Google'dan PC devine tehdit!

CHIP Online
17-09-2012, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın Android konusunda PC devini tehdit ettiği doğru mu? İşte şok iddia!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/goo ... e-tehdit_35954.html

Google üretim çözüm ortaklarının başka işletim sistemlerini denemesinden rahatsız olmuşa benziyor. Acer'ın yeni cihazında kullanılması beklenen Aliyun isimli işletim sistemini geliştiren Çinli Alibaba grubunun verdiği bilgiye göre Google, Acer'a nazik bir dille cep telefonlarında Android dışı bir işletim sistemi kullanılması halinde "Android ve diğer teknoloji lisansları alanındaki işbirliklerini bitireceklerini" bildirdi. Bu mesajın ardından Acer yeni cihazı CloudMobile A800'ün piyasaya çıkışını ertelemek zorunda kaldı.


Konuyla ilgili bir bildiri yayımlayan Google, Android'le "uyumsuz" OS sürümlerinin "ekosisteme zarar verdiğini" ve bu konuda Open Handset Alliance (OHA) üyelerinin de hemfikir olduğunu belirtti: "Geliştiricilerin, üreticilerin ve tüketicilerin tutarlı hizmet alması adına, 'uyumluluk' Android ekosistemi içinde en hayati konulardan biridir. Aliyun gibi Android'le bağdaşmayan sürümler, bu ekosisteme zarar vermektedir. Tek ve tutarlı bir Android platformu altında toplanan tüm OHA üyeleri, uyumsuz Android cihazlarla iş yapmama konusunda hemfikirdir."


Google'ın bu sert tavrına cevap veren Alibaba, Android'den "farklı" olduklarını belirtti: "Aliyun OS, Android ekosistemine dahil değildir. Dolayısıyla, Android'le uyumlu olmak zorunda da değildir. 'Açıklık' konusunda bu denli ahkam kesen bir şirketin, kapalı bir ekosistemi kabullenmesi ise oldukça ironik."


<span style="text-decoration: underline;">Peki şimdi ne olacak? Haberimizin ikinci sayfasında...</span>


Tüm Konu: Google'dan PC devine tehdit!

Kaynak: www.chip.com.tr