Google'dan Microsoft'u kızdıracak açıklama...

CHIP Online
26-02-2009, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Microsoft'a zor günler yaşatan IE davasında Google da tarafını seçti. İşte MS'i kızdıracak açıklama.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Goog ... aciklama_11137.html

Resimlerle: Google Chrome: En iyi püf noktalar ve tavsiyeler

Avrupa Birliği'nin Microsoft'u Internet ExplorerWindows içerisinde dağıtarak tarayıcı pazarında haksız rekabete yol açmakla suçlaması Microsoft'a dostunu, düşmanını tanıma fırsatı verdi. Önce Opera, Avrupa Birliği'ne destek vermiş, kısa bir süre sonra Mozilla da konuya dahil olmuştu. Mozilla daha sonra yanlış anlaşıldığını iddia edip durumu yumuşatmaya çalışsa da, konu dallanıp budaklanmaya devam ediyor. Sonunda arama motoru devi Google da Avrupa Birliği'ne bu konuda taraf olduğunu açıkladı. Böylece Microsoft'un karşısında ciddi bir cephe oluşmuş oldu.

Google'ın ürün yöneticisi Sundar Pichai blog'unda konuyla ilgili şu görüşlerine yer verdi; "Google, tarayıcı pazarının rekabete açık olmadığını ve bu yüzden kullanıcılar için geliştirilecek yeniliklerin mümkün olamadığını düşünüyor. Bunun sebebi ise Microsoft'un Internet Explorer'ı son derece yaygın işletim sistemi Windows ile birlikte dağıtıyor olması. Bu durumu mobil cihazlarla karşılaştırdığımızda, Microsoft'un Internet Explorer'ı aynı şekilde yayamadığı için pazar payının çok daha düşük olduğunu görebiliyoruz".

Kısacası Google, bu açıklaması ile Microsoft'u, sırtını Windows'a dayamakla ve yenilikleri engellemekle suçlamış oluyor. Cep telefonları örneğini vererek de, eğer Windows olmasaydı IE'nin şansı olmazdı imasını yapıyor...

Tüm konu: Google'dan Microsoft'u kızdıracak açıklama...

İzleyin: Google Chrome'un hikayesi

Resimlerle: Google Chrome: En iyi püf noktalar ve tavsiyeler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu davada Microsoft'un yanında yer alan olacak mı?

Kapalı Hesap (53751)
26-02-2009, 13:46   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj

Ben yanındayım Microsoft merak etme sen:))

frozen
26-02-2009, 17:18   |  #3  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
776 mesaj

Şunu merak ediyorum. Tamam windows ile bir internet tarayıcı verilmesin. Peki kişi bilgisayarını aldığında, birşeye benzemeyen chrome'u nasil bilgisayarına yükleyecek?  Gerek opera gerek firefox ve en çok internet explorer'a mahkumdur bunun olması için. Linux dağıtımında tarayıcı olarak ne geliyor arkadaşlar? Mac OS da ne geliyor?

Tamam benim içinde kolaylık Windows'ta Firefox bulunması. O zaman satılan Windows için Mozilla ya da Google Microsoft'a para ödeyecek mi? Peki Linux'la gelen Firefox, Linux'tan kaldırılacak mı? Ya Mac OS a ne demeli?

Hiç birisi bir diğerine standart olarak kendi tarayıcısının gelmesi için para ödemez. Ödemek istemez, zaten ücretsizler. IE'de Windows dağıtımından çıkartılırsa bunlara nasıl ulaşacaklar? Dibi olmayan bir kuyuya giriyorlar. Bilmiyorum bu yönü hiç düşünmüyorlar mı? yoksa MS'a para vermeye çok mu hevesliler? Eğer istedikleri buysa, neden anlaşma yoluna gitmediler.

Teknoloji liderlerindeki bu bencilliği hiç bir zaman anlayamayacağım sanırım.

Fattur
26-02-2009, 20:47   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Ben ms nin yanındayım.Ayrıca bu google ve diğerlerinde hiç akıl yok galiba...

Karaibrahimgil
26-02-2009, 22:13   |  #5  
Üye
98 mesaj

Bende MS'nin Yanindayim, Cunku Google'e Artik Cok Sapitti Tabiri Caizse Piyasada Ne gorse Oda Cikarmaya Kalkisiyor Nede Olsa İsmi "Google"ya... Birde Olayin Sutarafini Dusunun MS Olarak Siz İnsanlar Kullansin Diye Bir bilg. Yaptiniz Ve Tabikide İcine Yine Kendi Yaptiginiz programi Sunacaksiniz. Banane Onun Bunun yaptigindan... Birde İE Cok İyi Bir program İlla One Gececam Beni Kullan Diye Birsey Demiyor Sadece Bak Ben Burdayim Diye Simgesini Belirtiyor... Ms Bir Numara..

Son Düzenleme: Karaibrahimgil ~ 26 Şubat 2009 22:14