Ben bu yöntemi farklı bir siteden yapmıştım,ondan sonra Avira sapıttı.
Bilgisayar açıldığında dll dosyalarında hata veriyor..

:(

Atilla Sarıtaş
04-07-2010, 02:01   |  #8  
Yıllanmış Üye
5,871 mesaj

Böyle birşeyi ilk defa senden duydum :D. Bu ayarın dll dosyalarıyla uzaktan yakından alakası yok :D

shiniigamii
06-07-2010, 02:16   |  #9  
OP Taze Üye
5 mesaj

Atilla doğru söylüyor ama siz denemeye bile üşeniyorsunuz.İnsanlar size yardımcı olmak için emek verip yazı yazıyor.Siz kendi bilgisayarınız için üşenirseniz.Lütfen yardım diye çok forum dolaşırsınız.

Öncelikle buranın yardımlaşma amacı ile var olduguna ınanıyordum ve bu sebeple yazdım böyle bir cevabı veriyorsanız bunun anlamı yardım etmek ıstemıyorum ama ukalık etmeden de duramıyorum ben bır bayanım nezaketle yardım ıstedım bır erkek gıbı saatlerımı pc basında gecırmedıgım ıcın anlamıyor yada bılmıyor olabılırım bununda benı bır sınıfın ıcıne dahıl ettıgıne ınanmıyorum benım gıbılerle ugrasmak ıstememenızı anlayabılırım ama boyle bır cavabı anlayamam bunu sızın karakterınıze verıyorum ve dıger arkadaslara yardımcı olmaya calıstıklarından dolayı cok tesekkur ederım. sagolun ıyı geceler herkese<

mcafee23 ayrılmıştır
06-07-2010, 03:18   |  #10  
Yıllanmış Üye
3,717 mesaj
Alıntı: lost_  
Atilla doğru söylüyor ama siz denemeye bile üşeniyorsunuz.İnsanlar size yardımcı olmak için emek verip yazı yazıyor.Siz kendi bilgisayarınız için üşenirseniz.Lütfen yardım diye çok forum dolaşırsınız.
Öncelikle buranın yardımlaşma amacı ile var olduguna ınanıyordum ve bu sebeple yazdım böyle bir cevabı veriyorsanız bunun anlamı yardım etmek ıstemıyorum ama ukalık etmeden de duramıyorum ben bır bayanım nezaketle yardım ıstedım bır erkek gıbı saatlerımı pc basında gecırmedıgım ıcın anlamıyor yada bılmıyor olabılırım bununda benı bır sınıfın ıcıne dahıl ettıgıne ınanmıyorum benım gıbılerle ugrasmak ıstememenızı anlayabılırım ama boyle bır cavabı anlayamam bunu sızın karakterınıze verıyorum ve dıger arkadaslara yardımcı olmaya calıstıklarından dolayı cok tesekkur ederım. sagolun ıyı geceler herkese<

konu sizin olduğu için üzerinize alınmışsınız.Doğru bende her zaman alıntı yaparım bu sefer yapmadım
siz soruyu sormuşsunuz Atilla doğru cevabı vermiş.

Ama SLRSOFT adlı üye sanki doğru cevap gelmemiş gibi "dl.com'a girer mi bilmem" "git başka bilgisayardan indir kur" gibi 5 tane yorum yapmış ve doğru cevabı vereni ezip üstüne çıkmak ister gibi bir tavır sergilemiş.

Ben onunda cevaplarından anladığım kadarıyla o da bu problemi yaşıyor AMA ÖNERİLERİ DİNLEMİYOR
Varsayımlarla hareket ediyor.İnsan bir dener daha sonra ya evet halloldu yazar ya da doğru cevap geldiği için birşey yazmaz.Bir de yazılım mühendisiymiş (19 yaşında nasıl oluyorsa) yazılım ile ilgili konuda bile neredeyse git internet cafe'den indir diyecekmiş.
Şimdi ona da cevap hakkı doğdu o da bir sitem edebilir.Sitem etmeden önce eksiklerini görsün bu konuda.
SLRSOFT= yazılım mühendisi
ATİLLA SARITAŞ=Bilgisayar kullanıcısı
Ama Atilla bu konuyu ondan daha iyi biliyor

Bu ülke zaten
yaptığı işi anlamayanlar ve
anladığı işi yapmayanlarla dolu
Tam tersi olsa zaten kalkınırdı bu ülke

Ben şahsen konuları incelerim altında birisi doğru cevap yazmışsa ve benim ilave edeceğim birşey yoksa daha bunu yinelemem gerek yoktur çünkü

Ona yönelik birşeydi tepkim ama sizde www.onlinekaraktertespiti.com açsanız zengin olursunuz hani,iddialısınız galiba bu konularda

sizin gibilerle uğraşma konusuna gelince 1500 tane müşterim var sizin gibi.Ben üşenmem

Msn'den bios güncellemesi yaptırıyorum.Klavye de "A" tuşunu bulamayan insanlara varsa yaptırabilen buyursun

