Hangi web tarayıcıyı tercih edersiniz?
Google Chrome vs Firefox vs Opera
Ben en çok Google Chrome' u beğeniyorum.
hepside aynı bence / sadece alıştığın tarayıcı daha hoş geliyor
Microsoft şirketi İnternet Explorer 9 sürümüne kadar hep hızı vasat web tarayıcı çıkardı bitek internet explorer 9 hızlı ve 9 sürümünün hızlı olmasının sebebi güçlü rakiplerinin olmasıdır eğer internet explorerin rakibi olmasaydı bence internet explorer aynı vasat hızıyla yola devam ederdi. Microsoft şirket Windows Xp için internet explorer 9 çıkarmadı ve Windows Xp kullanıcılarını hızı vasat olan internet explorer serisine terk etti bu herkeze ders olsun ve internet explorer kullanmaktan vazgeçelim.
Bilgisayarın özelliklerine göre değişiyo diye biliyorum. Test videolarında bilgisayarın bilgilerinide gösteriyor. Ben Firefox kullanıyorum ama internetin hızlı olduğu sürece çok fazla etkilemez tarayıcı. Örneğin 8mbit ise 0,5mbitini filan alır kötü tarayıcılar.
Bilgisayarın özelliklerine göre değişiyo diye biliyorum. Test videolarında bilgisayarın bilgilerinide gösteriyor. Ben Firefox kullanıyorum ama internetin hızlı olduğu sürece çok fazla etkilemez tarayıcı. Örneğin 8mbit ise 0,5mbitini filan alır kötü tarayıcılar.Ben web tarayıcıları test ettim SunSpider testine göre İnternet Explorer 8 ve önceki internet explorer serisi hız açısından çok vasat. SunSpider testine göre tepkime süresi en az olan web tarayıcı daha hızlıdır.SunSpider 0.9.1 testi sonucu:
Not: bu testi kendi bilgisayarımda yaptım test sonuçları bilgisayardan bilgisayara göre değişebilir.Firefox 6.0.1
Total: 487.7ms +/- 0.9%Opera 11.51
Total: 549.0ms +/- 1.0%Firefox 3.6.21
Total: 1705.5ms +/- 2.7%Safari 5.1
Total: 620.3ms +/- 0.8%İnternet Explorer 8
Total: 9690.2ms +/- 0.9%Son Düzenleme: Kapalı Hesap (221311) ~ 04 Eylül 2011 02:03
Google Chrome! Pratik, Hızlı, Kolay. Diğer Tarayıcılarda Üst Bölümde Araçlar, Seçenekler Zırt Bırt Olduğu İçin İnternet Ekranı Biraz Daha Az Görünüyor Ama Chrome'da Üstte Sadece Sekmeler Var. İnternet Ekranı Gayet Detaylı ve Büyük Görünüyor.
Çok basit ve sade Chrome. İşimizi görmüyor. Opera bir Land Rover Defender 110 ise Chrome Peugout 206.Google Chrome hızlı sağlam her türlü işimi görüyor normal bir bilgisayar kullanıcısı için fazlasıyla yeterlidir. Opera land rover felan diyosun bence opera özellikli felan değil ayrıca sorunlu olduğu söyleniyor. Google Chrome sağlamdır bi web tarayıcıdan ne beklersiniz sağlamlık ve hızmı yoksa lüzumsuz özelliklermi?
Opera kendine özellik ekleyeceğine önce sağlam olmaya çalışsın.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (221311) ~ 04 Eylül 2011 13:02
Dünkü konuda neler diyordun, şimdi ne diyorsun:
Microsoft şirketi İnternet Explorer 9 sürümüne kadar hep hızı vasat web tarayıcı çıkardı bitek internet explorer 9 hızlı ve 9 sürümünün hızlı olmasının sebebi güçlü rakiplerinin olmasıdır eğer internet explorerin rakibi olmasaydı bence internet explorer aynı vasat hızıyla yola devam ederdi. Microsoft şirket Windows Xp için internet explorer 9 çıkarmadı ve Windows Xp kullanıcılarını hızı vasat olan internet explorer serisine terk etti bu herkeze ders olsun ve internet explorer kullanmaktan vazgeçelim.Bir dediğin diğerini tutmuyor.
Dünkü konuda neler diyordun, şimdi ne diyorsun:Sende değişik yöntemlerle insanları yanıltmaya çalışıyon.Bir dediğin diğerini tutmuyor.
Zaten ben internet explorerin yanında google chromeyide savunmuştum ikisininde sağlam olduğunu söyledim.Dünkü konuda internet explorer'i küçültmeye çalışanların olduğunu söylemiştim. Fakat ben yeni konuda internet explorerin rakibi olmasa vasat hızla yola devam edebileceğini söyledim kimsede hızlı bişey varken yavaş olanı kullanmak istemeyecektir ben internet explorer kötüdür diye bişey demedim dün dediğimle bu gün dediğimin tutmayan bi yanı yok.
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (221311) ~ 04 Eylül 2011 14:15
Ben Firefox 6.01 kullanıyorum. Benim için internet tarayıcısında önemli olan hız ve kişiselleştirmedir. Firefoxta binlerce tema var tarayıcınızın düğmelerini, rengini istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Eklentilerle tarayıcınıza bambaşka özellikler ekleyebiliyorsunuz. Tercihim Mozilla Firefox.
Benim için hız ve sağlamlık ön plandadır ve bunların hepsini bi tek Google Chrome ile İnternet Explorer 9 da buldum.
Chrome'um Chrome'um benim güzel Chrome'um
operayı uzun süre denemedim ama önce ie sonra firefox kullandım gayet de alışmıştım.chrome u ilk çıktı anda ara ara kullandım ; diğer tarayıcıların yavaşlığı ve gereksiz yere araçlar vs gibi bölümleri göstermesinden bıkmıştım.hele ki ne program kuruluyorsa kendi kısa yollarını ie ve firefox a eklemesi sonra bizim onlaarı kaldırmamız falan boş uğraşdı.şimdi chrome kullanıyorum nadiren eklenti gerektiren bir işim olunca da mozillayı.
chrome'ün artıları: hızı , mükemmel sadeliği , gizli pencere seçeneği ,
chrome'ü eksiler: ara sıra çökmesi , ve en gıcık edeni galerilerde ilerlerken sayfa yükleniyor sonra sayfa biraz aşağı kayıyor resmin üstüne tıklayacakken birden imleç aşağılara kayıyor(pek de önemli değil ama eksi bulmaya çalışınca buluyorsun)