Google'dan büyük Apple var!

CHIP Online
16-08-2008, 17:58   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google artık Silikon Vadisi'nin en değerli şirketi değil. Apple'ın zirve atağının ayrıntıları burada

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Google-dan-buyuk-Apple-var_8274.html

Resimlerle: Apple'ın hatırlamak istemedikleri…

Silikon Vadisi'nin yeni lideri: Apple... Dokunmatik iPhone, Apple'ın kısa sürede büyük sükse yapacağının bir habercisiydi ve nihayetinde beklenen oldu: Apple, Google'ı zirveden indirerek Amerika'daki teknolojinin merkezi Silikon Vadisi'nde bir numara olmayı başardı.

Apple'ın satış noktalarında uzayan kuyruklar artık hiç kimseye enteresan gelmiyor; zira Apple yaklaşık bir yıldır, özellikle iPhone ürünleriyle yakaladığı başarıyla tüketicilerin ilk uğrak yeri olmuş durumda. Wall Street Journal'a göre bir fenomen haline gelen iPhone'un üreticisi Apple'ın en son açıklanan pazar değeri 158.8 milyar Dolara ulaştı. Hemen Apple'ın arkasından gelen Google'ın değeri ise 157.2 milyar Dolar.

Apple, özellikle  tasarımıyla rakiplerini geride bıraktığı başta iMac ve iPod ürünleriyle birçok şirketin de favori markası haline geldi.

Google'a geldiğimizde ise son haftalarda Google'ın büyümesinin yavaşladığını ve Amerikan ekonomisinin darboğaza girmesinin Google'ı olumsuz yönde etkilediğini de sıkça işitir olduk. Özellikle online reklamcılıkla karını yüksek tutabilen Google, video paylaşım sitesi YouTube gibi pahalı yatırımları sayesinde de şimdilik büyümeyi sürdürüyor.

Standard & Poor'un New York'ta bulunan analisti Scott Kessler'a göre Google ve Apple, teknolojiye getirdiği yeniliklerle sadece Silikon Vadisi'nin değil, dünyanın da en büyük iki ismi.


Tüm konu: Google'dan büyük Apple var!

Resimlerle: Apple'ın hatırlamak istemedikleri…


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Diğer şirketlerin Apple'ın zirve yürüyüşünden almaları gereken dersler...

Kapalı Hesap (53751)
16-08-2008, 19:06   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

Valla alınacak dersleri bilmem ama Apple süper ya adamların her ürününde bir stil var...

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (11) ~ 16 Ağustos 2008 19:07