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 06 Temmuz 2010 03:20
Atilla Sarıtaş
06-07-2010, 05:51   |  #11  
Yıllanmış Üye
5,871 mesaj

Biz yardımcı olmaya çalıştıkça ters tepiyor anlamadım ben bu işi. Ya ben çok iyimserim, ya da millet çok karamsar. Neyse ben üzerime düşeni yaparım mümkün olduğunca yardımcı olurum. (Sözüm yukardaki 2 yoruma değil, yazılanların ucu nereye dokunuyor belli galiba)

mcafee23 ayrılmıştır
06-07-2010, 14:36   |  #12  
Yıllanmış Üye
3,717 mesaj
Alıntı: SLRSOFT®  
Sayın mcafee23;
doğru diyosun, haklısın ne diyeyim?
Belki yardımcı olmaya çalıştım,olamadım.Ben Chrome kullanmıyorum o yüzden bu konu hakkında bir bilgim yok..Sadece yardımcı olmaya çalıştım ama beceremedim demek ki...
Eğer siz bişeyler biliyorsanız,2 kelimede olsa öğrenmek isterim.
Hatam ,yanlışım nerede ?
Tamam haklısınız,yardımcı olamadım,benim başıma daha önce böyle bir olay gelmedi.Ve inanın bana gelse bile burada konu açmaz,zaman kaybetmez,kendim araştırır,kendimce bişeyler yapardım.
Tamam 19 yaşındayım,fakat bu bilgisayarlarla yeni tanıştığım,sadece CTRL + ALT + DEL yapmayı öğrenmiş ,daha sonrada ortalarda bilgisayar biliyorum diye gezinen bir tip olduğum anlamınamı geliyor?
Tamam bir konuda eksik bilgilerim ,yanlışlarım var,ben inkar etmiyorum ve bu yanlışımdan dolayıda bilgisayardan hiçbişe anlamadığımı mı çıkarıyorsunuz?
Yukarıda ülkenin durumuna tepki göstermişsiniz.PEki sizin yaptığınız bu davranış doğru mu sizce?
Siz bunu düşünün, bende kendi yaptığım yanlışımı düşneyim...
Ve 3 yıl sonra diplomalı bir yazılım mühendisi olarak karşınıza gelirim...

İşte bunu yaptığın zaman başarılı olursun.Bu yönünü çünkü bende böyle yapardım.Belki mecburiyettendi 1994'de interneti değil tuşuna basacak bilgisayarı bulamazdık.İnterneti bulduğumuzda da nerede forumlar Türkçe site bile yoktu nette.
İngilizce bilmediğim halde ingilizce windows'ta öğrendim bilgisayarı

Bende Türkçe şekilde anlatılmış yukarıdaki olayı deneyip.Atilla doğru söylüyor diyerek cevabı desteklemeni beklerdim.
Diplomanı inşallah koyaylıkla alırsın.
Ülke konusunda yaptığım yorumun kesinlikle doğru olduğununa inanıyorum.Senin için olmasa da bu genel için böyle.

mcafee23 ayrılmıştır
06-07-2010, 15:46   |  #13  
Yıllanmış Üye
3,717 mesaj

çalışmalarınızda başarılar dilerim.Birgün belki bizde biryerlerde tıkanır size sorma gereksinimi duyarız.

E32KERNEL
06-07-2010, 15:50   |  #14  
Yeni Üye
26 mesaj

İnşallah. :)
Teşekkür ederim.

Atilla Sarıtaş
06-07-2010, 17:08   |  #15  
Yıllanmış Üye
5,871 mesaj

Sözüm geneldi zaten SLRSOFT üstüne alınma sakın. Ama forumun genel durumu öyle bilmişlik taslayanlar çok. Gerektiğinde konunun hakkını veririm.
Diplomanı kolaylıkla alman dileğiyle. :) Başarılar...
(Herkesin öğrenecek birşeyi vardır, kimse kusursuz değildir)

shiniigamii
06-07-2010, 19:58   |  #16  
OP Taze Üye
5 mesaj

Atilla doğru söylüyor ama siz denemeye bile üşeniyorsunuz.İnsanlar size yardımcı olmak için emek verip yazı yazıyor.Siz kendi bilgisayarınız için üşenirseniz.Lütfen yardım diye çok forum dolaşırsınız.

ben sadece bu yazıya alındım sorun dogru cevap vermek yada yanlıs cevap vermek degıl sorun uslup benım ıcın anlatmak ıstedıgım oydu sadece ortalıgı karıstırmak degıl.herkes herseyı bılemez tabıkı benım bu ıslerdedn anlamadıgım gıbı fakat uslup cok onemlı ve butun sıkıntım buydu. neyse kusura bakmayın herkese koklay gelsın.

cesuu
04-11-2011, 12:11   |  #17  
Taze Üye
2 mesaj

üstünden çok zaman geçsede ben diğer arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla yazmak istedim çünkü uzun uğraşlar sonucu basit bir formülü varmış öğrendim özellikler sağ tıkla sonra uyumluluk modunda hiç bir şeyi seçme seçili olanlarıda kaldır uygulaya tıkla sorun ortadan kalkıyor