Google'dan Reader'a ölümcül darbe!

CHIP Online
14-03-2013, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google bu kez oldukça kalın bir dalını budadı ve bu dev hizmeti öldürdüğünü resmen açıkladı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/goo ... ul-darbe_39187.html

Resimlerle: Hayrete düşüren Google Maps görüntüleri

Google, "bahar temizliği" sırasında popüler RSS/haber okuma hizmeti Google Reader'ı kapatacağını açıkladı. Son zamanlarda Google'ın kapattığı en önemli hizmetlerden biri olan Reader, çok sayıda kullanıcının alternatiflere yönelmesine neden olacak gibi görünüyor. Arama devi, daha önce de Reader'ın bazı sosyal özelliklerini kapatacağını açıklarak onu kapatma niyetini belli etmişti.


Google Reader'ı çalıştırdığınızda hizmetin görevinin 1 Temmuz 2013'te sona ereceğini görebiliyorsunuz. Şirketin Reader'ın yerini dolduracak benzer bir hizmet verip vermeyeceği konusunda şimdilik bir bilgi yok. İşte Reader'a isabet eden balta hakkındaki resmi açıklama:


"Google Reader'ı 2005'te, kullanıcıların sevdikleri web sitelerini keşfetmeleri ve takip etmeleri için açtık. Ürünün sadık bir kullanıcı kitlesi olsa da yıllar içinde bu sayı azaldı. Dolayısıyla 1 Temmuz 2013'te Google Reader'ı kapatıyoruz. RSS alternatifleriyle ilgilenen kullanıcılar ve geliştiriciler, üyelikler dahil tüm verilerini önümüzdeki dört ay içinde Google Takeout ile dışa aktarabilirler."


Dolayısıyla Reader'ın öldürülmesindeki nedenin "kullanıcı sayısının azalması" görünüyor.


Kapatılma haberi Twitter'da ve internette yankı uyandırırken birçok kullanıcı, kapatılmaya karşı çıkıyor. <span style="text-decoration: underline;">Dahası ve bazı Google Reader alternatifleri, haberimizin ikinci sayfasında!</span>


Tüm Konu: Google'dan Reader'a ölümcül darbe!

Resimlerle: Hayrete düşüren Google Maps görüntüleri

Kaynak: www.chip.com.tr